11

kiki

преди 13 години

uvelichavat cenata na chantichkite,za da ni otkajat da gi polzvame.....dobre,saglasna sam....a s kakva cel se uvelichava cenata na hranitelnite produkti.....vseki sezon??????????????

10

26 г

преди 13 години

Най-сигурната инвестиция - найлонова торбичка!

9

Анонимен

преди 13 години

Като направят таксата смет огромна огромна и на всеки му назначат два казана(малки)- един за биоотпадъци и един за пластмаси (дето се събират веднъж в седмицата и ако не са правилно разделени не вземат ***),събират вестниците веднъж в месеца и плащаш ако имаш повече от определения ти ***, да видите дали не сработва Швейцарската система.

8

666

преди 13 години

Всичко се касае за управляване на пазара и лобиране , някой дебеловрат бизнесмен е закупил и ще пусне в експлоатация огромни мощности за производство на нов тип торбички и понеже трябва да срине конкуренцията е измислена тая схема.Утре по същия начин ще ни сменят телевизорите с цифрови и т.н.Всичко е базирано на икономически интерес ....

7

Анонимен

преди 13 години

Интересно ми е какво става със "ЕНЕРГОПЕСТЯЩИТЕ" крушки?Те как ще се събират? И дали всичко не беше само заради икономичеслите лобита?

6

Анонимен

преди 13 години

браво на община Кюстендил ! Дано всички общини последват примера и.

5

si

преди 13 години

Не беше ли този умен човек същият, който предложи само преди дни по-ниска здравна осигуровка за непушачите? Нуждаем се от повече хора като кмета на Кюстендил тук в България! Мислещи, смели и действащи! Браво на кмета на Кюстендил!С найлоновите торбички отдавна се борят на запад, и макар ние да сме много далеч, този човек е успял да изгради правила, които работят и се спазват дори и тук! Нямам думи, просто трябват повече такива хора... Успех!

4

от стари времена....

преди 13 години

Дълго и ненужно протакане...дори самата статия...изморително да четеш как , кога , колко...Просто КРАЙ на найлоновите торбички, в много страни е така вече....Вадиш пазарната торбичка на баба си, сгъваш я в чантата и.... край....Да не би това да е непознато ????Или страшно ?И няма да има коледни украси от торбички по дърветата през май....

3

Мечтател безумен

преди 13 години

Тънките торбички трябва да бъдат забранени и то веднага.На плътните торби в Германия/LIDL,ALDI и пр./пише - "Тази торба е за многократна употреба!" Нека община Кюстендил и най-вече кмета бъдат показвани ,като светъл пример. Хвала им!

2

Бо

преди 13 години

Крайно време беше да се направи нещо по въпроса! Сега пак ще откриваме топлата вода - хората на Запад отдавна имат механизми, с който решават проблема с торбичките - ние обаче - НЕ - ще измислим някаква наша простотия, която няма кой да контролира! Всички направо - ние на обратно!

1

Възмутен

преди 13 години

През комунизма не си спомням да имаше найлонови торбички .а само хартиени и мрежички, не помня някога да е имало и проблем с *** а сега няма кофи за *** така както имаше преди пред всяка кооперация особено място за сметосабиране.Да се върнат старите правила а не където да били кофите за боклек сега да е кафе в центъра от 5кв метра