77

23575

преди 13 години

До "fifi". Жалка си.Авторката на постинг 67 говори за социалната отговорност -малко хора на 20-годишна възраст биха се справили съвсем сами с отглеждането на дете -да е здраво,възпитано,поддържано в безупречна хигиена. Ти с какво се гордееш?С нищо друго,освен с това,че имаш п*тка. И на какво основание се опитваш да бъдеш ехидна и да нараняваш?Ще ти се другата авторка да е над 40год.,защото за твоето плитко мозъче това е нещо позорно. А фактът,че жената е високоинтелигентна за теб е без значение.

76

Анонимен

преди 13 години

От материала, за който съобщих тук в постинг "77" си правя заключението, че жените от малцинствата явно не са се притеснявали от късната си бременност,а са раждали.Интересно ми е дали се е водила статистика колко от късните бременности на етническите българки, настъпили по естествен път,са били прекъсвани чрез аборт? Всеки от нас е чувал за жени, които се срамуват от факта,че са забременели и причината за срама им е,че вече имат големи деца или побелели коси.Техните аборти не са ли антиприродни?

75

Анонимен

преди 13 години

Към края на соца ми попадна някакъв материал със статистически данни,от който ставаше ясно,че по онова време в България около 3000 човека ежегодно са ставали родители над 50-годишна възраст.Не беше отбелязано дали някои от тях са ползвали медицинска помощ с цел да успеят да добият дете на тази възраст.Не си спомням какъв беше процентът на жените сред тези около 3000 човека,но не бяха единици.Спомням си обаче факт,изтъкнат в този материал-в Бг почти всички жени,родили над 50год.са от малцинствата

74

Анонимен

преди 13 години

????????

73

Анонимен

преди 13 години

Колкото повече българчета се родят, толкова по-добре за нацията ни! Важното е само докторите да направят всичко възможно детето да не е с увреждания. Всичко останало може да се уреди!

72

Да бъдем човечни

преди 13 години

Нека не охулваме и да не подиграваме по-възрастните жени,които искат да станат майки.Само те си знаят какви житейски драми са им попречили досега да родят.Много е важно да се помисли кой ще отгледа детето на такава жена,ако тя почине преди да е навършила 70 год. Нещата могат да се уредят юридически още когато детето се роди.Толкова внимание се отдели за обмисляне на предбрачните договори,та тузарите да се защитят от златотърсачки!Да се обезпечи законово и бъдещето на децата на възрастни майки!

71

До Л.Андреева 71.

преди 13 години

Жени над 50-годишна възраст забременяват и по естествен път. Това се случва дори и след менопаузата, макар и в редки случаи. Човешкият организъм не е напълно разгадан от съвременната медицина.

70

Да бъдем човечни

преди 13 години

Когато държавата плаща тази процедура,жени към 50-годишна възраст нека да се възползват,само ако няма по-млади кандидатки.Не искам да обиждам никого,но при по-младите шансът да забременеят е по-голям,а България не е богата държава и не може да поеме разноските на всички желаещи.Ако жената може сама да поеме разноските,тогава ограничението би трябвало да бъде определено не от нейната възраст,а от други два фактора: 1.Да не е опасно за здравето на майката. 2.Да няма риск да се роди увредено дете.

69

Лилияна Андреева

преди 13 години

Прекрачването на природните закони е опасно за живота!

68

Българин

преди 13 години

И какво - въпрос на време е няколко 51-52-годишни жени да подадат също оплакване от дискриминация.Иначе 59 е прав - защо т.нар. "държава" не прави нищо, по отношение на масовата педофилия сред хъхряшката ***? ХИЛЯДИ малолетни *** дрискат чаавета всяка година, но досега няма осъден за педофилия *** !!! Минава се с оправданието, че "такива им били обичаите"......а защо мислят, че наш обичай е да хрантутим цял живот *** престъпна гнус ?!?

67

Petia

преди 13 години

Fifi, много му разбираш бе. :))) Аз казах, че всички с подобно мислене сте супер нетолерантни. И изобщо не ви влиза в работата защо една жена иска да се подложи на ин витро на 45 или 50. Сякаш вие пък ще им ги гледате децата. :)

66

fifi

преди 13 години

Ами аз май съм ,,Антисоциална" по твойта логика....Браво на Ани!А за теб разбрахме че си от тези майки по на 40, че и повече...

65

Petia

преди 13 години

До ани:Теб какво те интересува къде са били? Ами ако са имали проблеми? Ако са били от жените, които все са се надявали, че възлюбеният ще клекне за дете? Ако са имали някакви други сериозни проблеми. Какво значи къде са били? Вярно е това, че само в бг го има това отношение към по-възрастните майки. И в Германия, и в Англия е често срещана практика жени да раждат по на 40, че и повече. И никой не им казва, че са като баби за децата си. Дори е антисоциално да родиш на 20 примерно.

64

Анонимен

преди 13 години

Инвитро има повече от 20 години, но не смяташ ли, че науката е напреднала през всичките тези години и това, което е било невъзможно тогава е възможно днес. Т.е. преди 20 години да е нямало възможност да им се помогне на тези жени, а сега да имат шанс. Защо да им го отнемаме? Това е жестоко!

63

ани

преди 13 години

Абе тия жени когато бяха на 30 -и къде бяха? "Ин витро" има от 23 години. Станали на 50г. и се сетили, че трябва да станат ***, за да изпълнят съкровената си мечта. Нямам нищо против, но след 43-50г. да си бъде за тяхна сметка, не държавата да им плаща.Една жена на 35 г. трябва да си направи равносметката, иска ли да роди дете или да продължава да се прави на тинейжърка.

62

Анонимен

преди 13 години

Добре де, правите огромен проблем от факта, че няколко жени над 50 искат да станат майки, а си затваряте очите за това, което става всеки ден в гетата. Къде е логиката?

61

Анонимен

преди 13 години

Абе защо не направите проучване срет младите, чиито родители са в чужбина, от рода "какво е да те отгледа баба ти?" или "какво е да живееш и израстнеш сам?" !!! Всяко нещо с времето си, според мен бременността на 12 и на 50 е еднакво опасно явление!

60

Анонимен

преди 13 години

И аз искам жените да раждат между 20 и 30, ама кажи ми как да ги накараме на сила? А и никой не е казал, че всички ще хукнат да раждат след 50. Това са изключения. И за това нямам нищо против да помогнем на 15 или 20 жени, които не са успели да родят на 30 да сбъднат най-съкровенното си желание, вместо тези пари да се дават на Айше, която от 12 годишна все е бременна.

59

до 59

преди 13 години

Много смешен аргумент - или 12-годишна ***, или пост-фертилна българка (напомня ми за лафа тук "щом си против ББ, значи си комунист:)На въпроса ти: предпочитам 20-25-30 годишни майки, здрави и неизхабени от твърде ранен секс/инфекции/стресове за матката. Все се правим на богове, и резултатът все е в полза на природата. Закономерно - опитът й е със стотина хиляди години по-богат от нашия :)

58

Анонимен

преди 13 години

Значи може да сте против ГМО-то, което не било естествено и едва ли не било намеса в Божите работи. А това 50 годишни да забременяват с ин витро е естествено, така ли?! С продължителност на живота в България от 73 години, с разбита здравна система и висока хронична заболеваемост сред населението, забременяването чрез ин витро е ненормално и никак естествено, и престъпления спрямо децата с такива майки! А относно Айшетата, раждащи на 12,14,15 годишна възраст държавата трябва да предприеме мерки!