753

балък

преди 13 години

Мисля,че съдебно-медицинската експертиза защитава гилдията и я усуква истината доколкото може,хем ние сме прави но може ида не сме.Деттето е умъртвено по най-жестоко безотговорен начин

752

Dr

преди 13 години

Преценката дали едно дете е живо- или мъртвородено не включва само това дали има или няма въздух в белите дробове. Ако е недоносено, както в случая, поради липсата на сърфактант, на втория-третия час се появяват хиалинни белодробни мембрани; а при описаната тежка аспирация до 17-я час, както твърди МВР, би имало белези на пневмония.Така че, не пишете глупости без да се информирате подробно.

751

ппанцхо

преди 13 години

Ами сегаааа: )))?

750

Анонимен

преди 13 години

Впрочем медиите пускат непълна и невярна информация. Съдебно-медицинската експертиза НЕ ТВЪРДИ, че детето е мъртво родено. Съдебно-медицинската експертиза излиза със заключение, че НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОТВЪРДИ ДАЛИ ДЕТЕТО Е ЖИВО РОДЕНО. Такава експертиза се прави с изследване на белия дорб. Ако има въздух, значи детето е дишало и НЕ Е мъртво родено. В случая в белия дроб ВЪЗДУХ ИМА. Лекарите твърдят, че са го обдишвали и въздуха е от това. Затова екпертизата не дава категоричено мнение.

749

бебе

преди 13 години

ПИСНА МИ!!!!!!!!!!!да се отвлича внимание като се използват разни глупави паравани.

748

Размишляващ

преди 13 години

РАЗГОВОР МЕЖДУ ЛЕКАРИ:"Той си е виновен Лазаров. Отде накъде ще кажеш на майката, че е умряло, като то НЕ Е УМРЯЛО..."... "Могат да ни съдят за умишлено убийство бе човек !"СЪДЕБНО МЕДИЦИНСКА ЕКСПЕРТИЗА: Касае се за МЪРТВО РОДЕН ПЛОД. ИЗВОД:1. Или двама лекари с дългогодишна практика не правят разлика между живо дете и мъртво дете 2. или съдебно-медицинската експертиза е ЛЪЖЛИВА.Вие как мислите ? Кое от двете е ?

747

Edi

преди 13 години

Глупаво е да се опитвате да се поставите на мястото на "майката" или на лекарите, поради простата причина, че така истина не се търси. Ако искате обективност- погледнете отстрани ФАКТИТЕ. В момента се въртят две тези- че е било родено живо и в последствие убито, и че е било родено мъртво. Защитниците и на двете тези имат изградена теория, за която си търсят доказателства, достатъчно удобни, за да се докаже правотата им. Противоречията се подминават. А би трябвало да е обратното- теориите да се градят въз основа на преки доказателства и факти. Тогава може да се говори за истина, тогава може да се говори за справедливост и безпристрастност. Останалото е евтина провокация, на която, за съжаление, много хора се вързват.

746

Хей, Светльо,

преди 13 години

834, кой ти каза, че е било живо? Кой? Литературно четене от някакъв подслушан разговор. Въпросът е да мислиш, както претендираш, а не да си измисляш и да нагласяваш нещата според малкото мозък, който имаш. Или да мислиш както ти кажат. То така е най-лесно. Особено за тия, дето ти казват. Това не е било раждане, това си е било аборт, желан от майката или не. И въпросът не е бил дали да се спаси умрял плод. За това 16-годишно дете трябва да се помисли! Забравих, ще мислим каквото ни кажат!

745

"Хей,Светльо&q

преди 13 години

А защо още веднага са казали на майката, че е родила мъртво бебе, като бебето си е било живо и никой не споменава за недъзи и немощ на новороденото? Защото бащата е *** ли и поради това обстоятелство "лекарите" са решили на място и в момента, че такова бебе е по-добре да бъде умъртвено?Ти с пкоя част на тялото си мислиш, тоест се опитваш да мислиш?

744

Усмивката

преди 13 години

До 825. Напълно съм съгласен и подкрепям написаното от Вас. Имам малка забележка. Каква е гаранцията, че СРС не са манипулирани, че всичко е абсолютно достоверно? Защото в текста има логически несвързани изречения, аудиозапис не е публикуван. И най-важното - тук става дума за човешки живот! Защо подслушващите не са реагирали своевременно? Има ли доклад до тяхното ръководство за вземане на мерки? Тези неща смущават.

743

ТИ КЪДЕ ЖИВЕЕШ?

преди 13 години

826,НЯМА ЛЕКАРИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА. БЪЛГАРИЯ НЕ Е ДЪРЖАВА, КОЯТО ОСИГУРЯВА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА НАРОДА СИ. ОСТАВИЛА ГО Е НА КАСА-БАНКА И ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА.

742

Варненец

преди 13 години

Хей, сладури, дано не попадате на такива лекари, които едва не убиха сина ми ( тези от варненската неврохирургия). Тогава едва ли ги бихте защитавали! НЕКАДЪРНИЦИ!

741

823 "истината&q

преди 13 години

Истината е съвсем на друго място, а ти престани да се дереш с махленски прийоми в защита на достатъчно информираните по въпроса менгелета, които сами себе си признават за виновни в "предумишлено убийство".

740

цветков т.

преди 13 години

как да не повярваш на такава експертиза-та нали редица престъпници са на свобода благодарение на лекарските експетизи/

739

Усмивката

преди 13 години

Има критика към лекарите за стила на разговора помежду им. Това е личен разговор, не е за публика и е незаконно да бъде огласен. Откъде да знаят, че ги слушат. Освен това в частен разговор, ако примерно Вуте каже, че сака Гига *** и Гига случайно земе да се гътне, следва ли само въз основа на този разговор Вуте да бъде обявен за убиец? Много се бърза с картинките и декламациите. Ще му бъде ли приятно на ЦЦ, ако някой огласи пред цяла България, как пърди и сумти и се пъне под юргана в къщи?

738

Светльо

преди 13 години

Колко пъти ще го обяснявам. Тук не става въпрос за това дали лекарите са безгрешни. Няма безгрешни хора. Тук става въпрос за безхаберие, за немарливост, за това да не ти пука дали този отсреща ще умре или няма да умре. Лекарите са ДЛЪЖНИ да се борят за човек до последния му дъх, дори и да има 0.000001% шанс за оцеляване. Нека да се борят. Дори и да допуснат грешка, простено е... но да са опитали поне.А в СРС-тата ясно пише: "Ние пак не му даваме шанс"

737

--------------------

преди 13 години

Иде Видов ден, идеееееееееее.

736

истината

преди 13 години

Истината е, че Цветанов се изцвъка от трибуната на НС без да е дочакал следствието да си свърши работата и да установи има ли престъпление. Истината е, че разграсяването на СРС-та и "избрани откъси", съответстващи на тезата му е незаконно. Истината е, че СРС-тата не са доказателство в съда. Истината е, че са приказки не се раздават присъди, поне не сега. Истината е, че оклевети лекарите от ГО и цялото мед.съсловие.

735

Хей, Светльо,

преди 13 години

Колко автотенекеджии ще ти поправят колата както трябва? Колко безвредни салами за здравето си си изял? В колко хотела ще те обслужат както в чужбина? Да продължавам ли? Няма безгрешни хора. Шизофреничното е, че лекарите винаги да виновни, когато някой умре. Ти разбра ли - става въпрос за 16 годишно дете, бременно от *** затворник, което не е ходило на лекар въобще. Кой е убиец? Това 16 годишно дете отдавна е умряло морално и може би - умствено.

734

Муамар

преди 13 години

Шенген не ще Абсурдистан щото да не пламне в зараза цяла Европа с абсурдистански "лекари" и абсурдистански "експерти" и прочие гении, дето абсурдистанските политици си ги гушкат с любов и признателност. Няма друга такава държава в света!