5

Елена

преди 13 години

Слава богу, в метрото видях жена с такова кученце. Кученцето има етикет - така , че се вижда.

4

предлагам!

преди 13 години

предлагам да се въведе ВИСОКА глоба за тези, който недопускат незрящ човек с куче-водач плюс обществено порицание и положен труд в полза на незрящ човек!!!!!!!!!!!!

3

Анонимника

преди 13 години

Още не мога да повярвам, че бяха изгонили човек с куче водач от градският транспорт, това е..................nomentСлепият мъж се опитал да обясни, че кучето е служебно, има намордник, отличителни знаци и по закон има право да го придружава в транспорта. В негова защита се намесили и други пътници, но контрольорката и шофьорът заявили, че ако кучето не слезе, тролеят няма да продължи пътуването, разказва кореспондентът на Дарик радио в града

2

моля

преди 13 години

Само някои са в 21 в. Повечето българи не са мръднали от 80-те год. на миналия век.А някои са още в средновековието. Толкова простотия, дивотия и лошотия на такава малка територия! Просто невероятно!

1

куче-водач

преди 13 години

"ще насърчаваме все повече банки, ресторанти, хотели, офиси и обществени институции"... - какво да ги насърчаваме, те са ЗАДЪЛЖЕНИ СЪС ЗАКОН ДА ГО ПРАВЯТ!!! Тези хора имат законово право на този достъп! особено банките и обществените институции - са длъжни ПО ЗАКОН да осигурят достъп на хора с увреждания в която категория влизат и незрящите хора с кучета-водачи! Живеем в 21 век, моля всички да спазват закона и правата на тези хора!!!