181

Mirko

преди 13 години

ЗАЩО СКРИХТЕ КОМЕНТАРИТЕ.

180

Анонимен

преди 13 години

Като "рискуваш" собствените си пари, правиш ли оценка на риска? Схващаш ли за какво ти говоря? И ако е така, защо банките да не правят оценка на риска?

179

Анонимен

преди 13 години

"Професионални" теми????? Самият начин на поставяне на въпросите ти, издават отсъствието на какъвто и да е професионализъм. Общи приказки, без никакво покритие. Мога да ти разясня какво е "базов лихвен процент", а не какво се крие зад него, мога да ти обясня и какво означава LGD, и още куп други неща, но за всичко това се плаща мой човек. Пазарна икономика сме все пак..... :-))) А пък и да ти ги обяснявам тези неща, едва ли нещо ще влезе в главата ти...

178

Анонимен

преди 13 години

Асоциацията на банките в България, че това си е жив картел бе Бойко. Я да се вземете в раце. Кога ще видим акция "Банкерите", стига толкова вече. То бжива да си нагъл ама тези прекаляват. Прави са някои да искат улична разправа и линч за банкерите, прави са. И като как банките майки в ЕС са на солидна печалба при 1,5 до 2% лихви по кредитите а в БГ с по 12 до 16% са на загуба. И лихвата не е всичко което се взима ами има и сумати такси отгоре. Правителството да взима мерки да не стане като в ГР.

177

Mirko

преди 13 години

Не не е картелно споразумение. Това го казаха от Защита на канкуренцията след една година разследване. Просто всички банки в един и същи месец са вдигнали лихвите, спрели са да дават нови кредити и са почнали да си искат старите предсрочно. Това нещо се е случило в САЩ в началото на голямата депресия. Вадете си изводи!

176

Mirko

преди 13 години

На мен ли ми се струва или Тоя убавец Ни заплашва. Много меко им действаме на наглите лихвари те затуй си вирят носа. Вдруги държави при тези лихви и такива нагли изказвания досега да е потекла кръвчица он носленцето му. Но не се сърдете на закона или на него, Ние всички сме виновни. Ние не реагираме, а те няколко човека си плащат и БНБ не ги закача и правителството се прави че не вижда и парламента им гласува каквото си платят. Докато не излезем на улицата да кажем "ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ"Така щее

175

ddt

преди 13 години

az sum namalil drastichno obslujvaneto na moia zaem i kakvo ot tova, koi gi e karal da mi otpuskat takuv goliam kredit, pitam gi sega kak shte si go suberat kato niamam nishto na moe ime ???? da sa mislili na vreme sorry , chakam da me osudiat da vidim kakvo shte stane :)) plashtam samo kato imam i ne mi triabvat :))

174

perekly

преди 13 години

Който си забърка криза , сега да си я сърба!За пореден път се убеждавам в безочието и наглостта на лихварите и сарафите ,наричащи себе си банкери.Такива ,като тях, няма да работят повече от служители на гишета никъде по света ,но у нас са водещи "финансисти"!

173

Кредитополучател

преди 13 години

Ама аз съм на една тъничка лихва - само 8%....ама май пак бая ще има да се връща, абе тия банки май бая пари ще вземат за тия годинки!?

172

Цецко

преди 13 години

...бе там някъде, колкото ги смета гуньо. При 10-12% лихва, там някъде. Бе радвай се че не е за 30 години - тогава тройно...

171

Кредитополучател

преди 13 години

До 174 Дий Воле Дий !!!???? Така мисли всеки Комунист !!! Тези с колите и плазми за кинозали не теглят кредит!!

170

Доволен от банките

преди 13 години

За 10 години е заемчето, ама вие сте в някаква грешка, няма как 70к да връщам, хората ми казаха, че ще е изгодно, аз сега на тях ли да вярвам, или на вас????

169

Premium

преди 13 години

Сега като трябва да връщате кредитите ревете, но като ги харчехте за глупости разправяхте, че стандарта на живот се бил подобрил. Подобрил се е таратанци. В България при 98% собствени жилища единствената причина за поголовното купуване на имоти е алчността. Също така не е нормално в най- бедната държава в Европа всеки *** да има "плазма" и нова кола на лизинг.

168

Хм

преди 13 години

до "Доволен от банките" - взел 30К щял да върне 32К...ХАХАХАХ :)) - може, обаче ако си ги взел за един месец :)

167

Доволен от банките

преди 13 години

НАЛИ НЕ ГОВОРИШ СЕРИОЗНО?????

166

гуньо

преди 13 години

На страницата на всяка банка има кредитен калкулатор, можеш сам да си изчислиш какво трябва да върнеш. Но грубо ако вземеш 30К в лева за 10 години ще трябва да върнеш около 70К.

165

Доволен от банките

преди 13 години

Абе заемчето е 30 хиляди и ще отиде за една гарсониерка и ми казаха, че лихвите няма да са високи и ще е изгодна цялата работа за мен. Някой може ли да каже колко общо ще платя, съвсем приблизително де, щото като ги питах в банката ми отговориха супер уклончиво, ясно е, че няма да е много, вероятно общо ще върна около 32 хиляди максимум, ама не съм сигурен.

164

Анонимен

преди 13 години

Да бе страшно сме доволни от банките. Печелят средно около 7-8 пъти повече от банките в Европа. То от наркотици не се печел толкова вече.

163

Анонимен

преди 13 години

Ало банкерчето и като изтегли заем ще платиш поне 6 пъти повече отколкото в нормална европеиска държава. Но то на банките балъци трябват, да ти е честито робството.

162

Доволен от банките

преди 13 години

Аз пък изтеглих заемче и съм много доволен, щото иначе със 600 лева заплата кога щях да спестя за апартамент!!!