111

:)

преди 13 години

Няма случай, в който да се наливат пари в бюджета чрез вдигане на данъчни ставки или вдигане на осигуровки

110

Анонимен

преди 13 години

винаги съм знаел, че бат Трайчо е разумен пич, един единствен в този кабинет. Но за съйеление май ще го ритне бат Боко сега !!!

109

безработен

преди 13 години

И тоя си ритна ведомостта и трудовата книжка. Говори истини,ама не ги мисли.До сега винаги се изказваше неподготвен. Сега се изказа, ама не в подходящия момент. Е писна ми да ги следя моите управници, в час ли са, на училище ли са или въобще не са в района. Аз искам работеща държава, в която знам поне една седмица напред дали ще изгрее слънцето. Сега не знам!

108

Анонимен

преди 13 години

Веднъж Трайков да се изкаже правилно! Браво!

107

Киро

преди 13 години

Първия гербер който казва нещо наистина смислено,поздравления г-н министър!!!

106

евг

преди 13 години

Хах ами станете Вие полицаи и се пенсионирайте на 45...

105

Цецко

преди 13 години

я, аз тоа го бех отписал, обаче се е изказал умно. То всяко решение в икономиката има "за" и "против" и той е посочил второто, което е негов плюс, понее всички решения на това правителство до сега се обявяват като еднозначно добри!

104

неработещ

преди 13 години

не трябва професиите да се противопоставят. Надявам се, че повечето хора работят по свой избор в определена професия. Все още има хора, и ще ги има, да гледат така, сякаш са най-високо, а всичко надолу е смет. Има много образовани хора, високо образовани, които са работили при тежки условия. Независимо от всичко, всеки човек има право да живее и иска едно и също. ННикой няма право да слага другите високомерно там, където им е удобно. Несправедливостите не свършват с решаване на личните проблеми.

103

Търпелив

преди 13 години

на 99 - ти какво си учил, да си клатиш краката в някой офис под климатика, в костюм

102

Работник

преди 13 години

Работя първа категория труд от 1980год. и продължавам да работя.Но категорията ще се смята само до 2000г.Сега трябва да се пенсионирам но няма да ми достигнат полвин точка защото 2010г. е последна.Това честно ли е.Живеем в *** държава.Аз вече съм полвин човек имам силикоза и не само аз а и моите колеги ,но кой ни пита .Дадохме си здравето а те се потиграват с бедния работник .Но за полицаите има всичко защото горките много се умарят ....

101

работещ

преди 13 години

Аргументите на Трайков са смислени (в същност, те за очевидни), но подозирам, че идват не от знание, как да се реформира пенсионната и здравната система, а от "загриженост" за "работодателски кръгове. И така да е, ясно е, че увеличаването на вноската ще донесе само нещастия, също както и увеличаването на трудовия стаж, а не на пенсионната възраст, лансирано по чисто пропагандни ("PR") причини. А следенето, дали структурата на болничните включва мащабни измами, си е работа на НОИ, МФ, ДАП и пр.

100

Фаетон

преди 13 години

Правителството на ГЕРБ все-повече олевявеа!

99

Мина

преди 13 години

Има логика за тези които получават големи заплати и бъркат в касата .Бедния трудещ народ винаги ще бъде с примка ,която време на време ще се стяга.Голямо тегло ни чака тешко ни...

98

Анонимен

преди 13 години

Да бе, сигурно. единици са тези, които работят по-тежка работа. И дето се вика - кой за каквото е учил.

97

търпелив

преди 13 години

тези, които работят по категориите, внасят високи осигуровки, но не живеят дългоЦинично е, но се разчита на това

96

Анонимен

преди 13 години

Явно на Трайков му е писнало от глупости и е решил да се маха от лудницата:)

95

ехо

преди 13 години

ехо,най-мразя това, дето се сърдите на тези, дето се пенсионират на по-ранна възраст. Ако там беше много хубаво, никой нямаше да се вреди за това място. Гледайте тава - държавните служители е крайно време да си плащат лично, лично, лично, осигуровките, защото всичко, което ползват в социалната сфера, се дължи на тези, които се пенсионират по-рано и живеят, ако имат късмет да оцелеятнай-много 4-5 години. Не се сърдете на тях. Чиновниците са *** в държавата, защото нищо не произвеждат.

94

Българин

преди 13 години

Напълно прав е !!!Не може държавните служители да не плащат осигуровки - при положение, че например ушевите се пенсионират на 45 !!! Не може пенсионната и социалната система да са заедно - в един казан - и престъпната държава да хрантути мръсните *** от парите, които хората си внасят за пенсия !!!

93

чочо

преди 13 години

Да не забравяме, че ги намалихме с толкова, за да "скочи"бизнеса. Просто се възстановяват тези проценти.

92

56

преди 13 години

Сега,който и да прави пенс. реформа,няма полезен ход.Ще настъпи интересите на големи соц. групи.И си отива от властта.Те затова ги подхърлят,като горещ картоф от мандат на мандат,а ние гледаме поголовно пенсиониране на 45-50 годишни вече 20 гдини и изплащане на велиси обезщетения.Сега ние ,зето сме внасяли десетки години и е рабоним е сме безработни я в чужбина,няма да видим пенсии.Отидоха ни вноските.