10

Анонимен

преди 2 години

Единствената причина американците са стоят 20 години в Афганистан, бяха наркотиците. Обществена такна е, че производството им се покровителстваше от американската армия. По време на талибаните нямаше доставки на хероин и явно световния пазар страдаше. А дали сега янките не са се разбрали с талибаните за изтегляне срещу власт и респективно запазване на производството? Така е по-евтино от воденето на фалшива война с години.

9

xaxsasб

преди 2 години

Горките хора в Афганистан... И горките талибани, масово редиците им са изпълнени с отвлечени деца, на които просто им се живее... Избора там е илюзия хванат ли те или ставаш талибан или ти прилагат червен тюлен - дрогират те, разпорват ти кожата откъм слабините и ти свалят цялата кожа като на заколено агне, а като те пусне опиата умираш пред останалите пленени. Ще откажеш да си талибанин... Ама друг път... Русия или САЩ няма значение, връщайте войските... По-малкото зло...

8

Анонимен

преди 2 години

там пръскачки няма, самолетите ги страх да минат да им сипят малко ковид, случайно да не ги свалят, за тва няма и болни

7

ХамБъргер с картоФки

преди 2 години

Кой щял да развява знаме в Кабул ? Талибани ? Че те не бяха ли избити , след 20 години победоносно анериканско присъствие в Афганистан ? И как може да пишете че бягали презглава ? Нали едва вчера писаха за поредната УСПЕШНА атака на американците срещу остатъците на талибанските армии. Аз дори и плюстче сложих и се изказах положително ... И ко прайми сига ? Що *** лъжете ей .....

6

Анонимен

преди 2 години

И т.н. талибани и правителствените войниците са афганистанци . Явно има разбирателство и нещата отиват към мюсюлманска държава. И защо Русия и САЩ се занимаваха 20 години с хора, които живеят в 15 век. Сега тежко и горко на обикновените хора.

5

Анонимен

преди 2 години

Преди американската агресия в Афганистан, талибаните бяха изолирани някъде в планините от централната власт в Кабул. Американската интервенция направи подкрепата към талибаните в Афганистан огромна. Това е резултата - американците докараха талибаните до Кабул и им поднесоха властта на тепсия.

4

Рая на русофилите

преди 2 години

"Лошите" американци се изтеглиха и сега ще настъпи "рая", който те до момента пречеха да се възцари. Нали така русофилите описват ролята на американците? Нека видим каква е представата за "благоденствие" на тези, които американците възпираха.

3

Deobandi

преди 2 години

До 11-ти всичко отдавна ще е приключило, а знамето ще се вее от поне две седмици. Те са на 30 км от Кабул, а друга крепост не остана. До 2 седмици ще е паднал изцяло.

2

Анонимен

преди 2 години

В момента го превземат.

1

Анонимен

преди 2 години

Кабул падна, преди малко съобщиха други медии. Талибаните нахлуват от всички страни, никой не оказва съпротива.