Хихихи,забравих да спомена,че всяко едно кокълче се пече и мели на костно брашно което се влага в продукцията и съставлява около 30% от колбасите,пък да не ви разправям за вакумирането при замръзените меса.....където пиленцата се поставят във вакум,изтегля им се всичко кухо,и ня мястото на кухото под голямо налягане се впръсква вода която се всмуква от мръвката и тази водица е около 30% от замразеното и опаковано пиленце!
Raznasiah kolbasi v Bg. predi niakolko godini.Sled kato ne se plasirashe opredelena produkcia i e zapochnala da se vmirisva,sabirahme ia ot obektite obratno i vsichko otivashe za SAZDARMA.......
Вътев, хвани една по-голяма пушка и отърви земята от себе си, *** наночастица! Няма начин в свободна държава и пазарна икономика никой да не иска да произвежда нещо, което се търси! Аз ще купувам "Стара планина" и ще чета има или няма соя. Няма да е от компрометирани фирми, но и другите ще подложа на анализ за собствена сметка. За това че не се произвежда всичкото месо у нас ти си виновен!!! Ти и тези като теб! Аз децата си с ГМО няма да храня и ще ги пазя колкото мога,а ти яж соя-полезно е
Малоумно правителство! Зимата впрегнаха цялата пропаганда, за да ни убедят колко лоша криза идва. Уплашиха хората. Сега впрегнаха цялата пропаганда, за да убедят хората, че саламите са отровни. За да се покажат като спасители, измислиха един стандарт, който малко видоизменя пропорциите на досега прилаганите съставки. Соя никъде не се влага, а където се влага си го пише на етикета. Който иска (може) да чете ще си го прочете. И досега ДВСК е длъжна да контролира дали написаното на етикета е вярно.
Най-*** е, че копелетата убиват собствения си народ, за няколко кинта в повече. *** месо от магазин не яде, за тях има коне и магарета собствено производство. Т.е., *** си е жив и здрав. Мреме ние от рак! А *** *** гледа отстрани и се кефи! Никога повече, другари! Надявам се до 3-5 години да забравим, че изобщо сте съществували някога! И за по-малък геноцид срещу народа са били изправяни предателите до стената! Марш на забоя и да не излизате от там никога!
Последно! Стандарта си умря, предпоследно човека който вкара мършата преди няколко години сега ни е министър
Но иначе споко братя!Доказано е,че повече се мре не толкова от нестандартните салами,колкото от нестандартната ракия и особенно от стандартните цигари .
при нас вече от месец правим салами и кайма от месо така че каквото искате си пишете и от месец в моето семейство ядем от тия продукти.
Саламджийският отрасъл не е създаден за да ни храни с месо, а за да си върти далаверите със сланините,рогата и копитата и да ни продава колбасарските си продукти в които при евентуална проверка винаги да изпъква следа от животно .....
"... преди да си хапнеш, разчитайки че ще е като едно време, отвори един Гугъл и виж за какво става на лаф."Тото, препоръката беше за друг но не трябваше и аз да я изпълня. Тази вечер си купих от любимия ми шпек "бургас" на фирма /няма да казвам коя/, едно по едно проверих Е-тата в Гугъл докато хапвах и престанах да ям. Най гадно ми беше като прочетох за Е120 -"Има червен цвят. Получава се от насекоми. Използва се рядко. Препоръчва се избягване на консумацията му." Вече ще чета всички Е-та...
От както го има стандарта, само от него взимаме, но е факт, че ВИНАГИ в каймата и в карначетата има хрущяли. Явно е толкова истинско, че направо с хрущяла го слагат...(?) Вчера от карначетата на Бони голямо плюене падна на подобни хапки. (Което ако изключим, карначетата им са супер вкусни).
"Месопреработвателите категорично са отказали да финансират лаборатория за изследване на количеството на соята в месните продукти по стандарта Стара планина"---Интересно защо ли? ....
А бе нямам лаборатория в къщи,как да разбера,и на вкус ще го оправят с някъкви подправки,ако ги хванат ще си платят глобата и пак ще продължат...Явно цената ще избие глобата...по на там вие се сещате...същото качество ,двойно по скъпо.
2, ми не чети статията. Според мен ако има нещо добро, което е направено от това правителство е именно този стандарт/и като цяло затягането на контрола/
прав си, ама само за млякото. Наскоро си купих една кофичка кисело мляко само за тест, на втория ден започна да "надува капачката" както си беше едно време, а не да ми седи половин година в хладилника и пак да става за ядене
Да ти кажа не съм съгласен.Но има напредък не в стара планина а в обикновенния салам.Не че правя реклама обаче на Тандем има един салам дето рядко се намира както едно време само на показния магазин казва се средна гора и е точно както си беше едно време най-обикновенния салам на вкус.само дето цената му не е като едно време,но се преглъща.
Последно: Стандартът "Стара планина" няма да се променя