462

До 510

преди 2 години

Не съм си го измъкнал от незнам си къде. В интернет има сума си калкулатори за риск. Вземи отвори един и сметни. А сега да кажеш и от къде се взе 0.00000162%? Кое study цитираш?

461

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 508 "Ама чакай сега, нали си съгласен, че и ваксинираните се разболяват? Значи и те ще натоварват здравната система за в бъдеще? Тогава трябва да се съгласиш, че няма никаква полза от ваксината." Логика Слаб 2. Това че НЯКОИ ваксинирани се разболяват, не означава, че ваксините не работят. Има процент от хора, при които ваксините не предизвикват имунен отговор, но той е сравнително малък. Това, коео е СИГУРНО е, че ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО от сериозно разболелите се не са ваксинирани.

460

Анонимен

преди 2 години

Колко наивно, света се управлявал от данни. Света се управлява от тези които имат власт, чрез властта и за да получат още повече власт. Ти случайно интересуваш ли се от живота, който отнемаш всеки ден, защото е незабележим.

459

Германец

преди 2 години

"Аз ти казах какъв ми е риска да умра от ковид." -- Ти му каза, какъв мислиш, че ти е рискът (пълен член), а не какъв е. Това с няколкото нули и 7 накрая си го извадил знаем откъде. Но ако ще играем играта с измислени числа, добре -- шансът да понесеш щета от ваксина е 0.00000162%. Както виждаме, интелигентният избор е да се ваксинираш :)

458

Анонимен

преди 2 години

До До 503/505 Вече ти отговорих изчерпателно в постове номер 495, 497 и всъщност във всички останали. Със същия аргумент (че си давал пари) може да се включа аз и всеки друг български гражданин работещ в България. Факт е, че антиваксърите МАСОВО ни харчите парите, тъй като вие сте тези, които масово пълните интензивните. Това е ФАКТ, независимо колко се тупаш в гърдите, че теб това не те засяга.

457

Анонимен

преди 2 години

До 503 "Нещо, което СЪЩО ще натоварва системата и то дългосрочно за в бъдеще." Ама чакай сега, нали си съгласен, че и ваксинираните се разболяват? Значи и те ще натоварват здравната система за в бъдеще? Тогава трябва да се съгласиш, че няма никаква полза от ваксината.

456

До 503

преди 2 години

И още нещо по темата. Аз ти казах какъв ми е риска да умра от ковид. Ти ми кажи сега какъв ми е риска да умра от ваксината. Нали все със статистики говориш. Дай една цифра да си сметна cost/benefit-а

455

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 502 За твое съжаление, демонстрацията, че за теб статистиките явно са нещо неудобно, само потвърждава това, което отдавна се знае за антиваксърите - всяко нещо, което не отговаря на конструкциите им, бива обявявано за невалидно, независимо откъде и как е получено. Също за ваше нещастие, света се управлява с анализ точно на данни, тъй че не можете да избягате от това, колкото и да го отричате. Така и не дочаках да разбера, колко ваксинирани и докога ще "умрат" според антиваксърите :)

454

До 503

преди 2 години

Ти си този, който се абстрахира от цели пасажи, за това почнах да повтарям по 3 пъти въпросите си и да ги държа кратки, за да не можеш да шикалкавиш. Нали си голям статистик. Аз ти говоря със статистика, ти ми обясняваш - може би по-лесно ще се разболееш от Омикрон, може и да получиш дълготрайни заболявания и да натоварваш системата. Почна да си смучеш от пръстите май. 0.0007% пич. За тая здравна система и аз давам пари само да ти напомня.

453

Анонимен

преди 2 години

Е да, съгласно новото определение на СЗО ваксините не са ваксини, те са препарати подсилващи имунната система. За съжаление събитието подсилване не е ваксина в класическия смисъл. Колко е лесно - сменяш определението и хоп, всичко е ок. Отличилите се в боя автоматично стават ранените в боя, поосралите се в боя и разни дето въобще не са влизали в бой.

452

Анонимен

преди 2 години

До До 497/500 Всички изброени. Има нещо по-лошо и то е, че след сериозно ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ от Ковид се наблюдават патологии, за които ЗАСЕГА не се знае много, но се предполага, че ще се развият в хронични заболявания. Нещо, което СЪЩО ще натоварва системата и то дългосрочно за в бъдеще. Изобщо, антиваксърите сте много боси в цялостния анализ на ситауцията. Това не е чудно, тъй като на вас тактиката ви е да се "абстрахирате" от цели пасажи, за да си пробутвате полуистините.

451

Анонимен

преди 2 години

До 490 "добре е че се отказваш докато си изостанал с аргументите" О, повярвай ми, човекът не се отказва защото няма аргументи, а защото наистина е скучно да се спори с теб. Трагедия си.... Когато ти стане неудобно се изпокриваш в статистиките... Чак и на мен ми омръзна да споря с теб, но от друга страна се забавлявам да те гледам как използваш статистиките като кръпки за нескопосаната ти теза...

450

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 493 "Ако бяха успешни, нямаше да има нужда от сертификат и обратно." Тотална неадекватност. Сертификата само удостоверява, че си преминал през събитие което създава сериозен имунен отговор. Нищо повече. Той служи за да отличи тези, които са преминали през такова събитие, от тези, за което такова нещо не е известно. С ефективността на ваксините той не се занимава, защото имплицитно приема, че тя е такава, каквато казват учените.

449

До 497

преди 2 години

Кой пълни интензивните легла? 25, 30, 35, 40 годишни? Хайде по-сериозно ако обичаш

448

Анонимен

преди 2 години

Какъв е риска да умре нещо, което не съществува.

447

До 495

преди 2 години

И какво като се разболея от Омикрон? Ще го карам вкъщи за 3 дни, като всички останали. Какъв риск за здравната система? Болниците са пълни с хора над 70. Такава е и статистиката за умрелите. Какъв риск съм аз за здравната система с 0.0007% макс?

446

Анонимен

преди 2 години

До До 490/494 "За какъв риск за здравната система говорим?" За същия, който И В МОМЕНТА пълни интензивните легла в България (и не само). Или и това е "измислица"?

445

Aнонимен

преди 2 години

И смъртността се покачва отнова в Испания, а и има месечни доклади за ваксините, които наблюдавам

444

Анонимен

преди 2 години

До До 483/488 Правилата не се правят за отделни индивиди. Ти можеш да се чувстваш и неуязвим (друг е въпроса, дали си толкова здрав колкото си мислиш, не е рядкост някой дето уж е здрав да "извади" някой порок на сърцето, да речем, и да стане част от статистиката), но РЕАЛНОСТТА показва, че ГЛАВНО антиваксърите пълните болниците. Това е ФАКТ. Впрочем, данните са, че Омикрон засяга повече от предните варианти по-младите, тъй че шанса да се разболеееш за теб е ПО-ВИСОК, а не по-нисък.

443

До 490

преди 2 години

Не се отказвам, щом ми отговаряш по същество. Та ето, казах ти - моя риск да умра от корона е 0.0007% за Делта варианта. За Омикрона е още по-малък. За какъв риск за здравната система говорим?