60

Анонимен

преди 1 година

Това че не са чели нито една книга е ясно. Ама защо после претендират че заслужават повече от минималната заплата? Ами такива хора и стотинка не струват, колко да им платиш?

59

Анонимен

преди 1 година

А знаете ли, че някога, когато книгите са били нещо ново и не толкова разпространено, хората са казвали на децата си "не чети, ще ти се развалят очите!" или вредно е да се чете, само ви пълнят главите с глуупости тия книги!" и "нищо полезно няма в книгите!", "само си губиш времето, вземи да свършиш нещо полезно!"...

58

Анонимен

преди 1 година

Съвременните младежи растат със съвсем други комуникационни канали, от което мозъците им са адаптирани да работят по различен начин. Те вече възприемат информацията мултимедийно, тоест много повече информация за единица време. За тях четенето е трудно, защото мозъците им са отвикнали да работят толкова бавно. Това в никакъв случай не ги прави по духовно бедни, или прости. Напротив, точно обратното.

57

ddd

преди 1 година

Те па тия, дето четат, какви книги четат... ум да ти зайде...

56

Таралеж Накълбо

преди 1 година

Докато има и толкова четящи има надежда за нацията.

55

Анонимен

преди 1 година

Под игото е художествена измислица на русофила Вазов, които ги въздига до небесата в романа си. А знаете ли, че романът му е написан в град Одеса тогава част от Русия.

54

до 54

преди 1 година

тоест да разбираме от каментара Ви, че сервитьорките са г....ави?

53

Анонимен

преди 1 година

До 39. Точно така. Този форум е отличен пример за верността на това наблюдение.

52

Евроатлантик

преди 1 година

До 42"Криворазбраната цивилизация чели ли сте?" - за какво да четем стари книги отпреди век? Изкуфелите комунисти да ги четат - ние сме европейци! Хахахаха!

51

Ванката

преди 1 година

По официална статистика за 45% от първолаците българският език не им е майчин. Да гадаем ли кои са и колко от тях дали изобщо могат да четат дори и след 8-ми клас?

50

Анонимен

преди 1 година

До 24. Айде стига тенденциозни глупости. Има библиотеки колкото щеш.

49

Анонимен

преди 1 година

Когато е трябвало, съм чел книги, за да завърша специалността си. Сега не си губя времето да чета художествени измислици, но въпреки това гледам да се развивам, както професионално, така и личностно. С други думи аз ще отговоря, че не чета книги, добавям и че не ходя на театър, това автоматично ли ме прави глу. пав? Някоя сервитьорка ще каже, че всяка неделя чете книги, тя по-умна ли става?

48

Анонимен

преди 1 година

Умръзнало ти, викаш...

47

Анонимен

преди 1 година

Това д четенето на книги е отживелица . Никаква полза нама човек от това . Освен да се скриеш от света

46

Анонимен

преди 1 година

До Тодор ЖивковАми нещо такова но защо непременно банани?

45

Анонимен

преди 1 година

Масово се чете от телефона- какво ли не. Включително се чете и литература по тел и по разни падове. Общо взето, книгата вече е и електронна и даже така е по- евтина! Който има по- височко образование чете- няма ка да не чете. Виж да пиша на ръка съвсем се отучих и преди време изпитах мъка на ръка да напиша няколко изречения... от писане на клавиатура...

44

мда

преди 1 година

но за това пък 83% имат фейсбук !

43

Hoqsan

преди 1 година

Една книга не съм прочел като се замисля.... книга - художествена литература и т.н... за сметка на това съм изчел един вагон техническа литература по специалността ми. Леко ми умръзна да ми повтарят навсякъде "четете книги", ама то какви книги има.. замо за тоалетната на село на ръждивия пирон.

42

A дали

преди 1 година

изобщо могат да четат?

41

То как да стане

преди 1 година

Като не знаят да четат, но пък могат да гласуват