4

Стоянова

преди 13 години

На мен лекари са ми казвали-ако изпиееш 40 хапчета в един курс на лечение,може и чернодробна болест да си докараш.Парацетамолът просто не се излъчва напълно от черния дроб.Той се натрупва.Може да има добри противовъзпалителни свойства,да обезболява,но не лекувеа.Става ми страшно-парацетамол се използва на пртактика във всички противотемпературни и противовъзпалителни средства-от кърмаческа възртаст.Не ми е ясно с какво е по-добър от останалите аналгетици,знаем,че безвредни лекарства няма.

3

миша

преди 13 години

несамо при децата , но и при възрасните ужасен е ,затова само аналгин-хинин това си е старо лекарство с голям успех

2

Уотсън

преди 13 години

Нямам апетитите на първопроходец, но конкретния случай ме "склонява" към излагане на лично мнение.Нямам нищо против "Парацетамол-а" като лечебно средство, но да бъде обявяван като пореднив пенкилер е глупаво.Много други лекарствени средства бяха набедени за вредни, за да се проправи път на това "чудо на фармацията".Може и да е добре за бизнеса с лекарства, но да му се приписва подобна всеобхватност....Нищо лично, но аз го отбягвам!

1

една майка

преди 13 години

Ок, супер новини напоследък с лекарства, които тайно са увредили децата ни и нас. А кой ще поеме последствията ??Моите деца имат астма. Ще излъжа, ако кажа че не са приемали парацетамол до 15 месечни, защото на 3 месеца, в болница с диагноза отит ни даваха точно "безценния" парацетамол. И лекарите бяха уверени, че това е най-доброто, безвредно и ефективно антипиретично средство за кърмачета !!!!!!