22

Анонимен

преди 2 години

Те никога не са си правили сметка да карат без руска газ, напротив, винаги са разчитали на руски ресурси. И затова след като дойде Путин на власт и се видя, че не е като Елцин и Горбачов, още тогава започнаха войната в Украйана и да я въоръжават. Разчитаха тогава че Русия ще рухне, после Русия си взе Крим, и пак разчитаха че ще рухне от санкциите, от тогава до сега - над 1000 санкции. Но Русия не рухна, Путин буквално ги размаза с военната операция и сега са като ошашавени, тотално неадекватни.

21

Анонимен

преди 2 години

Без никакви проблеми.

20

Анонимен

преди 2 години

Моята прогноза е, че тая зима Европа ще трябва да пробва дали може да се справи и без ток. Иначе да, хора са живяли и в 13ти век. Ама какъв живот е било това, правите ли сметка?

19

Анонимен

преди 2 години

Никой в Европа не плаща в рубли, искат да ни убедят, че всички дружно ще плащаме, за това че Русия едностранно спря газа за всички. Пълни глупости, купените от Путин чиновници, си заработват парите, пак за наша сметка.

18

Анонимен

преди 2 години

Ще ядат курмит да произвеждат пръднян-бутан

17

Анонимен

преди 2 години

Носителят на Нобелова награда за Мир Лех Валенса заяви, че руския народ трябва да бъде прочистен и трябва да съкратим населението на Русия до не повече от 50 милиона. Русия трябва да бъде разчленена на няколко демократични държави които ще поддържат партньорски отношение с ЕС по правилата на ЕС и да ни доставят евтини ресурси и енергия.

16

Анонимен

преди 2 години

Споко, западът е могъщ, западът е на страната на доброто а Русия е Мордор, страната на злото. Както всички знаем, доброто винаги побеждава, това е неизбежно. Няма как да не се оправят нещата, ще стане така, че от някъде ще ни дойдат някакви зелени безплатни изобилни енергии, или от някъде ще ни дойдат някакви други доставчици на евтини енергоносители или от някъде ще дойдат извънземни и ще ни спасят. Иначе не може да бъде, защото иначе ще излезе, че светът е несправедлив! Нали?

15

Анонимен

преди 2 години

Алоо русия не куба или венецуела

14

Българин

преди 2 години

По-добре седмица за седмица да търсим газ ако от някъде изпадне танкер за Азия пренасочат за нас или нещо, отколкото да купуваме руска газ напоена с кръвта на дечицата от Буча които ни гледат отгоре с безкръвните си посинели лица.

13

И защо

преди 2 години

Всички беди идват от санкциите срещу Русия.Днешна цена на газа в Европа-3300 долла за 1000 Куба метра.

12

Ще се справи, що не

преди 2 години

Ще се справи, как други се справят без руска газ. Ще затворят заводите, ще падне стандарта на живот, ще се къпят по рядко, ще пестят, ще карат колела и ще ходят пеша. Но пак ще са щастливи - както пише Клаус Шваб - Трябва да се създаде икономика на сниженото качество [downscaling economy], която да ни доведе до бъдещето, в което да живеем по-добре, доволни от по-малко" - И Шваб дава като пример живота на регион, където хората "живеят добре, задоволяват се с по-малко" Патагония в Аржентина.

11

Край

преди 2 години

Без омразната на дайнов/поптодорова/инджев/паси и прочие пасмина РУСКА АЕЦ доларофилите щяха да се греят тая зима на стари гуми.

10

Анонимен

преди 2 години

Все големи анонимни специалисти се изказаха...

9

Анонимен

преди 2 години

Какво стана със зелената сделка.

8

Край

преди 2 години

България може да се справи без руска газ защото има руска АЕЦ. Вярно че сегашния посланик на ЕС в СЕ - нищоправещата госпожа Кунева се постара той да остане наполовина НО той все пак ще ни осигури тока тази зима.

7

Респондер

преди 2 години

Отговорът на въпроса от статията е кратък и ясен: "Не!''

6

НАКРАТКО:

преди 2 години

Ще се справи, да. Няма да има проблем.

5

Истината

преди 2 години

Каквото сам си направиш и господ не може да помогне....

4

Анонимен

преди 2 години

Ерата на благопулучието свършва, спор няма че и без газ се живяло едно време но лакомията на западния бизнес ще ги накара да купуват

3

Анонимен

преди 2 години

Бабчето вчера ми припадна в ръцете от радост,като я излъгах че руската армия са дошли в България пак да ни освободят и че ще има газ за зимата.