31

Попипко

преди 2 години

Предлагам да нападнем Македия ако ни пипкат историята! Никой не може да пипка българската история!

30

Анонимен

преди 2 години

До АнонименПРЕДАТЕЛ Е ОНИЯ С ШКЕМБЕТО ДЕТО КУПИ ИЗТРЕБИТЕЛИ НА КАРТИНКА ВТОРА УПОТРЕБА ЗА НЯКОЛКО МИЛИАРДА!

29

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 28 Няма проблем стига ако те приемат српската или гръцката история. Но когато пипат бг, НЕ.

28

Русия

преди 2 години

В следствие от събитията през последните няколко години, Русия измени възприятието за българската нация. Не "братя", а множество предатели. Не стари съюзници, а клиентелата на Адолф Хитлер. А Альоша е паметник не на комунистическите окупатори, а на съветските войници, които щедро позволят на българите да запазят честта си след войната, оставяйки настрана съвестта си.

27

Македонската истина

преди 2 години

Цар Самуил -цар на България през 12 век със столица Охрид ,цар на българите на цялата територия там .Точка по въпроса ,няма нищо какво да се обяснява тука.Македонска нация създадена през 1945 г в кабинета на Тито по заповед на коминтерна .Преди 1945 всички са българи там ,след тази дата стават македонци.Македонски език няма -има западен диалект на българския .Зой Байо подпиши се на този параф и ви давеме зелена светлина.

26

Евроатланик

преди 2 години

30 години евроатлантизъм е най-доброто за България, но руснаците ни пречат да го развиваме.

25

Анонимен

преди 2 години

Не виждам как България може да каже на друга държава каква и е историята и какъв език говорят. Българите да си пишат каквато си искат история и да говорят на какъвто си искат език, и да оставят другите на мира.

24

Абе,

преди 2 години

До Анонимен 6Ти в ред ли си? Какви руснаци те гонят, като не ги е имало като народ по времето, когато е създадена България? Има документи за това, къде, кога и как са се случили нещата!

23

Анонимен

преди 2 години

Хищническото поведение на Нацистка България и жестоката политика на българските нацисти в окупираните територии на Гърция и Македония е нещо, което Русия позволи на българите да забравят, а те с радост са забравили. Те просто не се чувстват виновни за случващото се в онези години: те казват, че са живели спокойно, а след това е дошъл руски нашественик, който по някаква причина е увековечен в Пловдив.

22

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 17 Македония във Византия е област около Цариграт далече на изток, а Византия убива Самуил и преимениува днешна северна Македония на област *** или Булгария. В гръцкия няма звук Б и затова е ***.

21

Анонимен

преди 2 години

"Който ми каже дека не съм македонец, ке му го скинам езикот,и който ми каже дека не съм Българин, ке му СЕКАМ ГЛАВАТА" Тодор Александров

20

Анонимен

преди 2 години

САЩ какво ги инрересуват историците на васалите. САЩ искат Македония в ЕС и какво постигат историците няма никакво значение за тях, за САЩ историята на васалите не означава нищо, васалите са за да служат на метрополията, а не да развиват исторически терории.

19

Анонимен

преди 2 години

Мисля, че *** трябва да забрани обидните антибългарски коментари, написани с главни букви. Това е против правилата на сайта!А е ясно, че тук става въпрос за един и същи платен ***, както и само един северномак също се изявява тук с налудничавите си мнения.Тези историци, дето ги споменаваш, вероятно говорим за корумпирани хора, които от това печелят. Нито един сериозен историк няма да си зарови репутацията с идиотщини, какъв цар е Самуил, Симеон, Борис, какъв е Георги Делчев. Предател!

18

Анонимен

преди 2 години

До ИстоРикНАПРОТИВ И ФИЛИП И АЛЕКСАНДЪР СА ВЛАДЕЕЛИ И В СКОПИЕ И ДРУГИ РАЙОНИ НА Р.МАКЕДОНИЯ...ДОРИ И СОФИЯ Е БИЛА ЧАСТ ОТ МАКЕДОНСКОТО ЦАРСТВО.ДА НЕ ГОВОРИМ,ЧЕ ПЪРВИЯТ ДОКАЗАН ПОКРОВИТЕЛ НА БАЛКАНСКИЯ ПЪРВЕНЕЦ ВРЪХ МУСАЛА Е ИМЕННО ФИЛИП МАКЕДОНСКИ.

17

Анонимен

преди 2 години

До ИстоРик Много трудно да се направи за милиони исторически личности и ще отнеме стотици години в спорове да се коригират македонските книги и учебници. Най-лесно и веднага се решава като се пише че македонската история е българска а македонския език е бг. Защото няма как преди 1945 г. един език и история е бг а пък след това децата на македонците са съвсем други и различни както Каракачанов и Борисов и комисия историци се опитват да лъжат. Или са българи или са маке марсианци. маке бг нация

16

Анонимен

преди 2 години

А КАКВО ДА ПРАВИМ С РЕДИЦА ЗАПАДНИ УЧЕНИ,КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ САМУИЛОВОТО ЦАРСТВО КАТО МАКЕДОНСКО?ИЛИ ПАК ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ С ВАШЕТО:АМА ВАСИЛИЙ Е БИЛ НАРЕЧЕН *** А НЕ МАКЕДОНОУБИЕЦ...БЕЗ РАЗБИРА СЕ ДА СЕ ИМА В ПРЕДВИД ФАКТА,ЧЕ ТОГАВА НЕ МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ ЗА БЪЛГАРИ КАТО ЕТНОС,ЗАЩОТО ДУМАТА ВУЛГАРОС Е ИМАЛА ЗНАЧЕНИЕ НЕ НА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН А НА ВАРВАРИН,ЧУЖДЕНЕЦ,СЕЛЯНИН И Т.Н.

15

ИстоРик

преди 2 години

И още една важна подробност . Земите на днешна северна македония НИКОГА НЕ СА ВЛИЗАЛИ в земите на царството основано от Александър Македонски. "Техния" велик първи цар никога през живота си не е ходил в северна македония . Когато съставя войската си иска разрешение от гърците , минава през разбунтувалата се Тракия , после към Турция на път за Персия ... И НИКОГА НЕ СПОМЕНАВА македонската си родина, но не пропуска да налага ГРЪЦКАТА култура в завладените от него земи. Умира във Вавилон от пиене.

14

Анонимен

преди 2 години

ИЗВОРИТЕ,ОТ КОИТО ЧЕРПИ ДНЕШНАТА ТАКАНАРЕЧЕНА БЪЛГАРСКА ИСТОРИОГРАФИЯ СА ПРЕДИМНО СЪВЕТСКИ...ТАКА ЧЕ ЗА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ГОВОРИМ.ЖИВКОВИЗМЪТ В БЪЛГАРСКАТА НАУКА Е МНОГО ЗДРАВО ЗАКОТВЕН И СКОРО НЯМА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ НЕГО.

13

Анонимен

преди 2 години

Наши историци са измислили различни теории, че прабг са славяни а други че са тюрки, а трети, че са иранци. Очевадно историята е само част от проблема с МК и политиците трябва да работят много повече или да се обединят както при БКП, защото историците са платени от различни политици и партии и само се карат.

12

Анонимен

преди 2 години

До ИстоРикТО И КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ Е РОДЕН В НИШ,НО ТОВА НЕ ГО ПРАВИ СЪРБИН НАЛИ?АМА ЧЕ ЛОГИКА ВАДИШ...