Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Твърденията, че в чужбина има 2 или 3 млн. българи не отговарят на истината. В чужбина има по-малко от 1 млн. български избиратели, каза математикът проф. Михаил Константинов, който е председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“, пред БНТ.

Още по темата

Той предупреди, че не се знае каква ще е пандемичната обстановка при различните държави.

"Трябва отсега да се мисли какво може да се направи. Трябва да се разкрият секции навсякъде, където има съответния брой заявки. Имам едно доста ново предложение - да почнем активната регистрация още на 4 април - т.нар. изчистване на избирателни списъци. Има внесен законопроект на БСП за подобно изчистване, което трябва да бъде приветствано", каза още той.

Проф. Константинов заяви, че на 4 април ще има около 3 млн. избиратели, които ще бъдат основата на новите изчистени избирателни списъци.

"Така или иначе след избори се прави проверка за двойно гласуване. С тези 3 млн. имена ще направим едни актуализирани избирателни списъци на хората, които са в България. След което, при всякакви нови избори, ние към този списък ще добавяме имената на други български граждани, които ще са гласували", добави още той.

 

Коментари Напиши коментар

268

хахахах

преди 11 месеца

Алоо само в Англия сме 600 000.Много ви е зле сметалото

267

Анонимен

преди 11 месеца

Да бе. 3 милиона сме по-малко от преброяването през 1989. А някой смята ли децата българчета, родени през последните 30 години в чужбина и повечето от които вече нямат българско самосъзнание. За 30 години са поне още 2 милиона............Добре че го нямат това прочуто "българско" замосъзнание което клати и друса България надлъж и шир!

266

Анонимен

преди 11 месеца

ще си внесем комунисти от северна кореа.тук вече само комунисти виреят