17

ябълков пай

преди 13 години

ако искам нещо с ниско ниво калории пресен сок ще си взема. ако реша да пия боза, никви етикети с калории не ми трябват.

16

Хм

преди 13 години

"Бозата" отдавна вече не е БОЗА - в нея няма захар, затова не се и вкиселява (жена ми я чака една боза така около 2 седмици на стайна температура - никва промяна). Днешната "боза" е ОТРОВЕНА с АСПАРТАМ и други л.***!!!Само една марка боза със захар има в момента на пазара и трудно се намира - на нея с големи букви гордо пише: "СЪС ЗАХАР" - тъмно шише и тъмно кафява капачка.

15

***

преди 13 години

Бозата е минало.Тази сега е пълна с ...и захар.А щом и аспартам има,значи няма да погледна повече боза.Защо трябваше и това да отиде по дяволите?!

14

Anonimen 3

преди 13 години

A koga shte e zadyljitelno da se izpisva dali sa genno-modificirani hranite?v UK vsichko e GMO, a nikyde i bukvichka ne mojesh da prochetesh... "lobirane" mu e maikata izglejda

13

Шишарко

преди 13 години

Мдаа, в ЕС вилнеят демагози, а сега и унас. Вече дори истински етикети няма - такива които да четем без лупа и да ни информират за токсините, а не за хранителната стойност, която без друго всеки може да си сметне. Целта им е нищо истинско да не остане и да заменят света с изкуствено подобие, което да контролират.Фармацевти си продават аспартам в аптеките /всички дъвки и др/, окисите били вече оксиди, въглехидратите били карбохидрати.... давайте тогава и киселините да станат асиди и т.н

12

нервна

преди 13 години

На допълнителната информация върху опаковките се гледа като на средство за борба със затлъстяването. М,да, стои европейския гражданин по Коледа в магазина с опаковка свински пържоли в ръка,чете енергийното съдържание на етикета и въздиша: Е,не е здравословно..Ама е вкусно.Но не е полезно..Ама е вкусно.Сложна дилема...

11

haha

преди 13 години

I kakvo kato pishe kolko karbohidrati ima, danebi niakoi ot prostoto evro naselenie da znae kakvo oznachava tova. Ako iskate lichno Oli Ren da doide da vi barshe s ligavnika. Tova li vi e mechtata novoizlupili se evropeici. Da stanem *** kato ostanalite, eto do tam shte ni dokara toia sauz.

10

God

преди 13 години

До "Dnes.bg" - научете се да пишете на български! "Карбохидрати" на български е "въглехидрати". А относно темата - нищо ново под слънцето. И какво като пише тази информация? Да не би някой да разбере нещо от нея .Евробюрократите правят поредната мъгла, че нещо вършат за хората. Ако тези етикети са написани със сегашните шрифтове, никой нищо няма да разбере от тях. Вариантът със цветните означения е много по-добър, но явно не им изнася, защото всички етикети ще светнат в червено.

9

боза - едно време..

преди 13 години

Докога ще се предлагат бози с аспартам??? Изобщо кой болен мозък реши да се изгаври с бозата и да я засере с тая отрова??????

8

Mozaka

преди 13 години

Какво означава "карбохидрати"?

7

Анонимен

преди 13 години

да,необходимо е защото ще им пораснат прекалено много нянките.

6

Анонимен

преди 13 години

"След като бъде одобрена от ЕП ... до средата на СЛЕДВАЩАТА година, новата система ... ще влезе в сила НЕЗАБАВНО" - и на това ако му викат "незабавно". А аз съм седнал да се ядосван на нашата си родна бюрокрация. Тия в ЕП са още по-бавни явно.

5

Анонимен

преди 13 години

Не променя, но хората ще знаят колко калории, протеин, въглехидрат и мазнини има в една боза и ще знаят колко да пият и колко не. Тези съставки трябва да ги има на всеки хранителен продукт, за да може всеки който иска да си следи режима на хранене, особено спортистите. п.п. Естествено данните на етикета трябва да са коректни, а не преписани от някъде....

4

Nasty

преди 13 години

Абе ти само тва ли знаеш...доста се изтърка вече.

3

Анонимен

преди 13 години

Това нищо не променяХраните няма да станат по качествени нито пък ще имаш достъп до такива с гарантирано качество

2

Гошо Тъпото

преди 13 години

Моите тикви от Кривунделово са по....калорични от бозата,когато са леко...препечени.Още днес ще пробвам дали е вкусно,варена...тиква с боза и ще ви кажа...резултата.Ако е добър,ще патентовам ...комбинацията в ЕС.

1

s

преди 13 години

bravo!