10

Хахахахаха

преди 8 месеца

16, интересува ви. Тези фора реално генерират БВП. И ви плащат социалките, помощите и пенсиите. Време е да научите къде ви е мястото.

9

отец Нафърфориев

преди 8 месеца

Ха-ха в расиюшка се дишало свободно, и заплатата нямала значение. Ами защо тайгите дрънкат празни бе тавариш и всички се натискат за големите градове? И какво търсиш още тука да се задушаваш та не си отпрашил за натам?

8

Анонимен

преди 8 месеца

Сега ще кажете, че ИТ като мен преди да напусне работа преди 2 години с 6к чисто е висша класа, ами не, някакъв дори не средна класа за ЕС стандарт ако трябва да сме точни в момента е малко повече от минималната в Германия.

7

Анонимен

преди 8 месеца

Всеки трети бил IT? Значи в София има около 300-400 хиляди IT-та? Ми че това значи е най-широко разпространената професия? София била нещо като Силициевата долина. Мале-мале!

6

Анонимен

преди 8 месеца

До 7.Липсва едно,обективната истина не само за София,но и страната!//Кажи каква е обективната истина ?Средната заплата в СФ е колкото средната заплата в Рим и Мадрид 1300/1300 евро .И покупателната ни способност никога в историята на България не е била толкова висока колкото сега.Това е истината .Друг е въпрос ако си с малко над минималната заплата и на теб света ти е крив

5

Лъки

преди 8 месеца

Страхотна статия,чак не е за вярване.Заплати,статистики и всичко от НСИ,събрано в едно! ,Цени в лева,евро,отразени в София,Солун,Букурещ!Липсва едно,обективната истина не само за София,но и страната!

4

Най

преди 8 месеца

Най хубаво в Русия е в Норилск, когато пролетта гледаш калния пейзаж от прозореца сутринта. Пиеш водка с друзята и обсъждате неминуемата гибел на Америка.

3

Анонимен

преди 8 месеца

всеки трети е IT експерт./Всеки трети едва ли е експерт .Има милион професии в ИТ сектора .Може да е кибер сигурност ,може да е системен администратор,може да е програмист.Всеки трети бил експерт ,баsи майтапа

2

Освен

преди 8 месеца

Че е пета икономика в света в Русия се диша свободно! Друго е да отидеш в тайгата и да усетиш свободата! Заплатата тук няма значение!

1

отец Нафърфориев

преди 8 месеца

Средната заплата в "петата" икономика на света е около 800 долара или 80 хил фубли. Гледах популярен руски икономчески лайф стрийм в тубата където правиха проучване колко хора вземат около средна заплата и се оказа че почти никой не взема и близо до средната заплата, имаше един който взема над нея но работи и събота. Масовата заплата е между 25 хил и 40 хил фубли, като за мацква е 50-60 хиляди. Така че друзя масовата заплата в расиюшка е колкото минималката тук.