101

Анонимен

преди 3 години

Или статията не е написа както трябва, или математика е останал неразбран. Според мен говори за тези, които имат право на гласуване. Отделно така и не разбрах от къде идват сметките му, как точно е сметнал, че са по-малко от милион? Преди години четох една статия, че българите общо по света сме към 12 милиона.

100

Анонимен

преди 3 години

Това данните за 2001-а или за 91-а са?

99

Факт

преди 3 години

Живея в малък град с население 5 700 души В нашата улица от 100 метра има 4 семейства които са в Англия и Германия общо 15 човека от 40 души в цялата улица са в чужбина Естествено дъртия ги води ТУК на адрес за избирателните списъци . Лично ходих на миналите избори в общината да направя тази справка . До тук с лъжите на този червен нагъл памперс В Бг няма къща и семейство ит което да няма емигрант в чужбина

98

Анонимен

преди 3 години

До АнонименБхахах и за това ли се хванаха. Работта е отчаяна.

97

Еврейски отпадък

преди 3 години

Дори нямам намерение да коментирам този АРОГАНТЕН НАГЪЛ БКП ЛЪЖЕЦ И БО-:-*** квазимодото Константинов . Такъв долен лъжец типично за БКП комунист от шаййата - гледа те в очите и те лъже Само в САЩ имаш над 400 хиляди българи В Европа са около 2 милиона разпръснати из цяла Европа Имаш още над 400 хиляди извън ЕС и САЩ Общия брой на емигрантите е точно около 3 милиона

96

Фалшификатор

преди 3 години

Фалшификатора на избори се изказа. Българите в чужбина са дори повече. Избягаха млади българи мъже и жени в детеродна възраст. Прираста на българи в чужбина е няколко пъти по висок от този в България.

95

Анонимен

преди 3 години

Гербаджии реваха, че изборите са на католическият великден, а в България има 50 хил. католици.Но за българите извън страната, макар и милион според Мишо Константинов, нещо не са се загрижили да гласуват.

94

Анонимен

преди 3 години

правото на глас върви в комплект със задължение да плащаш данъци. защото гласувайки за парламент и правителство, ти разрешаваш на определни хора да харчат парите на българите. извинявай, ама може ли да позвъниш на нечия врата и да започнеш да им даваш насоки как да харчат парите си?

93

Елементарно

преди 3 години

Аз ли нещо не разбирам? Професорът говори за избиратели, което означава пълнолетни граждани, а данните от 1989 г. от 9 млн говорят за население, което включва всичко живо. Като сложиш, че годишно умират 100х., а се раждат 60х. губят се 40х. За 30 години по 40х. - 1,2 млн отпадат от отрицателния ръст. Не ви ли звучи математически, но лесно плюете по един достоен и умен човек, като проф. Константинов. Толкова ли са много умните сред нас та ги хвърляте в катрана? Колко са децата до 18 г. ?

92

Анонимен

преди 3 години

150.000 българи само в лондон и 200.000 само в чикаго. сложете дори по едно дете на семейство и ще видите, че са 3 над милиона в чужбина. за пример ви казвам, че 5 съученика само от моя клас заминаха в една и съща година за германия, в момента всички от тях са с 2 деца. а съм сигурен, че всеки тук има подобни познати и роднини. да не говорим, че на половината политици децата им също са в чужбина.

91

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 95Почти съм съгласен с теб, но не чак.За кмет на дадено населено място според мен не би трябвало да гласуваш, след като живееш от години в чужбина.Но на президентски и парламентарни избори пак според мен трябва да гласуваш. След като си български гражданин имаш право на глас.Има много мъртви души в избирателните списъци, който "гласуват" за тези, които попълват протоколите.Решението е активна регистрация. Месец преди изборите заявяваш, че ще гласуваш и те има в изб. списъци

90

Гаварит Лондон

преди 3 години

а бе тоя опикания професор - кой му дава глас ? Много ви е страх от такива като мен в чужбина , че ако наистина св върнем 2 млн души поне незнам къде ше се крият шайката с чекмеджетата.

89

Анонимен

преди 3 години

аз живях над 10 години в чужбина и нито веднъж не си позволих наглостта да определям настоящето на съгражданите си в България. Можех, но не го направихм защото не е редно. Много неприятно е, когато да речем в Хасково спуснат 'парашутист' от партийна централа, който е от Силистра и никога не е стъпвал в града; на същия принцип е и хора, не живеещи в България, да се месят в делата на местните. Това че 'пращали пари на роднини' няма значение, защото никой не им казва как да харчат тези пари.

88

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Най-хитри са Аамедчо и Ромулчо !Работят (на черно сигурно) навън, а после идват да живеят царски тук.И така ... до края на света ...

87

лъжедемокрация Бг

преди 3 години

Имитация на демокрация,оскотяло плэмэ вместо нация.Земята свещенна на Ботев и Левски,рай за корумпетаи с кражби навеки.

86

Ами ако

преди 3 години

Не зная как ще прозвучи, но си мисля, че ако се гласува някакво решение на институ-ционално ниво, като:В срок от примерно 3 месеца, всеки, който желае да има българско гражданство независимо къде живее да потвърди с клетвена декларация в България в противен случай ще бъде обявен за небългарски гражданин.Не знам от юридическа гле-дна точка какво е допустимо, но би могло.Е това не е ли реално преброяване и да се спре със спекулациите.Починалите след този период автоматично отпадат със смъртния акт

85

Анонимен

преди 3 години

правителството харчи пари, които събира от данъци, респ. плащащите данъци трябва да определят как да се харчат парите им. изключително просто е - 'активна регистрация' означава всички, платили данъци последните 3 години + пенсионерите по прослужено време да са в този списък. тия, дето професионално раждат деца или ония, които от 20 години са на другия край на света не могат да казват как да се харчат чуджи пари.

84

Косто Приватизатора

преди 3 години

10 милиона са и всичките са Костовисти!!! И ще спечелите 200% гласоподаватели и ще управляват Ристо, Маджо и Отровното Шиши трио!!! И ще падне една лапачка, а джендитата и реститутките ще се кефят и ще чакат някоя братска държавна поръчица, ето така за благодарност!!!

83

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 69"Берачите на малини не ме интересуват- не ги броя за хора, те са срам за нашата нация. Инатерсуват ме тези 5% от емигрантите, които са образовани и кадърни. Те надали са и 50 000 души."Двете ми племенници - лекар и адвокат, от 15 години са в Германия и Швейцария, и през ум не им минава нито да гласуват за когото и да било, нито да четат гнилата Прокопиева пропаганда за Бойкикевчета и гномчета-женералчета.Такива са ако не всички, то поне почти всички читави българи навън.

82

Анонимен

преди 3 години

Прославеният математик Михаил Константинов бил ъвърдяал, че в чужбина имало по-малко от 1 млн. български избиратели. Ще може ли този капацитет да ни обясни къде се дянаха 2 или 3 млн. българи за 31 години?Въпросът ми се базира на проста аритметическа сметка:1989 г в НРБ живеят най-малко 9 млн.,а през 2021 г. - 6 млн. + 1 млн. български избиратели в чужбина.Къде са 2 млн. българи? Умряха ли? Това ли са видимите резултати от "демократичното" управление на България?