28

Ген

преди 13 години

Не се оплаквай, не си минал през школовката на НБУ за това така говориш. От мене да знаеш - винаги има по-добро и винаги има по-зле. Уви в БГ по-доброто е природен феномен в често случаи.

27

Ген

преди 13 години

Хаха, ще ме разбият - скоро ще почнат да се отопляват със скамейките в Алма Матер ;-) Смешностан е поел към Козия рог по-бързо отколкото предполагах вече и за Коледа не се връщам.

26

Анонимен

преди 13 години

Да си дипломен ръководител не е никак лесно и напълно си заслужават парите хората . Ще ви видя като почнете работа, многознайковци, как вие ще работите без заплащане! Няма да искате да си мръднете *** за нищо. Сега, обаче, като друг работи все много пари ви се вижда!

25

Vi

преди 13 години

Аз ще им дам пари! Накрали се едно хубаво и сега - нямаме паричкииии. Като спрат да си прибират в джоба, ще има пари не само за парно, ами и за стипендии.Иначе страшни такси събират от студентите, особено от чужденците.И между другото, миналата година (дето уж всичко беше наред) в стаите беше кучешки студ, особено в 65 аудитория, по блоковете на 4-ти км да не говорим.СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ И ПАРИ ЩЕ ОСТАНАТ И ЗА СУ !!!

24

Студент

преди 13 години

Самите преподаватели казват това, аз не знам как стоят нещата, пиша, каквото ми казват вече 4 преподавателя - вече не ни се заплаща за поемане на дипломанти!!! Не знам колко са им плащали, но е факт, че са им плащали, а вече не искат!

23

Анонимен

преди 13 години

Това е вече до факултет. Има наистина факултети, където преподавателите са като при теб. При нас примерно (ФМИ) изкарват програмата с изпитите поне седмица преди началото на самата сесия и знаеш кога ти е изпита - дата, час, зала. Дори датите ние си ги избираме и съгласуваме с преподавателя. Закъснения също няма при нас. Учудващо, но винаги е имало пари в факултета. Зимата по къс ръкав да стоиш в стаите. Много зависи и от ръководството на даден факултет - защо едни имат пари и са ок, други не?

22

science

преди 13 години

я стига лъга! Никога на дипломен ръководител в СУ не се е заплащало. Дава му се някакъв мижав извънаудиторен хорариум за един семестър нерви и губене на време. Кадърните дипломанти винаги са били кът.

21

студент

преди 13 години

Сега всеки преподавател влиза на лекции и казва: Не ме търсете за дипломни работи, не ми ги плащат вече ...

20

студент

преди 13 години

СУ е пълна смешка. На семестър плащам 750 лв., на година съответно 1500 лв. А в замяна не получавам нищо - едни досадни журналистчета, които водят лекции по Връзки с обществеността ... закъсняват, отменят лекции, един забрави да дойде на изпита!!!!!! 80 души го чакат, а той отишъл на почивка! Програмата за лекциите излиза 3 дни преди началото на лекциите?!?! От петък за понеделник взимай отпуска, защото не сме деца, всички почти работим ... просто нямам думи...

19

Ме ни се вярва

преди 13 години

Най големия и атрактивен университет в БГ няма пари...???Какво ли ще покаже една бърза справка на данъчните върху имотите на деканите......

18

до 14

преди 13 години

Да, инвестиция са, но никой не е длъжен да инвестира в теб. Всеки инвестира в себе си и по-късно бере плодовете от това. Държавата трябва да помага на даровити деца, които нямат възможности, а не на всеки който е решил да се пробва на дадено поприще. Нека има пари за образование, но всеки родител да си поеме отговорността!

17

rhiad

преди 13 години

Абе интересна работа е СУ. Как за толкова време все нямат пари. И тук се играят игрички, и тук си има лобита. Пари в СУ има, но не е ясно за какво се харчат. По между другото преди да зяпнат повечето драскачи -студент съм във въпросния университет.

16

Maraba

преди 13 години

До всички дето рипат за или против.Не знам дали си давате сметка,но СУ и студентите са един сериозен доход за град като София.Всеки студент "донася" месечно средно по 500 лв. в града,преподавателите също си харчат заплатите в столицата.Та "икономиста" Дянков сметнал ли е колко са загубите за гр.София от липсата в период на криза на потребителите от СУ.Зная ,че мобилните оператори отчитат движението на студентите по платените сметки през различните периоди.Да не говорим за чдене,пиене,транспорт..

15

анонимен от СУ,ФМИ

преди 13 години

Аз пък мога да кажа, че в ФМИ към СУ преподавателите винаги са идвали на време и наистина (поне повечето) те научават на нещо. Не случайно ги викат в свободните университети и в чужбина да изнасят лекции - Лозанов, Попиванов, Чакърян, Манев, Боянов(бог да го прости) - все имена, които съм горд че са ми преподавали. А относно таксите - в момента в ФМИ е около 600-700лв. на година, но и по-високи да бяха, хората пак щяха да се записват.

14

но комент

преди 13 години

Парите за наука и образование са ИНВЕСТИЦИЯ а не са разходи.По дял от БВП, отделян за наука и образование сме на ниво-Африка!

13

но комент

преди 13 години

В Бг има само един университет-СУ.на незавидното 333то място в Европа, на 777мо място в света-това преди орязването на средствата.Другите не съществуват в никаква класация.А е срамота университета ни да е на 333то място в Европа, да не говорим че сега като му резнат още парите, още по-надолу ще отиде.

12

Много анонимен от СУ

преди 13 години

7-ми, в София наемите далеч не са като в Бургас. Таксите във факултетите "уча за пред съседите на наште" са смешни (приблизително колкото тези в УНСС), но в останалите ти гарантирам, че не са ниски (най-вече медицината). Отделно ги вдигат всяка година. Така че ти, ***, въобще недей да съдиш другите, ами гледай себе си!

11

Moon

преди 13 години

Не заслужават в СУ по-големи субсидии, ама изобщо. Хем най-големите субсидии вземат от държавата, и пак не могат да се оправят. За 5 години в СУ, веднъж не се е случило преподавател да дойде на време за лекция...нищо не заслужават там, на нищо никого не могат да научат. Тази година има значително по-малко студенти, за това много ясно, че и парите няма да им стигнат, ами няма кой да ходи там вече да им плаща такси. Аз съм данакоплатец и пари от моя джоб за СУ не искам да се дават!!!!!!!!!

10

Студент

преди 13 години

И какви по-точно са антикризисните мерки, които ректорът е предприел, освен ежедневно лаене по медиите как Университетът няма пари? Като няма пари, ще се намаляват разходи и персонал, най-вече административен, тъй като голяма част от него е излишна и се състои от лели пред пенсия, чиито функции могат да бъдат поети от единна електронна система. Под намаляване на разходи не се има предвид спиране на парно, а например преразглеждане на неизгодно сключени договори и сключване на нови

9

Разумен

преди 13 години

Къде е държавата в случая, се пита ?Бате ни Бойко построи никому ненужно понтонно мостче в Кв. Триъгълника в София за 1,2 млн. лева, строи спортна зала за 20 млн, обаче няма как да се помогне на Алма Матер ?Знаейки, че ни управляват пехливани и физкултурници, нехайството им май не е учудващо. Сами си ги избрахме.Това не е трагедия, това е пародия...