197

Анонимен

преди 14 години

Цената на газа е яко надута и съветските другари ще проверят в коя дъщерна компания на газпром някой си е напълнил гушата.

196

Дядо Мраз

преди 14 години

Абе то хубаво акумулиращите панели, но каква им е ефективността, цената. По тия въпроси трябва да се говори сериозно и компетентно, а не някакви си природозащитници мчули недочули, да ми развиват теории, щото като се приберат, те ще си пуснат лампата в тоалетната, а тази енергия идва от някъде, а ако не я пуснат, ще се омажат до шия в ллл......!

195

работещ

преди 14 години

Вероятно, ще се строи АЕЦ (въпреки, че няма читава обосновка за ползите), сега големият спор е, кой колко да вземе от строителството и експлоатацията и кой да управлява процеса и централата. Руснаците искат с трици маймуни да ловят, досега им минаваха номерата, сега, за парлама пред САЩ и от кумово срама (идат президентски избори) Бойковците уж се опъват, "защитават националния интерес" и пр.

194

Анонимен

преди 14 години

Пука му на ЕС за нас ! Пука им единствено на янките , защото се страхуват да не се превърнем отново в зона на руско влияние , да не сме трън в дебелите им ***! Малко ли направиха за последните 20г.? Заради тяхната политика сме на този хал!

193

ХА ХА ХА

преди 14 години

Както и да въртите Боко,колкото и да го плюете,трябва да признаете,че тази непредсказуемост,с която шашка руснаците му идва дюшеш в преговорите с тях....Друг е въпросът, че с мечка е опасно да ядеш мед,но хубаво е да знаеш,че тази мечка няма да бърка в твоята паничка и да си облизва лапите с твоя мед !!!

192

Дядо Мраз

преди 14 години

Така, моето обобщение от срещата - лично мнение. Тиквата клекна пред Путин, не че имаше какво друго да направи, но нещо не е така красноречив и краен както в изказванията си от 11 и 25 юни относно Белене и Юпоток. Обаче той ще извади политически дивидент от това - ще каже след някой и друг ден, че видите ли, той и правителството били прави, даже руснаците идвали тук, а не ние там, за да преговаряме. А истината е една - тия новите, искат парите на старите, за това се дърпат. Оставка на всички?

191

baykolu

преди 14 години

Много ми се ще да гледам позитивно, но няма как да стане, поне в близките години! Въпросът пред промишлеността на България в момента да оцелее. Да успее но някакъв начин да премине през кризата и през постоянно повишаващите се цени на енергиите, без да фалира. Едва след това, когато малко се позакрепи, да мисли за енергийна ефективност и екология. Това е жестоката истина! Само една работеща и печелеща що годе прилично фирма, може да си позволи лукса да инвестира в подобни неносещи пряка печалба дейности. Затова, смятам, че за нашият етап на развитие, АЕЦ-а е безусловно необходим. След време, когато успеем да закрепим нещата, когато имаме възможност да пренастроим производствата към новите технологии, когато имаме достатъчно ресурс, който да насочим към екологията и енергийната ефективност, когато стане централата излишна, нищо не пречи да я закрием. Както закрихме блоковете на Козлодуй. Тя ще бъде изпилнила мисията си!Но за момента, ние имаме нужда от една централа, която да подържа, ако не евтина, то поне една дългосрочно постоянна и предвидима цена на ел. енергията! Това е жизнено важно за цялата българска промишленост!

190

1

преди 14 години

НЕ РАЗБРАХТЕ НЕЩО МАЙ ! ЦЕНАТА НА ГАЗА ЗА БЪЛГАРИЯ Е НА 90% ОТ ПАЗАРНАТА НО БЪЛГАРИЯ ОСВЕН КАТО КОНСУМАТОР И ТРАНЗИТИРА ГАЗ ЗА КОЕТО ПОЛУЧАВА ПАРИ ОТ РУСИЯ ЗА ТРАНЗИТ - ОВЧАРОВ Е СКЛЮЧИЛ ДОГОВОР ЗА ПОЕТАПНО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНАТА НА ГАЗА ЗА БЪЛГАРИЯ ДО ДОСТИГАНЕ НА 100% ПАЗАРНИ ЦЕНИ НО В ЕДНО С ТОВА И УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЦЕНАТА ЗА ТРАНЗИТ ДО 2020 Г ТОЕСТ ТИ ОЩЕ 10 Г ЩЕ ПОЛУЧАВАШ ЕДНИ ПАРИ ОТ РУСИЯ ЗА ТРАНЗИТ И АКО СМЕТКАТА Е ВЯРНА БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ ИМА ПО НИСКА ЦЕНА НА ГАЗ ! продължава

189

работещ

преди 14 години

Спокойно, има акумулиращи панели. Въпросът е, че слънчевите технологии засега не са масови и са скъпи. Същото е и с ветрените, а освен това, за ветрен парк трябва постоянен вятър. По-евтина е водната енергия, но в България строителите на ВЕЦ крадат като за световно, защото ги оставят.

188

Анонимен

преди 14 години

АЕЦ ще се строи с вероятност 0.0000000000000000000000000001но проекта не е спрян и по него се работи

187

hard

преди 14 години

Каква полза от "избори,избори,избори...." след като гласуват само 15 - 25 %?

186

работещ

преди 14 години

Да отвори договорите и да каже Борисов, кои са клаузите, които задължават, кой ги е подписал, ако са тайни, защо са тайни (по закон не може да са тайни от Народното събрание), ако има противоречие с българския закон, да денонсира договорите с това обяснение пред руснаците и да договоря нови. За такива работи е избран, не за телевизионни изяви.

185

за 192

преди 14 години

България купува природния газ от Русия два пъти по-скъпо от Германия. Това показват данни на консултантската компания East European Gas Analysis. Според публикувана на сайта й информация през второто тримесечие на тази година Германия е купувала руското синьо гориво на цени между 150 и 155 долара за 1000 кубични метра. В същото време България е получавала природния газ срещу 295 долар

184

Дядо Мраз

преди 14 години

Идеята да се строят по покриви е хубава, аз съм за, но дали ще е достатъчна тази произведена енергия за задоволяване не потреблението. Тези панели все още са скъпи по света, респективно и у нас. Не бих казал, че са прости сметките, къде и какво количество ще се монтират, трябва сериозно дасе помисли. А какво ще правим през нощта, когато слънцето грее отдругата страна на земята?

183

hard

преди 14 години

Сега вече я втасахме и опекохме - ортаклък с Русия и Сърбия?? Това са ни противници още от Съединението насам.Преди да ме опонирате си помислете за Сръбско-българската война,кой ни нападна и кой ги подрепи сърбите? Сега нещо по-добро ли очаквате? ЕС спи ли ,сляп ли ,е да види какво става у нас?

182

GazInfo

преди 14 години

Дайте инфо за цената на газа, доставян от Русия за ЕС по страни?Много ме интересива разликите.

181

някой

преди 14 години

Поинтересувай се първо колко се вдигна акциза върху бензина през тези 2 години.

180

Анонимен

преди 14 години

$100 за 1000 куб.м т'ва е ценатавсичко друго отива в червените търбуси

179

за 170

преди 14 години

И..б..а..х тоз дългосрочен договор дето от 80$ за 5 години става 350 долара, след още 5 години сигурно ще е 1000

178

bvb

преди 14 години

На никой ли тук не му е ясно че увеличенията на ГАЗА са ЗАЛОЖЕНИ в подписания договор от Р. ОВЧ. С какво е виновен Борисов че трябва да се съобразява с подписаните договори от БСП.