292

4o4i

преди 13 години

az mislq 4e 4oveka e s pravoto si da izvadi pistoleta 6tom mangala e vlqzal da krade.

291

ангел

преди 13 години

чиче, кво значи "после ЩЕ КАЖЕ, че оня се опитал да го ограби"? ми нали за това има следствие - полиция, прокуратура.... да не мислиш, че в САЩ няма да те разкостят, ако застреляш някой ей така, а после КАЖЕШ, че се опитал да те ограби? в правото няма "казвам", има ДОКАЗВАМ. иначе си прав - дадат ли ни оръжие, ще се изтрепем. ама кво от това - естествен подбор. хладнокръвните и почтените все ще оцелеят - също и бързите и точните :)

290

da da

преди 13 години

trqbva da imame zakoni vlezeli v doma trepane dokato mrda smrt

289

БАУ

преди 13 години

Не си прав! 1. В същия НК, който цитирах по- рано има достатъчно текстове, които биха могли да послужат, стига човек да ги ЗНАЕ и да МИСЛИ! 2. Да убиеш човек, дори рецидивист по кражбите, е НЕНУЖНО и ГЛУПАВО!Да го задържиш или да го обезвредиш без да го убиваш, това е добре, но ПОМИСЛИ- колко струва човешкият живот, неговият, а сетне лично твоят....3. Когато те нападне някой имаш доста права, включително и употреба на оръжие, но и задължения- КАК точно се употребява то?! В случая има доста мисли

288

Gabi

преди 13 години

До #291: Да сте чули,че съдия е нападнат и бит/пребит, или това да се е случи ло с неговата жена,дете,родители? Не, и няма да чуете. На няколко пъти за 10-ина години дом и апартаменти на съдии бяха ограбени,но това очевидно е било погрешка,защото крадците,обикновено пришълци от провинцията,не са знаели чии са тези жилища. Това "запазване" на съдиите става поради взаимното им "уважение" с престъпниците: едните крадат, другите срещу финикийски знаци ги освобождават.

287

Mery

преди 13 години

Сега започва част II от случая.Ботеградският прокурор и следователят ще обвин ят стрелеца,че не е взел разрешение от тях,преди да стреля.А районният съдия ще го осъди,че заповед за стрелба няма и същата не е надлежно подписана от нея !!?? В резултат джоба на собственика на къщата много и много пъти ще има да олеква.

286

357mag

преди 13 години

291 Тубата с ракия или каквото и да било не са на улицата а в дома на човека.Освен това престъпника го е нападнал с брадва с идеята да го убие за да не бъде хванат и осъден ,тъй като е рецидивист и ще лежи в затвора.Аз съм за промени в конституцията и там да се напише,че жилището на гражданина е неприкосновено,съответно може да се брани по всякакъв начин,включително и с отнемане живота на престъпно проникнали елементи.

285

Hansens

преди 13 години

Jalko,4e sa mu spasili jivota,takiva bokluci ne zaslujavat da jiveqt.A sega seira shte e pulen,4e nego moje i da ne go osudqt,no puk vurhu 4ovececa deto se e zashtitil i go e prostrelql shte se stovari cqlata strogost na shibanoto ni pravosudie!!!Jiveem v nai-gnusnata durjava za sajalenie!!!

284

доктор

преди 13 години

до ***. Ако си *** оправдавам коментара ти. Ами недейте да обвинявате съвестните доктори. Може да нямам съвест,ама този *** и изнасилил 16 г. момиче преди 6 години,пълен рецидивист и долен крадец. Да не ти го праща Господ,на теб и твоите роднини.

283

nikvat

преди 13 години

#291,въпроса не е в тубата или ***!Майка си ли търси там?Освен това,нашата полиция като не може да се справи,явно трябва да се вземат по-други мерки!

282

Анонимен

преди 13 години

И к'во? Заради една туба ракия и сак с вехтории си готов да убиеш човек?

281

Jitan

преди 13 години

Басссси ситуацията!! Що го не е попитал първо с какво оръжие разполага крадеца,та да си намери равностойно на неговото и да изчака първо да го халосат,за да има неопровержими доказателства в съда! Ама голям късметлия е този джебчия ,щото ако бе тръгнал срещу мене с брадва ,цевта на пистолета щеше да почервенее от прегряване! Както казва Екзюпери в такива случай,бития си е бит,еб...я си е еб...н,но живия си е жив! Със сигурност ще докажат в съда че е взел тубата с ракия за временно ползване!!!!

280

Влади

преди 13 години

Искам да ти кажа че съм 100% СИГУРЕН, че недаи си боже го осъдят дори на условна присъда няма никой нищо да направи. Всеки ще си каже " Е УСЛОВНА ПРИСЪДА ГОЛЯМА РАБОТА НЯМА МУ НИЩО" Малко ли такива случай познава БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО?

279

Васил

преди 13 години

Подкрепям идеята за подписка в защита на човека, който е защитил живота и имота си в ситуация на неизбежна самоотбрана!

278

хАмериканец

преди 13 години

Престанете да правите сравнения с американците, защото нещата са много по-сериозни. Много добре знаете, че ако ни дадат права да си браним с оръжие собствеността, тук в БГ ще настане война. Всеки ще си стреля по който му не е кеф и след това ще каже, че онзи се опитал да го ограби. Не сме израсли морално за такъв закон!Ако ще има процес с/у човек ще се обединим! Няма да оставим смелият човек сам!

277

Неграда!

преди 13 години

Браво на стрелеца! Точно така - в Закона за КНО (късо нарезно оръжие) си пише, кога трябва да се употреби то. Всичко е законно в този случай! Не дай Боже, този човек да го съдят! Той заслужава награда!

276

ciganin

преди 13 години

До 280: Абе,доктор ли си къв си бре *** заради такива ,като теб обвиняваме после съвестните лекари,долен мършав мивкар.... господ има от горе рано или късно всичко,ще ти се върне това ЗАПОМНИ ГО !!!!

275

Влади

преди 13 години

И сега кой виновен, собственика че си пази собственността. А гадния, мръсен *** ще му измислят оправдание и ще го освободят а ще осъдят гражданина който си паси собственността. Няма закони в тази Държава. Трябва да е като в други бели странни. Щом е в твоя собстенност може да го гръмнеш.

274

бай Ганьо

преди 13 години

Най-важното е , че крадеца който е осъждан многократно и на свобода и сега операцията му със сигурност е платена от моя джоб , тъй като едва ли има осигуровки . Ако отидете в болница да ви оперират без да сте ограбили някого едва ли ще ви погледнат . Странно а ?

273

moa

преди 13 години

Kill'em all and let Allah sort'em out!!!