110

ангел

преди 13 години

а по темата - сега видях проекта на статуята, и вече подкрепям църквата - това нешшо не трябва да ни посреща в Созопол. това не е бог Аполон, а кръстоска от овчарчето Калитко и Робокоп.

109

ангел

преди 13 години

оффф, бях се засилил да ти обяснявам аргументирано, ама за кво ли???? добре, прав си - християнството е подкрепяло науката. пример - предложило е безплатно отопление на Галилео Галилеи за приноса му в науката.... ***.

108

Анонимен

преди 13 години

а ти многознайко, що не използваш буквичките от родната си забука?..

107

123

преди 13 години

ne si vrete nosa v apoloniata.takiva sa drevnite bogove-tolerantni kam sve6tennicite,badete i vie tolerantni.a za6to ne i statuj na orfei????

106

genadi

преди 13 години

***, хал хабер си нямаш от история!Точно при християнството ВСИЧКИ Европейски народи навлизат в ЕРАТА НА ВЕЛИКАТА ЕВРОПЕЙСКА ХРИСТИЯНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ! Смайващ прогрес на науката и културата! Не напразно Европа и нейните "издънки" - Америка, Австралия и Канада са научни и технологични лидери!

105

ангел

преди 13 години

до 110: ами ако питаш типичния християнин, да! да се унищожи всичко "грешно" - това проповядват християните. под "грешно" са разбирали наука, изкуство, култура, лична хигиена, всякаква грижа за плътта.... неслучайно Европа след навлизането на християнството е била ***, населен с неуки, вонящи, космати мърлювци, обявяващи всичко земно за ГРЯХ. нямаш представа колко и какви неща са унищожили. християнстовото е нанесло непоправими щети на световното културно наследство /и на психиката на хората/

104

ангел

преди 13 години

ами като не искат да ги посреща Аполон в Созопол, да не ходят в Созопол. да ходят някъде из Анадола, да ги посрещат ***. ***. БПЦ е сбирщина алчни ***, мислещи само за пари и за власт. п.п. Людмилчо, и ти ги последвай.

103

Georgi Dinkov

преди 13 години

Vsqka godina muzikantite se sbirat za APOLONIQ i ne vijdam kak edin pametnik na APOLON 6te drpne mirqnite ot tehniq BOG ISUS HRISYOS,ako istinski vqrvat v nego.Takava sprotiva ima6e i v Plovdiv za pametnika na FILIP MAKEDONSKI.Istoriqta si e istoriq,a VQRVAME LI V NE6TO SVQTO,KOY 6TE NI RAZKOLEBAE.N=Y=Vaptsarov-S kakvo 6te 6turmuvate molq,s kur6umi?ne ,neumestno,resto,ne struva...

102

Анонимен

преди 13 години

И ся ко? Гърците като са християни да вземат да сринат цялата си история ли??? Баси!

101

Людмил

преди 13 години

Свещениците са прави в протеста си, тази статуя няма да е просто един паметиник, но символ на всичко това, което този град е бил преди да се промени и да приеме християнството. Също така тази статуя се слага там за да носи само пари на града, без значение духовната цена, която трябва да се плати. А това, че има свещеници, които не са за пример - има. Всички са хора.

100

Анонимен

преди 13 години

hahaa Bylgarite ot krai vreme sa bili razli4ni po religiq prosto razli4nite trakiiski klonove sa priemali razli4no koncepciqta za duhovno-eter i bojestvenoto no vinagi sa bili s blizka osnova ... nas ni obedinqva kravta po skoro pameta zemqta i roda a sve6tenicite i hodjite si4ko e ot DS daje edno vreme zapisvaha koi hodi v hram

99

Neon Knight

преди 13 години

Килимявките-мрънкалници са същите като ходжите, които забраниха празничната украса в Рибново. Да кротват най-сетне или да вървят по дяволите!!! Ревнаха срещу драконите във Варна, ревнаха срещу Аполон в Созопол (екс-Аполония). Кое следва? Ааа, сетих се: в Слънчев бряг над входа на дискотеката май беше на хотел Кубан има фигура на Пришълеца от едноименния филм - да я почват и нея!!!

98

Попета, озаптете се!

преди 13 години

БПЦ нека се напъне в титанична борба срещу 100-те "църкви" на сектантите! Тези ми приличат на н'ам кой си папа римски, който наредил да счупят *** на статуите на римските богове. Културата е нещо, срещу което се борят църковниците от всички религии. Приемствеността в културата им е чужда. Дали има Бог, не знам, но "служителите му" са отврат! Това с същите, които отлъчиха от църквата (с малка буква!) Лев Толстой и Никос Казандзакис - дълбоко вярващи хора. Да не забравяме Дарвин - също вярващ!

97

Анонимен

преди 13 години

Сърдим се на ходжите в Рибново, че забраняват елхите и дядо Коледа, а нашите попове да не би да падат по-долу? При това в Созопол едва ли днес живее някой, който да изповядва култ към Аполон и да заплашва с нещо християнската църква!

96

Това е!

преди 13 години

Между другото това на снимката е Стария град. Да виждате нещо старо. Созопол се превърна в *** безлично градче, пълно със селяни през лятото. А агента на ДС доволно потриваше ръце и дърдореше глупости за историческата памет на българина.

95

почти Християнин

преди 13 години

Абе мазни, брадати попове - защо не се заврете в косматите си ***. Исляма превзема България и Европа а вие ревете срещу един красив култ към бога на младоста и красотата. И това е защото разсейва вярващите и ви лишава от приходи. Мракобесници тлъсти не ви ли е срам? Добре е, че не можете да горите хората на клада както едно време заради мислите им. Алчни негодници. Религията е добро нещо ако ги нямаше "свещенослужителите" от каквато и да било вяра. Живеят на гърба на лековерните хора.

94

Анонимен

преди 13 години

А какво ще каже всемогъщия *** Божидар?

93

Доктур иксперт

преди 13 години

Когато перси се занимават с реставриране на елински символи - това се получава!Само кич и простотия!(чух,че *** перси останали в Иран са забранили музиката и театъра)

92

Стария

преди 13 години

1.На входа на Созопол, кметът, постави входен знак, представляващ жена с напъпили гърди и настръхнали зърна, което няма нищо общо с историята на града. Този символ струва 150 хил. лв. Созополис означава град на спасението и затова на монетите от древността, сечени в града, има котва. Корабите са хвърляли котва в заливите, за да се спасят от черноморските бури. Така че, символът на Созопол е котвата, а не......2.Сега е решил да издигне статуя на Аполон /такава статуя е имало, но е била взета и изгубена от римляните и не знам дали има данни как е изглеждала/. Новата статуя няма да бъде нейно копие, а някакъв кичозен продукт на новото време /имам предвид мутренското ни ново време/. Тя ще струва около 500 хил. лв.3. А Созопол се нуждае от канализация и пречиствателна станция, защото съвсем скоро в залива на Златната рибка, няма да има и обикновени рибки, а ще квакат жаби.4. Аман от самовлюбени кметове, които искат да останат в историята с най-лесното, което може да направи един кмет: градинка с фонтанче, статуи, детска площадка и тем подобни екстри. Както беше написал един журналист, един такъв властимащ и хеопсова пирамида ще тръгне да прави.

91

88

преди 13 години

Намерих снимка на статуята- просто нямам думи-такова грозно нещо наистина не трябва да се показва пред хора! Тая статуя прилича някой от екипажа на Черната перла от Карибски пирати. Направо изглежда като статуя на ексхумиран!