22

хотилиер

преди 13 години

Имаме семеен хотел - 20 стаи първа линия море . Парите за построяването не сме ги взели от улицата , теглили сме кредит. Хотелът ни е един от най оборотните в района и въпреки това кредита почти не е мръднал за 6 години при 60- 70 дни сезон - 20 % ДДС 10% корпоративен данък(ток ,вода , осигуровки и още сто и един местни данъци и такси) . Това 9 % ми се вижда като светлина в тунела.

21

Анонимен

преди 13 години

Не, чисто увеличение си е , защото организираните туристи са тези които пълнят хотелите. Неорганизираните са много малък процент.

20

Анонимен

преди 13 години

Напротив, това е антилобистки закон. Просто защото старата ставка (една за груповите, дурга за индивидуалните) можеше да се приеме за лобистка. Сегашната уеднаквява ставката, тоест може да се приеме за антилобистка.

19

Анонимен

преди 13 години

Шом за групови настанявания данъка е бил 7%, а за индивидуални 20, а сега за всички става 9%, според мен имаме реално намаление на данъка.

18

електорат

преди 13 години

ДАНЪКА И 0% ДА СТАНЕ ЦЕНИТЕ НЯМА ДА ГИ СВАЛЯТ !! БГ. ХОТИЛИЕР ИСКА ДА СТАНЕ МИЛИОНЕР ЗА 1-2 ГОД. НО БАЛАМИТЕ ПО МОРЕТО ДРАСТИЧНО НАМАЛЯХА!! ОКТОМВРИ ХОДИХ В ТУРЦИЯ ЗА 7ДЕНА -ВСИЧКО В ЦЕНАТА, ЗА 380ЛВ.

17

Килъра

преди 13 години

хаххаха поредния закон на ГЕРБ, който защитава мутрите ама не ми дреме, защото аз или не ходя тук на море или ходя в някоя частна квартира само за да давам пари на тези дето съсипаха Черноморието :)))))) Спомням си на Царя дъщеря му беше 1 седмица на Слънчев бряг преди години и оттогава не е стъпвала на българското черноморие.Защо ли??? :)))))))

16

лобистка партия

преди 13 години

Т.н. "герб" са лобистка партия и в конкретния случай лобират за мутрите, които забетонираха с незаконните си хотели Черноморието и планините. Нормалният гражданин не печели нищо от туризма!

15

щирлиц

преди 13 години

У нас имало икономика? Така сигурно наричат строежите на молове и магазини.А всъщност това си е пране на откраднатите от нас пари за 20г."преход".На необразования (У НАС ОТДАВНА НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ) и мутрите ще му се струват бизнесмени..Егати оскотялото време ,в което ни съдено да живеем.

14

Анонимен

преди 13 години

Тея з*дници да махнат ДДС-то върху учебниците!!!!!! Баш от бедните студенти ли ще кърти пари държавата бре?????????

13

wqweto

преди 13 години

Е като я изравниха ставката да бяха я направили 20%! Сега ще започнат най-големите далавери с преточване на ДДС през туристически услуги. Всеки холдинг с поне една туристическа фирма -- не за туризъм, а за ДДС цели.

12

Анонимен

преди 13 години

Що бе,аз сам си ходя на почивка,в смисъл ако ходиш на *** няма да мъкнеш и гаджето или жена си...май това са имали предвид

11

Анонимен

преди 13 години

по това може да се разбере къде си наля парите елита...

10

Гостъ

преди 13 години

Кой ходи САМ само на почивка ?! *** народ - слаба държава, НАЙ-некадърно правителство. Кумири на нацията - чалгаджийки и мутри ... сърдете се на себе си и е крайно време ГЕРБ да се извини ПУБЛИЧНО на целия Български народ и да напуснат властта !!!

9

Феникс

преди 13 години

Аз никога не съм ходил като организиран турист . Семейно оставяме примерно към 2000 лева за почивки в България. При 11% НАМАЛЕНИЕ за мен на ДДСто би трябвало даже или да ми стане по евтино от догодина или има шанс да добавят повече екстри за старата цена. За мен това е реално полезно, това че някой туроператор малко ще му спадне печалбата голямата част от българските туристи не ги засяга, повечето българи ходят неорганизирано на почивка...

8

до 1

преди 13 години

това правителство е по-дясно и от СДС ,приятелче.явно нищо не разбираш от политикаако беше следил 1 година какво става,щеше да видиш как цялата политика е насочена в защита на едрия бизнес и цялото правителство работи против дребния бизнес и хората в частност.защо бате ти Боко не ходи да събаря хотелите на мутрите,ами събаря квартирите на бабките в Несебър? и на този,както и на много други въпроси оставям сам да си отговориш..

7

Анонимен

преди 13 години

хахахаха после се чудим чии са хотелитеами на властта сазащо напремиер на въведат 9% върху храни и лекарства ?

6

norm

преди 13 години

Питай подред първо Костов,Царя и Станишев.А Мартин да се научи да смята,да не се излага,общо увеличение на ДДС за туризма няма,има изравняване,което ще доведе до по-малко шмекеруване.

5

Анонимен

преди 13 години

За каква разлика говорите? Не са ли гласували единна ставка от 9% или така ми се стори?

4

Анонимен

преди 13 години

Ако имаш верига от хотели - разбирам да мрънкаш, но не мога да разбера какво значение има за теб кой прибира парите - държавата или туристическата агенция? В крайна сметка цената за крайния потребител е една - просто разликата я прибират различни организации. ... а, и ако ще пишеш за големите групи чужди туристи които заради 10-20 ще се откажат и няма да дойдат да се напият като *** - както казваха в един филм .. "Хайде няма нужда"

3

Анонимен

преди 13 години

Че за какво са им на ченгетата и полицаите някакви си учебници и лекарства. Нали са на държавна издръжка, к'во им дреме.