148

Анонимен

преди 3 години

ТО САМО КАТО ВЛЯЗА ТУК, КАТО ВИ ПРОЧЕТА НЕГРАМОТНО НАПИСАНИТЕ СТАТИИ И КОМЕНТАРИ ПОД ТЯХ, МИ СТАВА ЯСНО ПОЛОЖЕНИЕТО, БЕЗ ДА ЧАКАМ ЕС ДА МИ ГО КАЗВА ТОВА!ЗАЩОТО НЕГРАМОТНОСТТА СЕ ТОЛЕРИРА В ТАЯ ДЪРЖАВА, КОЛКОТО СИ ПО- НЕГРАМОТЕН СИ ПО- ГОЛЯМ НААЛНИК, А УМНИТЕ КАТО МЕН СМЕ ДОЛУ С НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ!ЗАТОВА И 2 МЛН. СА НАВЪН!

147

Анонимен

преди 3 години

Заврете си приказките за небесни хвърчила нейде из ... чекмеджетата!Тук говорим за това, че изтървахме едно от най-важните неща за една нация - образованието!

146

159,

преди 3 години

И защо "не можеш да ги накараш да идат на училище"? Кой трябва да ги "накара"? Нали изцяло от управляващите зависи това - строга отчетност на посещаемост и усвоен материал, санкции за непосещаване, орязване на помощи, ама реално.Вместо това те пари им дават да се множат и да не се образоват, отчитаме на хартия разни изпълнения,а в реалността - нищо!Затова и последното място ни е малко.

145

Анонимен

преди 3 години

До АнонименКато баща на две деца, трябва да ти каза, че в училище така ги учат, че трябва да плащам за частни уроци, че да научат това, което уж се преподава в "безплатното" българско образование.Явно точно защото и училителите са на такова мнение - ние да си издрънкаме урока, пък те вкъщи да си го научат.

144

160,

преди 3 години

То хубаво образованието продължава и вкъщи, но от хгодини то само там остана! Училището за какъв ч.п е, тогава? Да закриваме, да не се харчи поне, да има за магистрали по 5 см. дебелина на асфалта и илюзорни хвърчила.

143

работници-творци!

преди 3 години

служители-търтеи!

142

Анонимен

преди 3 години

До Малко фактиХората пишат, че учениците ни са неграмотни, ти намесваш руски и американски изтребители. Явно са прави от ЕС, че масово неграмотници врякат наляво-надясно.

141

не вярвайте на БКП!

преди 3 години

До *** тонали бяхме на първо место по образование!, и наука?

140

Малко факти

преди 3 години

За старите Ф-16 Досега Няма свален Ф-16 във въздушен бой от руски или съветски изтребител !Свалените руски или съветски изтребители от Ф-16 във въздушен бой са около двадесет !

139

няма работа

преди 3 години

До *** тоТрябваше да учим за да не работим, а сега търсим скъпи работници.... Дело на БКП

138

Анонимен

преди 3 години

Забравихме нещо добро - ученето не е само в училище. Ученето продължава и вкъщи. Самоподготовката, писането на домашни, четенето на книги, решаването на задачи са важни елементи за напредъка на децата ни."Разчуването" на теми извън учебната програма става в извънкласните форми...Вместо да намалява неравенствата с реформите си, българското образование вече ги изостря.

137

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 147Е хубаво де, и да има дебат накрая пак ще се стигне до задънената улица с онази голяма част от статистиката, дето просто не можеш да ги накараш да отидат на училище. И не е като до сега никой да не се е опитвал да мисли решения. Ама решенията все са в негативна посока като опростяване на материала до колкото е възможно, така че и тези да минават. Така че дебатът е безсмислен. По-добре е да се насочат усилията към създаване на добри условия за тези, които искат да учат.

136

Анонимен

преди 3 години

Тя, цената на "новите" вече се усеща от редовака-българин! Не в неговия джоб влязоха комисионни, ама той ще плати за тях. Както винаги.

135

За незапознати

преди 3 години

Миг-29 е с два реактивни мотора, затова и летателният му ресурс се изчерпва по-бързо, харчи много повече гориво за летателен час и поддръжката и експлоатацията му излиза по-скъпа от поддръжката и експлоатацията на нов Ф-16 с един реактивен мотор !

134

Анонимен

преди 3 години

"До 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо: 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s всичко 460 машини. Доставени от Русия срещу износ на селскостопанска продукциа, а не на милиарди валута."И най-важното - бяха реално доставени!А не обещани за след после.

133

Анонимен

преди 3 години

"поддръжката на Миг-29 е два пъти по-скъпа от поддръжката на Ф-16 !"Ако говорим сериозно, трябва да кажем, че изключително трудно е да се прогнозират разходите по поддръжка на военни самолети. Причината е, че това, което е пред очите ти - самолетът, не изчерпва авиацията. Има още един куп наземна електроника, която сигурно струва още толкова, колкото и самолета. Президентът Радев говори един път по темата, та го слушах. Истината е, че ние не сме виждали истинските разчети кое колко струва.

132

Има логика !

преди 3 години

Като бяхме член на Варшавския договор купувахме съветска военна техника ( добра или лоша - бяхме без избор ) Сега като членуваме в НАТО купуваме американска военна техника !

131

Анонимен

преди 3 години

По въпроса за поредното спечелване на палмата на неграмотността от българчетата, заслужена, при това, следваше да има широк обществен и професионален дебат, анализ на причините, на идеи за справяне със ситуацията, а не някакви половинчати разговори и то с работещи в елитни училища, точно. Срам е както последното място, така и пълната липса на информация по въпроса у нас /за сметка на повтаряне до отката на поредните случаи заразени от поредния вирус/ и дори най-малък опит за търсене на решение.

130

Анонимен

преди 3 години

Миг-29 излиза пъти по евтино като поддръжка от F-16.

129

Анонимен

преди 3 години

Няколко основни причини:Има ученик има пари, ако той повтаря - няма пари.Преди като се изрепчиш на даскала - у дома имаше шамар и наказание, сега учителя е некомпетентен и ни е нарочил детето (може и шамар да изяде).И покрай разглезените потъват и тези които учат. А учителите спират да си дават зор, 'щот диретора е връзкар(още от 2002 беше така) и ако някой му се изрепчи е вън.