95

Анонимен

преди 3 години

У, така е. И селата далеч не са тихи. Строежи, кучета във всеки двор, каквото мине по улицата и всичко лае. Един цепи дърва, друг ги реже, трети тупа килими, четвърти коси трева с косачка, камиони по разбити улици, някой обикаля с мегафон и оглася че купувал нещо, тихо е да.

94

мак

преди 3 години

Поръчкова статия. Точно по време на пандемия се връщат? Загубиха работа в чужбина, връщат се и се надяват да намерят препитание в родината, която преди време са напуснали. Тук нещата нее са мръднали на йота, нищо не се е подобрило, но статията внушава, че е точно така и затова хората се връщат.

93

Игнат

преди 3 години

До Анонимен 90Само където "пиянките и крадливият етнос" са едно 90%. И точно, защото "всеки се оправя как може" не искам да живея в българско село. Искам нормален живот за семейството ми. Да отидем за някой уикенд да се порадват децата на природата и животинките, ок. Живот? Не, благодаря.

92

Мордор

преди 3 години

Много 0рки има по българските села, освен това историите за хобити и елфи звучат далеч по достоверно.

91

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

`Знаете ли че една тухла е 2 лв, тротоарна плочка- над 2 лв, има покриви, железа, ел , мазилки, огради...после всичко, дето има и в апартамента. Зимата топлиш тонове стени...`---------------------Има сглобяеми къщи.Строят ги бързо, спрямо железобетонните.

90

Анонимен

преди 3 години

Завръщат се най много неинтегрираните нашенци защото езиковата бариера не им позволява да ползват облагите на социалната система. Тук таме има по някой друг образован от тях но са рядкост.

89

баба Ленче

преди 3 години

Който не е живял на къща му е романтика. Ама нека, млади, сръчни... Колкото повече дигнат палати в селата, толкова по-добре. Че я там само дъртуши останали, казват. И покрай големите градове, пак добре. Че то в пущеняците нема какво да се завираш. Виж туй с биоземеделието.. ръчкаш с търнокопчето между два митинга... пък се завре кал под ноктите - не може така пред работодателя... а и питите се напукват от ходенето бос в калта... Виж ако има слуги и работници съвсем друго пише...

88

Анонимен

преди 3 години

В България ги чака само мизерия и бедност. ГЕРБ не дават помощи н а всички безрабоътни или искат първо да внесеш 5000 лева за помощ от 500 лева. Ще изхарчат парите за имот и после пият една вода.

87

"Малоумник"

преди 3 години

За мезе ни взеха с тези "новини".

86

бай онзи

преди 3 години

Аз чакам пещерняците от селата да умрат и тогава - какви *** живеят там не е истина . Все едно си 4 века назад.

85

Анонимен

преди 3 години

Игнате, ти не си ли мнителен в момента? Пише се сЕнилни. Хората по селата по принцип са добродушни и услужливи с изключение на пиянките и крадливият етнос. Инфраструктурата е зле, но всеки се оправя как може в последните 30 години. Цяло чудо е че няма заведени масови колективни искове срещу държавата за неосигуряване на вода канализация, нормално електроснабдяване и сметоизвозване.

84

Умник

преди 3 години

Не всички села стават. Трябва държавна политика, ток, вода, интернет, пътища в перспективните. Другите на доизживяване. И в Италия е така

83

ТЕТР

преди 3 години

Заради пандемията огромен брой българи се завръщат от чужбина, за да живеят по селата у нас. Липсва едно "временно" в първото изречение.

82

Анонимен

преди 3 години

Като пишете БЪЛГАРИ ЗАД ГРАНИЦА, кои точно имате предвид - стсудентите, които учат Станфорд или ромите, които берат ягоди в Бристол.

81

Анонимен

преди 3 години

Ами ще се връщат - България е райско място за живеене, с най-висока смъртност в света и с най-ниски доходи в Европа.

80

У

преди 3 години

Аз мисля, че къщата е решение за хора с повечко пари. Тъста ми и едни приятели строиха къщи на юг от Варна и съм шашнат от цените на строежа. Знаете ли че една тухла е 2 лв, тротоарна плочка- над 2 лв, има покриви, железа, ел , мазилки, огради...после всичко, дето има и в апартамента. Зимата топлиш тонове стени и трябва да имаш хидрофор заради ниско налягане. Тока спира или е 210-220в-проблем! Ако ходиш някъде-50-60км, трябват 2-3коли. Не е за всеки!

79

Анонимен

преди 3 години

Аз се чудя, защо на запад безработицата намалява, а тук се увеличава? Едно време автобусите бяха пълни за на запад, а за обратно- почти празни. Дойде време, да е обратно.. тъкмо да повярвам, ама-НЕ! Поредната лъжа.

78

Игнат

преди 3 години

Да се преселиш само за пандемията няколко месеца, дори година ок. Тишина, спокойствие, природа. Обаче перманентно да се преселиш за млад човек, че и с деца, извинявайте ама няма как да стане в родната действителност. Ужасяваща инфраструктура - пътища, водопроводи, канализация и т.н. Без адекватен достъп до здравни услуги. Без достъп до елементарни стоки. За всичко трябва да се презапасяваш. Престъпност. Среда: съселяните са ограничени, синилни, злобни, завистливи и мнителни. Култура образование?

77

Добри новини

преди 3 години

Млади и образовани гласоподаватели?Това е края на ГЕРБ.

76

Анонимен

преди 3 години

На село е хубаво, ако си разтегнеш кабел. Интернет Йок беге.