136

НФБ

преди 13 години

доц Гигов като шеф на Медексим осигуряваше анфетамините за Тунис...после стана и главен секретар на МНЗ...

135

НФБ

преди 13 години

и не само дипломати но и шефовете на задграничните ни дружества н Африка бяха ДС-ари : МЕДЕКСИМ....ТЕХНОИМЛЕКС...

134

Анонимен

преди 13 години

" В соцлагера нямаше по покорна на КГБ от българската тайна полиция. Което потвърждава и ген. Грушко, заместник на Крючков: ... от страните на Източна Европа най-сърдечни бяха отношенията ни с българите. Имахме само един спор: кой кого обича повече.

133

Анонимен

преди 13 години

Интересно, как бивши и настоящи агенти на ДС може да са доволни, че техни колеги и приятели, също агенти на ДС, трябва да бъдат отзовани и няма да са посланници?? Нали по този начин връзките им умират и няма да могат да пътуват безплатно и да правят далавери и измами и най-вече, посяга се на правото им да управляват и безпроблемно да правят компромати, мръсотии и гадости на българите, които пътуват в чужбина, както са го правили дълги години. Също така, знаят, че след посланниците иде техния ред

132

дзвер

преди 13 години

Тогава напълно логично е и руснаците да направят същото зад "завесата".Да си прочистят двора.Но при тях помилване на нацисти няма.Направо ги избиват.Защо трябва да бъгат оправдани действията на САЩ ,а на СССР -не?Все пак САЩ реабилитират почти всички немски учени,а ЦРУ използва агентите на Абвера и Гестапо,които са работели за "Хилядолетен райх".

131

Анонимен

преди 13 години

Тея не са ли малко нагли? Не стига че са се облажвали 20 години повече от колкото им се е полагало, ами сега и министъра им е бил крив.... Ченгесарска наглост - край няма!

130

?

преди 13 години

Американците са егоисти!Те си спестиха трилиони от прекратената надпревара във въоръжаването след краха на Варшавския договор!Досвидяха им се няколко милиарда за един малък окупационен корпус за смазване на комунистическите останки и агенти в България и ни оставиха да се мъчим!Не са прави!

129

Х

преди 13 години

Аз, на мястото на "старите разведки", нямаше да му искам оставката. Щях да използвам целия опит, който имам, всички контакти, възможности, канали, които съм познавал и ползвал в интерес на България, и да събера информация, за да лъсне продажният *** на най-голямото ***, което се подвизава последните години в политиката. Защото мръсника изпълнява поръчка, толкова гадна и предателска, че не мога да си спомня друга персона, която да ме е отвратила така, независимо, че наспорихме с ***!

128

damata

преди 13 години

Абе, балончести гербаджии не видяхте ли че бат бойко и компания се уливат ежедневно като деца в детска градина и съдбата им е вече четена и са вече пътници .Така е като американците си избират от некадърни по некадърни управници в България, но на тях им трябват точно такива! Айде, чао до новите избори!

127

?

преди 13 години

Правилно са цитирани различни документи и задачите формулирани в тях!Тези "агенти" обаче явно не са изпълнявали съвестно задачите, а само са бокаляли магазините и са пращали дефицитни стоки от Запад на роднини в БГ!Щом сме загубили /слава Богу/ Студената война, явно противниковите агенти са били по-добри!В такива случаи изродяа Сталин директо е разстрелвал, но сега неговия наследник *** дава медали и осигурява кариера на провалената агентка Чапмън.Какво ли още чака Русия?!?

126

Жупел

преди 13 години

От писачите на ГЕРБ във форума личи че не разбират от държава и държавност. Все едно искат да станем нещо като бананова република в Африка или Латинска Америка.Нека влезнат в сайтовете на всички държави от ЕС, на САЩ и Канада на Китай и Япония.. и да видят и прочетат малко какво значи разузнавене и какви задачи изпълнява.Но те не са виновни имат мозъка като фюрера Сидеров , кофпомпата Бойко и физкултурника цецко. Цецко дето снощи се скри под полата на Цецка в Народното събрание.

125

?

преди 13 години

Здрасти!Германия не съм чул официално да е осъдила фашизма!/може и да греша/Окупационни части на страните победителки бяха в Германия 45 г., като гаранция срещу възраждането на нацизма! Така бе изкоренен той!Това трябваше да се случи и в България след Студената война, която ние загубихме/ако някой е забравил въпреки наличието на именно тези "кадърни" агенти/!Право на победителя е да използува ресурсите на победената страна вкл. и човешките. Което впрочем правят и победителите в Студ.война!

124

а1

преди 13 години

мамини сладки гнусни кадри на ГРУ. изпълзяхте от бърлогите със смачканите си муцуни, дърпат ви кокала

123

Президент на РъБъ

преди 13 години

Младенов уронил престижа на Седефчов...Че то има ли какво да му се урони на тоя архароубиец ?

122

Каква е истината?

преди 13 години

Kаква е целта на тази разузнавателна служба? В полза на кого и срещу кого работи тя? Отговорът е формулиран ясно и незавоалирано: тя планира, подготвя и провежда комплексни акции и оперативни мероприятия с цел дискредитиране агресивната политика на Съединените американски щати и на техните главни съюзници от НАТО, задълбочаване противоречията между тях и отслабване на военнополитическите им и икономически позиции на Балканите и в арабските страни.Това е първата цел на Първо главно управление на ДС първата от многото изброени. И точно хората, които са работили в тази институция и в съответствие с тези й цели според техния колега Георги Първанов били вкарали България в НАТО?! Всъщност може и да са но само като руски Троянски кон; защото отговорът на въпроса за кого работят ченгетата на дипломатическото поприще е също еднозначно посочен: Разузнавателното управление работи в най-тясна връзка и сътрудничество със съветското разузнаване, като непрекъснато разширява и задълбочава интеграционните процеси между двете разузнавания в страната и в чужбина.Другите цели на Първо главно са не по-малко колоритни и впечатляващи. Например ченгетата от дипломатическия корпус работят за изостряне на противоречията между Турция и Гърция, разстройване на южния фланг на НАТО. Работят също така за подпомагане на прогресивните националноосвободителни и антиимпериалистически движения, сили и режими в арабските страни. Същите тези сили и движения днес са известни като най-големите терористични групировки, тероризиращи цивилизованите и демократични страни от типа на Хизбула, Хамас, Национален фронт за освобождение на Палестина и подобни а помощта за тях е била изключително ефективна, като включва оръжейни доставки, финансова подкрепа и експертна помощ за организиране и провеждане на подривна дейност. Плюс обаче и още нещо: поддръжката на контрабандните канали, по които към близкия Изток текат пушкала и пари, а към Европа текат наркотици. Това също е задача на ченгетата от Първо главно плюс логистичната подкрепа на колегите им от Четвърто главно. И съвсем не е случайност това, че докато другаде по света все пак се назначават за посланици и люде, които нямат отношение към ДС, то почти всички назначения в близкия Изток по време на целия преход са само на бивши ченгета

121

MEGI

преди 13 години

По времето на комунизма,а и сега е останала тази практика - провален политик да го изпращат за Посланик,или Консул...Така например Гоце спаси Филчев от съд и го изпрати посланик,а и НЕ само Филчев....) Питам аз - тези ли са професионалистите посланици???Бюлетините от САЩ при гласуването не бяха изпратени в Бълг.,а хвърлени на ***!? ДС(КГБ) - ДЕЙСТВА!Има още...

120

Иван

преди 13 години

до Параграф 22 : за обучен в тънкостите на дипломацията и говорене на 2-3 езика - това за Филчев ли се отнася ?

119

Луцифер

преди 13 години

Тези дърти червени кокошки засънуваха червено просо!? Нагли тунеядци , на които трябва да се отнемат големите пенсии ако продължават да ровят! Кои са те, че да искат каквото и да е? Нагла червена пасмина!

118

комадор

преди 13 години

Няма даржава без разузнаване. Американският посланик дето се меси в държавата ни какъв е нали е от цру Затова сме я втасали и надупели. Глупаво е да си посланик и да не си веща разведка ! Цецко бегача да си ходи .

117

Атака

преди 13 години

Не знам, но ако видиш колко от дипломатите ни, а и от политиците ни имат ЧИСТО БЪЛГАРСКО потекло, то сигурно доста ще се изненадаш. Затова сме на този хал, защото отдавна БЪЛГАРИТЕ са все по малко във структорите на властта, българи можеш да видиш да работят на нивата, да работят някаде за малка заплата, или да берат ягодите на някой чужденец, но тези които са във властта в голямата си част нямат чиста БЪЛГАРСКА КРЪВ. Затова те гледат само да ГРАБЯТ!Това е истината!