109

Един Българин

преди 4 години

До 128Още един заблуден - как ще асимилираме помаците, като те са помохамеданчени българи ? Помаци идва от "помачени", т.е. измъчени, изтерзани. Повечето преди исляма са били последователи на арианството ( вид средновековна християнска ерес), затова живеят преобладаващо в планините. Ей, на Вас в Македония здраво да Ви объркали понятията, кой кой е.

108

Съвет

преди 4 години

Пендаровски, можете единствено да използвате езика си да се оближете отзад ! Я си се джуркайте с албанците, нямате работа в ЕС !

107

да,да ама не

преди 4 години

Препоръчвам и на онази комисия да ги зае++ за някое време! Да не бързат! Нека братята северномакедонци да направят следващата стъпка! Нали те са се запътили към ЕС!

106

Анонимен

преди 4 години

Ето ви още едно доказателство че тия са у..роди и с тях разговор е безпредметен.Кмет на Куманово,сравнително млад чове-Гоце Делчев е толку бугарин колку и моето кумче/кръстниче/коещо студира во Бугария.За да ги земи испитите тОй бидейки е премудар рекол дека е Бугарин ама во срцето си е горд Македонец.Бугарите ни се близок народ ама и србите ни се бракяПредавам по памет,значи Делчев според тоя ман..ф е продажна ..рва като неговото кумче??ДОКОГА ЩЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА ГАВРА С НАШИТЕ НАЦИОАНАЛНИ ГЕРОИ

105

Пешо

преди 4 години

Рядко измислена държава с население с промити мозъци. А бре Стево, американците на американски ли говорят? Австралийците на австралийски ли? Австрийците на австрийски ли? Швейцарците на швейцарки ли?Да продължавам ли с Южна Америка? Езикът определящ ли е за независимостта на дадена държава? Да, много сте осакатили българският език, но това не променя същината му.

104

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 114Тогава вместо да са Северна Македония да отиват и да стават гръцки македонци. Тъкмо ще наследят Александър, гръцките измишльотини. Гърция я интересуват македонските земи които насилствено бяха откъснати от българските и по силата на историческите обстоятелства тя си присвои. Гърците си оплетоха кошницата а тоя никакъв северномакедонски президент не изрева дори веднъж. Въобще не се опълчи. А тука много му знае устата. Не е ли нагло? И още как.

103

Анонимен

преди 4 години

Какъв е проблема с българския език за тях? Австрийците говорят на немски, но това не им пречи да са австрийци!

102

Анонимен

преди 4 години

До 125 Абсолютни Сте прав ,сърбизмите изобилстват в македонския език!Да добавим и това ,че на македонски "свобода" е "сЛобода"!!!Само че на знамената на илинденските въстаници е писало "СВобода или Смърт"върху БГ трибагреник.По-голямо доказателство за българският характер на славяните в Македония няма!

101

Анабел

преди 4 години

Ами както са го кодифицирали србските учени като "македонски" по същия начин ще го кодифицират съвремените учени като диалект на българския. Какво се перчиш?

100

Един Българин

преди 4 години

Г-н Пендаровски, ние искаме нещо много просто - в учебниците по история по които учат децата в училище, да запишете какво точно е станало, а не разни измишльотини за Александър Македонски и Самуил. После не македонци, ако искате марсианци се пишете !!

99

Анонимен

преди 4 години

A zashto bulgarite vse iskat da asimilirat drugi narodi,za primer,pomaci,turci v blizkoto minalo i sega makedoncite,s sila hubost ne stava ,ot tazi rabota hair nqma da vidite kakto beshe predi

98

Lan

преди 4 години

Докато двата народа се разбират без преводач, няма отделен език! :) Питайте някой независим лингвист или най-добре комисия от лингвисти.

97

Анонимен

преди 4 години

До 115Когато се създава Екзархията сърбофилството в Македония липсва ,с изключение на отделни единици,за разлика от гръкоманите.По-късно особено след 1903год.Сърбия хвърля маса пари предимно сред бедните хора в Македония ,турската власт ги подкрепя за да отслаби влиянието на ВМОРО и Екзархията.За Истанбул българщината е компрометирана след Илинденското въстание!

96

Анонимен

преди 4 години

Сърбите казват на захарта-шечер а етничкитешекер,освен това на захарен завод му казват шекерана,освен това казват буйрум повели т.е. заповядай.Макеонскиоте ужасна смешна смесица между архаичен български диалект,напълнен със сърбизми и латино=ромаснки думи.Веднъж се съборих от смях от заглавие в техния печатХАВАРИЯ ВО ШЕКЕРАНАТАхахахахаха.Никога досега язикот не е бил толкова сърбизиран,но всичкият им елите сръбски или просръбски и не може да е друго яче.Те са титови и сталинови чеда.

95

Мекере

преди 4 години

Няма да се реши въпроса, защото сме слаби. И българи и македонци ще си изчезнат след 50-тина години - в двете държави се извършва смяна на етносите - ще им остане омразата обаче на отделни места по света. Тази омраза се подклажда постоянно, тя е жизнено важна и определяща при формирането на македонската нация. Такава нация вече има. Също и език. Можем да се борим само за историята си - но историята е определяща за нацията, от нея извира омразата! (При нас омразата е към турци, гърци и др.)

94

Ако ЕС

преди 4 години

Се разпадне, идва нова депресия върху икономиката на земята. По-добре не се надявайте на това. Или вие искате да станем руска република? 610 лв мин. заплата е повече от 300те+ лева в Русия. Ако ще трябва да избираме господар, аз бих избрал Япония. През социализма бяха на светлинни години пред нас, сега вече са в друго измерение.

93

Анонимен

преди 4 години

Тези не са нищо повее от руско-сръбски троянски кон в НАТО.

92

аз-ът

преди 4 години

Не им е лесно и на северномакедонците всеки да ги подритва от изток, запад, север и юг.---всъщност едно трябва да им призная - те наистина са световно известни. Дори и в Сомалия има вицове за македонци.

91

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 108Точно така. И помага, но дотам докъдето спира псевдо македонската наглост.

90

да,да ама не

преди 4 години

За++++те ги! Защо албанците признаха българско малцинство в Албания?! Който може да смята да събере 2+2! Ай ся Стево да го мисли и другите покрай него! Ама по-бърже!