226

иван

преди 13 години

То е ясно, че старите учени не могат да се преструктурират, но поне вие по младите намерете изход от безпътието. Умни сте и навярно разбирате,че с ъс съвременна организация и с подкрепата на правителството заедно в диалог могат да се намерят разумни решения. Правителството не ви е душманин, иска просто ефективност . Минимом разходи максимом резултати.

225

Калин

преди 13 години

какво общо имат съветофилите с науката в тази страна?исканията им са политически... Бан .. се реформира структурно.. и толкова, те трябва да са инциаторите .. а не да се държат като вечни .. и втори след вождовете от Аврора!

224

до 229

преди 13 години

до 229Ако народът не беше толкова *** и малообразован, нямаше да допусне парите му да бъдат изнесени в куфарчета - било то партийна или криминална линия. Простотията и лакомията сринаха икономиката ни. Ако имаше наистина мнозинство от интелигентни, високо образовани хора, то нямаше да позволи да се стигне дотам, да му изнесат парите!А народът е мноооого *** и лаком, и дипломите на "вишистите" ни (както сте го написал вместо виСшисти) нищо не струват!)

223

Чака-рака

преди 13 години

С чалга-премиер, чалга приоритети!

222

ь1

преди 13 години

виж ти какви са шнорхели и отпадъци на снимката .....и 30 кинта са им много месечно

221

Анонимен

преди 13 години

За любовницата на Дянков 8 000 лева + бонуси и служебно БМВ има пари, за бюрокрация има пари и бонуси, но за наука няма!

220

Бореца

преди 13 години

Какви решения ще вземе за науката един човек който през целият си живот е прочел само ВИНЕТУ!А помислете си и тогава говорете,колко му коефициента на интелигентност!

219

Цицерон

преди 13 години

ЕДИН НАРОД МОЖЕ ДА ПРЕЖИВЕЕ ГЛУПАЦИТЕ СИ И ДОРИ БЕЗУМНО АМБИЦИОЗНИТЕ. НО ПРЕДАТЕЛСТВОТО ОТ ВЪТРЕ ГО СЪСИПВА.Всички знаем предателите, т.н. бащи на "демокрацията".Кому е нужна наука и образование да отварят очите на хорта.

218

П.Славйков

преди 13 години

Когато П.Славйков се пазарил за учител в село Михалци, селяните му казли "ний на гуидаря, дето ни пасе гувеята не даваме толова пари, та на даскала ли"....Няма разлика между тогава и сега, само дето "селяните" са в парламента и правителството.

217

хехех

преди 13 години

"За компетентно управление на науката....." Че нали Съботинов управлява БАН? Ами да си ходи тогава!

216

пожарникар

преди 13 години

Елементарно Уотсън. Щото ще престанем да сме учени. Не може и не следва всички да са адвокати, бизнесмени или ***. А и представи си, *** и с бмв си остава ***.

215

пожарникар

преди 13 години

много си прав! Погледни тук antipropagandaxa/ може да ти е интересно. Има и за БАН antipropagandaxa/BAS.html .

214

Анонимен

преди 13 години

като сте големи учени защо не си изработите и спечелите по някой лев .

213

Червената помия

преди 13 години

прод.на 270.Без да съм икономист, ми е ясно едно.Държат ни на колене умишленно.И отвътре, и отвън.Никой няма интерес да сме богати, силни и финансово независими вътре и навън.Трудно ще ни контролират.А и ще изискваме от тях повече като компетентност и отношение, срещу спонсорство преди изборите например.Но това са химери.Никой няма да ни позволи да надигнем глава икономически и физически.Трябват им само пазари и данъкоплатци .Останалото е демагогия и от ляво, и от дясно .

212

Червената помия

преди 13 години

Няма да го осъзнаят.Всичко целенасочено се води натам, идеал да е чалгата, да можеш с основно образование на 25 години да си "някой" в очите на хората.Да можеш в женска компания от гладни селски момиченца ,дошли да се продадат по скъпо в града,да извадиш скъпия телефон, пачката с парите, и за секунди да се почувстваш някой.Впрочем, един футболен съдия взима 1000 лева чисти според Боби Михайлов, и то-на мач.Какво искаме ние за науката, да се преквалифицираме на футболни съдии докато е време!

211

пожарникар

преди 13 години

Ти нормален ли си? Нямаш си понятие от правене на наука. Западните учени като са толкова гениални и всичко са открили що са на бюджетна издръжка? И уви, в БАН далавера няма, щото и пари няма. Ама така е, като четете само жълти вестници такова ви е и нивото на мисълта, ако има такава. Каква помощ за народа бе? Ще ме умориш от смях. Кебабчета ли искаш да ти пекат? За това си има кебабчии. Освен това, кризата не я създаде БАН! Създадоха я банкерите. Викай срещу тях де!

210

пожарникар

преди 13 години

Така де, прав си. Ама мислиш ли че тия тук долу дето плюят по БАН са олигарси или идеолози на разграбването? И те като нас учените страдат от едно и също - от тия които унищожиха икономиката. Но защо тия долу плюят по БАН? Те и БАН са на една и съща страна, но не си осъзнават интереса. Питам ги за да си зададат въпроса и да помислят. Защото не БАН е проблемът им и от неговото закриване само ще загубят.

209

КЕФ

преди 13 години

КЕФИ МЕ СИМЕОН ДЯНКОВ БОЙ ПО ЧЕРВЕНИТЕ *** ДОКАТО ПОСИНЕЯТ

208

кой

преди 13 години

Първанов ви подкладе фитилите и сега хайде на стачка.Като сте толкова умни защо все чакате като храненици на бюджета. Я направете някое друго откритие та да изкарате малко пари.Господа от БАН не разбрахте ли че кризата е за всички,а науката трябва да е в помощ на народа . Отдавате офисите и имотите на БАН без пари на партийни фирми и ревете колко ви е тежко положението.С далавери наука не се прави.

207

Червената помия

преди 13 години

Пожарникарю,прав си, но не съвсем!Питаш, къде е промишлеността, какво стана с нея?Защо питаш нас, питай олигарсите, които на времето си купуваха с измислени и добре проиграни схеми само срещу бонови книжки (чиста хартия)цели предприятия, компании и отрасли.Питай идеолозите на това разграбване?Питай тези, които раздаваха всичко на концесии на безценица?Питай тези, които продадоха и предадоха икономиката и селското ни стопанство,които от челните места в света ни сринаха да се мерим с Африка...