426

Юлиян

преди 3 месеца

Ще се разкара разбира се!До Западните "Креси",Молдова и обратно!Ще си направи труда.

425

82 ОМБР

преди 3 месеца

Айде сега"брадския"руски народ,да прояви великодушие,както в онази далечна 1877г.,да се разкара от Украйна,като изплати репарации на семействата на невинните жертви,възстанови енергийната и гражданска инфраструктура на страната,върне откраднатите насилствено от семействата им деца,върне заграбените колтурни ценности на украйнската държава и се извини на Украйна и света за стореното!

424

Юлиян до 535

преди 3 месеца

А ти не можа ли,като се имаш за умен да се сетиш,че статията и особено заглавието са манипулативни и се опитват да представят нещо,което никога не го е имало.Путин да се оплаква!!!Виж за Зеленски да кажеш, че постоянно се вайка,разбирам.Но да кажеш,че Путин се оплаква!Подобно нещо може да изникне в съзнанието само на човек,който отваря вестник,книга или сайт само по принуда,насила.

423

Юлиян до 528

преди 3 месеца

И от същия този"див и варварски" народ получихте свободата си.Какви сме били ние тогава,щом трябва да ни освобождават"диваци и варвари".И всичките пишман "историци"се разберете с Цар Борис lll кой крив и кой прав-вие или Той.

422

Ще се сетиш баце

преди 3 месеца

ТИ какво очакваше бре Путине? Цял свят да ти ръкопляска и да ти помогне да смажеш Украйна, понеже си много Убав, това ли намекваш?

421

Юлиян до 525

преди 3 месеца

Не е факт,а "фейк"!

420

Юлиян

преди 3 месеца

А в 530 на Цар Борис lll ли сложихте "минусите"или ги "цвъкнахте" по инерция.

419

Юлиян до"истори

преди 3 месеца

В коментар 527 на Стефан Стамболов ли сте сложили "минусите"?

418

Юлиян до489-4

преди 3 месеца

"Победоносната освободителна война,водена от руските войски,начело с незабравимия благороден рицар Цар Освободител,бляскаво увенча тоя полет на българина към свобода и народно добруване.Тая война бе от страна на братския руски народ едно дело на великодушие,безпримерно в историята на народите" Цар Борис lll

417

Учете история

преди 3 месеца

"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)

416

Юлиян до 489-3

преди 3 месеца

Но,слава богу,има народ,на който можеме да се пооблегнеме и кам когото ние да погледнем.Тоя народ е руския.Руссите знаят,че турците не са по-добри от татарето,и от чисто сърце и душа желаят да помогнат на народите от балканския полуостров и да ги извадят от пропастта,в която те са паднале..Сичката надежда на поробените балкански народи е на русския народ;той скоро ще им помогне да разбият оковите си.Дано това стане по-скоро!"Нова България3.3.1877г.

415

Българин

преди 3 месеца

ДГД на Рашистан и на всички копейки. лека нощ.

414

Факт

преди 3 месеца

154 държави в ООН подписаха декларацията в признаването на Расийската Федерация за агресор! 30 се въздържаха и само 4 от целия Свят бяха против.

413

Анонимен

преди 3 месеца

Чиба бе фашист!

412

Учете история

преди 3 месеца

А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)

411

Анонимен

преди 3 месеца

Реването на късото фюрерче тепърва започва.Апогеят ще е на процесът в Нюрнберг,клекнало между Шайгу и Кадиров.

410

Юлиян до 489-2

преди 3 месеца

..сички,които се надяваха,че поробените източни християни ще имат някоя съществена помощ от англ.Народ,трябва вече да се разочароват в тия свои надежди и да се убедят,че от Англия,тая всемирна пиявица,не трябва да чака нищо добро бедната и полуубита рая.в."Нова България"23.2.1877г.Ст.Стамболов

409

Анонимен

преди 3 месеца

Дори и терористичните страни отказаха да участват в олимпийските игри на Брикс. Никой не ще да има нещо общо с този международен престъпник и световен изгой.

408

Учете история

преди 3 месеца

"(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)

407

До 511

преди 3 месеца

Верно е! Русия така ни освободи, че не само архивите ни, но и златния резерв на България окраде, за което горумният русофилиат продължава да изръкоплясква.