172

Анонимен

преди 13 години

" Независимо от твърденията, че местното християнско население е било насилвано или дори окуражавано да се ислямизира, трябва да кажа, че няма истина в това. Отоманите никога не са използвали насилие, за да помохамеданчват покорени народи. Защото насилственото помюсюлманчване е изцяло против мюсюлманската религия. Пророкът го е казал много ясно: мохамеданинът, човекът, който е направен мюсюлманин с насилие, не е истински мюсюлманин. На второ място не е практично. Когато числото на мохамеданите расте, това означава намаляване на данъчните постъпления, защото когато един християнин стане мюсюлманин, той престава да плаща джезие. Така че както по религиозни, така и по данъчни съображения отоманската политика не е била за насилване на местното завладяно население да приеме исляма. В този смисъл не е вярно твърдението, което е в основата на националистическата история на Балканите, че турците дошли и взели да карат християните да се помохамеданчват.

171

??????

преди 13 години

Меркел към германците: Свиквайте с джамиитеMonday, 20 September 2010 09:05Можем да живеем заедно в обстановка на взаимно уважение и толерантност единствено върху основата на Конституцията.С това трябва да се съобразява всеки, който би искал да живее тук, заявява канцлерката Ангела Меркел.Германската канцлерка Ангела Меркел призова немците да свикват с мисълта, че градовете в Германия ще продължават да променят облика си заради живеещите в страната мигранти."Например джамиите все по-често ще стават част от нашия градски пейзаж" - заявява тя в публикувано днес голямо интервю в авторитетния "Франкфуртер алгемайне цайтунг" (FAZ).На канцлерката е зададен въпрос дали след като в Швейцария чрез референдум беше забранено издигането на минарета, тя не се опасява, че в Германия може да се формира политическа сила, която да отхвърля разпространението на исляма в държавата."Вече казах, че джамиите повече от преди ще стават елемент от градския ни пейзаж. Нашата конституция защитава свободата на вероизповеданията.Впрочем, аз изисквам всички да спазват всички текстове на основния закон. Не може да формираме никакви паралелни общества, в които не се съблюдават нашите основни правила, свободи и ценности, например равнопоставеността на мъжете и жените.Можем да живеем заедно в обстановка на взаимно уважение и толерантност единствено върху основата на Конституцията. С това трябва да се съобразява всеки, който би искал да живее тук", заявява Ангела Меркел.Според Меркел в продължение на много години отношението на немците към имигрантите се е определяло от илюзии. Много положения в интеграционната политика на германската държава са се оказали неправилни.Канцлерът призовава към открита дискусия за недостатъците в интеграционната политика.Интеграцията на идващите преселници е задача на коренното население, подчертава Меркел. Обаче с мигрантите, които не желаят да се интегрират, трябва да се подхожда "с цялата строгост", подчертава тя.

170

Анонимен

преди 13 години

nie znaem koi sazdava tova naprejenie i toi 6te si plati za tova

169

Анонимен

преди 13 години

ne se pla6i kamber nie sme s teb

168

Прав си

преди 13 години

Приятелю 1000% си прав, някой друг кара талигата и гледа сеира на първосигналните люде. Какъв му е интересът? Колкото до т.н. "Възродителен процес", тая далавера не е измислена в БГ, пак някой ни я натресе, както и стрелбата по папата.

167

Турчин

преди 13 години

Всеки има право да мисли каквото си иска, но това не кореспондира с истината, жалко, е че се дават "експертни оценки" без да се познава материята. Не може да се иска от всеки изказващ се във форума да е на високо интелектуално ниво. В безсилието си тези първични наши съграждани започват да псуват и храчат кръв, а иначе сме "културни".

166

Анонимен

преди 13 години

Talibani i fanatici...

165

Турчин

преди 13 години

Не знам кой какви ги върши по строежите, просто нямам работа там. Истината, е че турците за разлика от *** не висят пред Социално подпомагане за помощи и най-важното, е че не се оплакват, сами се оправят.Интересното, е че всички в тази държава са работливи, но пак сме в задънена улица, не, нещо не се връзва.

164

:)

преди 13 години

Пак си влязал в матрицата... Нямам мързеливи познати българи. Виж турци и *** съм виждал да щльокат бири по строежите от 11 та до 15 часа. И ощи примери много има.

163

Турчин

преди 13 години

Ами прав си, че сте мързеливи иначе нямаше да бъдем на тоя хал. Сори, но такава е жестоката истина.

162

:)

преди 13 години

Наслушали сме се на приказката за добрите трудолюбиви турци дето крепят държавата и лошите мързеливи българи.... Тия ги разправяй на някой дето не е стъпвал в турско село.

161

Турчин

преди 13 години

Как да не са се опитвали.Дядо ми трябваше да чака 8 месеца, за да отиде да се види за последно с роднини и на връщане го глобиха, затова, че е купил по 1 пръстен на двете си дъщери и 1 чифт дънки. Тогава валутата за държавата я правеха турците от тютюн, животни и зеленчуци-това се котираше.

160

:)

преди 13 години

:)))) По татово време никой не се еопитва да разубеждава турците да ходят в Турция, а точно обратното. Някой са родени преди 1990 :))))

159

Jan

преди 13 години

Така,че дали всичко случващо се не е програмирано "отвъд океана", и това непрекъснато набиване в главите за предстоящи атаки на терористи?2-та причина за емиграцията на българите - имат необходимия ценз и се реализират там. "Светът се превръща в едно голямо село"-това е истината.Не знам дали вярваш в предсказания, но вземи си изтегли на Слава Севрюкова "Зеница...". 10% да е познала -достатъчно е. /А сега имам работа- и клавиатурата да си оправя/

158

Анонимен

преди 13 години

В моя род има родословна книга от 1621г. от самото преселение на дедите ми.Не знам дали ти можеш да се похвалиш с нещо таково.

157

Турчин

преди 13 години

Най-голямо доверие в армията имат на изселниците, тъй че не си въобразявайте, че ни мислят за ***.МИТ много добре знаят кой с какви корени е и каква ДНК носи в себе си.Малцинствата в други държави в стремежа си да се запазят избягват смесените бракове и остават много по чисти отколкото тези в Турция, които се женят за какви ли не.

156

Турчин

преди 13 години

Това, че някой някъде ни смята за *** е заблуда или по-точно реплика от татово време, за да разубеди турците да не ходят в Турция.В Турция има много изселници и въобще не се оплакват. Какво значи ориента, въобще ходил ли си в Турция.Явно думите роден край, носталгия, дом и приятели са ти непонятни и е по лесно да политизираш всичко. Жалко!

155

jan

преди 13 години

Но амбициите на исл. фундаментализъм никой не отрича, пантюркизма също. Използват срива на икономиката и мизерията, за постигането на своите си цели. Разделянето и раздробяването на Б-я на помаци, българи, македонци, християни, мюсюлмани.....-просто използват римското "разделяй и владей".Политика на всички по-големи сили. И ако Турция беше далеч- проблеми никакви, но така....?И още нещо-още преди 20год. някой беше казал, че новият век ще бъде противопоставяне на двете религии.

154

jan

преди 13 години

Едната от причините е религиозната. Само в Германия има няколко милиона турци и вече са станали немски граждани. А християните са по-добре приети. Аз също имам възможност да живея и на запад, но предпочитам тук, където ми е коренът. Знам че България ви харесва, защото Турция е развита икономически - но е в Ориента,а вас там ви смятат за "***". Срещу турците нямам нищо против, работил съм с турци и затова не подкрепям понятието "***-турско", защото са различни понятия. Но...

153

Турчин

преди 13 години

Българинът който има шанс да се установи и преуспее в чужбина не се връща никога в България (за постоянно), докато българските турци инвестират спечеленото в България и никога дори не се замислят да се установят завинаги в чужбина освен , ако не са смесен брак. А, сега jAN-ЧО ти ми кажи кои са по патриоти.