82

ПИЧ

преди 13 години

на тези изстрадали хора им дойде в повече! Толкова години на мизерия и сега някъкви мумифициращи министри без грам мозък в главата да им определят още по-мизерни бюджети. Такова нещо и при най-свирепия комунизъм не е било.Оставка на тези лешояди, да крадат от най-бедните се нарича мародерство!!!

81

Бан-аджийка

преди 13 години

Не генерализирай твоя случай...Който е искал да стане доктор, той е станал, защото е положил усилия, а който не е - дори и на 45 значи просто не могъл. На онези, които си мислят, че в БАН трябва да работят само хора с докторати ще кажа, че ние се нуждаем и от помощен персонал без особени кариерни амбиции. И не виждам в това нищо лошо...Един въпрос - а сега с наука ли се занимаваш? Признаха ли ти доктората там където си?

80

емигрант

преди 13 години

На мен не ми е трябвло да ставам академик, аз си бях доктор, но други дори това не бяха, а са кариеристи и се страхуваха, иската и те да са поне доктори, а бяха вече на по 45 без да са никакви, и това ги дразнеше. Писна ми да гледах кисели физиономии и съперничество между колеги и се махнах, за което не съжалявам ни най-малко. А ти си стой щом ти е добре.

79

Бан-джийка

преди 13 години

За моята специалност аз не виждам перспектива навън. Не че и тук виждам...Но ако толкова си сърдит на феодалните старци да беше останал да се пребориш с тях - например като станеш и ти академик. :) БАН не спира младите да правят научна кариера - но все пак трябва да имат научни натрупвания, а това не се постига за 1-3-5 години. Ти си избрал по-лесния път - да заминеш...Ами дано успееш там.Но отстрани е лесно да се плюе - за покритието - историята ще си каже думата...

78

емигрант доктор

преди 13 години

Не не е плод на това. А на липса на перспектива. Всичко е за феодалните старчета, другите не означават нищо...Те дори не могат да допуснат, че някой по-млад от тях може да знае повече от тях. А им знам статиите на какво посредствено ниво са...Но имат голямо самочувствие, без покритие обаче!

77

Бан-аджийка

преди 13 години

Напротив, нямам си кабинет - не всички институти са осигурили кабинети на всичките си н.с.Но не това е важното - работата ми е по библиотеки, архиви, музеи и пр. Безсмислено е да стоя в една стая и да чопля семки до 17 ч.А творя, за твое сведение, по всяко време на денонощието и се радвам на волната си муза, така както и трябва да бъде. :)) И хич не се страхувам от младата вълна - даже я обучавам, та да бъде по-добра от мен. Май твоето емигриране е плод на егоизъм, драги докторе! :)

76

NeoBlade

преди 13 години

Ignatov "БАН е важна за нас" a Diankov iska da zakrie BAN i nauka da se pravi samo vuv vuzovete!!! Ia da se razberat nai nakraia! Dobroto i lo6oto ministur4e!

75

емигрирал доктор

преди 13 години

До БанаджийкаНали си имаш кабинет в интитута, защо не стоиш там по 8 часа на ден на работиш "творчески", а седиш вкъщи на топло? Защото не "твориш" по 8 часа всеки ден. Затова. Напуснах точно заради феодалните старци, които се страхуват от конкуренцията на младата вълна! Е берете си сега горчивите плодове на егоизма...!

74

ДАЙ ПАРИТЕ!

преди 13 години

Сега научил!"Той добави, че е научил от срещата, че има проблем със средствата от фонд "Научни изследвания" към МОМН и ще се провери "къде по пътя са забавени", но тези пари няма да решат проблемите на академията."Я питай Дянков дали не ги е инвестирал в някоя фалирала Американо-еврейска банка!Къде са парите, наистина? В държавния дълг на САЩ ли?Ама ние не сме Хонг-Конг, че да инвестираме в САЩ? Как се отблагодарява САЩ - с консултантски хонорари ли?

73

NEMO

преди 13 години

Навсякъде по света наука се прави от часните компаний.В много малко богати и развити държави,държавата инвестира в наука България не е нито богата нито развита за да финансира наука.На учените от БАН ще кажа че ако от откритията им има полза то те досега щяха да намерят часно финансиране а нямаше да чакат на държавна издръжка.

72

123

преди 13 години

Дайте сега да се разберем! Или магистрали или наука.. ми то не може и х.я там и душата в рая:):) Ей, не отиват нещата на добре. Щом една държава затрива учените си - нищо хубаво не я чака... ще се превърнем в обслужващ персонал на дъртата Европа ще и забърсваме дупето!!!

71

до 86

преди 13 години

86, много си зле за да знаеш. Чети и ще разбереш. Не случайно след каруцарските лафове на Дянков се направи атестация на БАН от чужденци и те дадоха много висока оценка за нашата академия. Ще ти помогна да разбереш съвсем мъничко от това което се прави в БАН. Чети бюлетините "НОВОСТИ Месечен бюлетин за наука и технологии"

70

Аз

преди 13 години

Това, че в речника не е включена, означава само, че някой не я е включил. За мен, чисто логично, това е по-правилно от "безсмислен". "Смислен" произлиза от 2 думи - "с" и "мисъл". По тая логика и "безмислен" е съставена от "без" и "мисъл". Кажи ми сега, "безсмислен" от какво се състои? "Без", "с" и "мисъл". Как да го разбирам - без мисъл или с мисъл. Та вместо да правят речник от думи каго "логвам", "сейфам" и др., да огледат кой какви думи е вкарвал в речника преди, заради едната си дисертация.

69

БАЧКАТОР

преди 13 години

Абе те тия учени кава точно работа вършат и какъв е резултата от нея? Хубаво трябва да се подкрепя науката но защо преди да протестират не покажат на България за какво харчат данъците ни?

68

къни

преди 13 години

Извинявай 86 , но това че ти не знаеш, не може да бъде мерило.Да, наистина наука се прави с пари и те трябва да се отпускат, когато има някакъв проект или движение. Нека разбереме как е в Германия примерно. Имам познати, които след завършване на образованието си в Аахен, бяха поканени да участват в научни разработки. И не само там. Защо ние не си използваме капацитета на младите българи, а ги ползват други ?! Риторичен въпрос.......

67

Радой Ралин

преди 13 години

"Не ме е страх от министъра на културата а от културата на министъра!" Поправете ме ако цитата не е точен

66

Violetta

преди 13 години

Не може да пише, защото учителката й е неграмотна като теб. "Защото" се пише с "Щ". Върни се в 2-ри клас.

65

Анонимен

преди 13 години

Според мен на БАН трябва да им се дават пари само ако са постигнали нещо направили някъкво откритие а не за дремене по цял ден в кабинетите смесваики кафе,захар и сметана и гледайки каква реакция ще се получи.Кажете ми нещо което те са открили и е значимо за България или за света някакво лекарство или нещо друго аз незнам за нито едно такова

64

Цербер

преди 13 години

Така е като дават трибуна на Първанов. Сега Супербойко им е сърдит и няма да им даде пари. Явно пари има само за тези които с протестите си биха могли да го бутнат от власт.

63

съсед на виолетакрок

преди 13 години

неможе да пише зажтото е руса като тебе