52

as

преди 13 години

затва само 7% атомна енергия произвеждат и другото горят въглища .... дори обикновенни реактори немогат да направят без "братушките" камоли термоядрени ....

51

123

преди 13 години

затова направиха и компютъра-да ограничат раждаемостта ;)

50

Браво!!

преди 13 години

Не съм бил още в Китай, но познавам мнозина, които са били там. Някои - много пъти. Най-новите споделени впечатления - потрес. Сравняват днешен Китай с този преди шест години - невероятен възход. На улиците - ведри, усмихнати хора. Сигурно в провинцията все още е доста бедничко. Но китайците успяха да осъществят управляем термоядрен синтез и са с много години пред консорциума, който работи по тази задача (САЩ, ЕС, Русия, Япония) и изгражда ТОКАМАК във Франция. 50, историята на Англия каква е?

49

Анонимен

преди 13 години

Китай има история от няколко хилядолетия.Огромен, с невероятен човешки потенциал. Направили са някои от най-великите открития на човечеството.---------------------------------------------------------------- Историята на Китай е история на дива азиатска жестокост, деспотизъм и кланета.Отстрани се вижда само барута и коприната, но ако сте поданици на Китай, ще ви се разкаже играта. Още повече, че не сте с дръпнати очи и ще ви рендосват по най-сериозната тарифа, така че не се изхвърляйте толкова

48

Ходил по света

преди 13 години

Май никога не си ходил в Китай, *** мен :) Наистина не са за подценяване, но засега са много далеч от технологиите на САЩ и Западна Европа.

47

BatRamboZPM

преди 13 години

Значи според 41 като си построиш къща, тя е направена от този дето ти е изработил тухлите. Но и това май не е много вярно. Все пак за да се направят тухлите, някой трябва да е изкопал глината. Нали така?

46

Предов в ефир :)

преди 13 години

"...в повече от 100 помещения с размер на хладилник и тежи над 155 тона.""помещения" :) С гугъл ли си превеждате статиите :) :) :)

45

BatRamboZPM

преди 13 години

Да, един от американските гении на 11 години започнал сега в Малък-мек се казва Мохамед Ваел. Не малка част от тях са с дръпнати очи. А всъщност истинските американци живеят предимно в резервати. И май са си много добре.

44

Анонимен

преди 13 години

то отдавна АЙБИЕМ се премести в КИТАЙ щото го купиха ---СКОРО СЕ УЧЕТЕ НА МАНДАРИН И САЩ ЩЕ ГО ЗАДУХАТ.............................. IBM продадоха една малка част от нискотехнологичния си сектор на глупавите китайчета. Отиди на сайта на IBM да видиш дали са китайска фирма - просто ***, кой ще лъжеш бе?

43

анинимен

преди 13 години

Браво,аз мисля същото за китайците

42

Браво!

преди 13 години

Китай има история от няколко хилядолетия.Огромен, с невероятен човешки потенциал. Направили са някои от най-великите открития на човечеството.Сега крадат, копират, купуват, но и създават технологии на световно ниво.Басня е това за евтината работна ръка, за това, че работят за купичка ориз.В китайските заводи работят роботи последно поколение.Развиха аеронавтика, самолетостроене,да не изброявам.Това, че нашите шмекерчета купуват долнопробни стоки, правени в час по трудово, не ви ли говори нещо?

41

Анонимен

преди 13 години

Китайски компютър направен с чипове на Интел.Пак американци са им направили компа.От първите 100 компютри 80 са американски.Така че няма с какво да уплашат САЩ.

40

друг

преди 13 години

Американци, оставете ни на мира

39

Анонимен

преди 13 години

Който си мисли че масовите компютрите се правят в Китай много греши и е много заблуден. Правят ги в Тайван. Заради евтината работна ръка и ниските данъци там има заводи на всички големи фирми за компютри или аксесоарите им. Но не и в Китай.

38

brigante

преди 13 години

дали гледат порно на него,а? :)

37

drug

преди 13 години

кой ще плати заема на САЩ, ами ние За това живеят добре

36

чочо до"drug&qu

преди 13 години

Ами друже ,щом са най великите-стани партиен секретар и ще "осмислиш"живота си!?Но потренирай малко тук-докато има още червени бабички!Успех!

35

drug

преди 13 години

Китай и Русия са най-великите сили в света

34

Анонимен

преди 13 години

браво китай е 1

33

питане

преди 13 години

Искаш да кажеш , че БГ последна от европейските страни си е купила суперкомпютър. :).Само искам да запитам всички , който с нетърпение очакват възхода на Китай, Индия, Занзибар и прочие, наистина ли си въобразяват , че тогава светът ще бъде едно по-добро място за средния европеец? Или това просто е безумието , с което нашите царе са гледали как турците завладяват Византия, без да мислят какво ги чака после?