57

пфуууу

преди 4 години

Няма по- противно средство за отопление от климатика....обградиха ни съседите, с по климатик на стая, и в нас е толкова шумно!!! Няма по-добро от парното, постоянна температура, неограничена топла вода! Говоря за вертикалното, в по-новите блокове. Кофти въздух, бързо истиване на помещението след спирането им, шум. Аз плюсове не виждам! Ама не знам защо бг *** (не визирам човек от село, а мантелитет) си мисли, че това е супер технологично постижение, особено за зимата?!?

56

Анонимен

преди 4 години

Несвързано пишеш, деде, не ти разбира главата.

55

Анонимен

преди 4 години

Питайте хората от селата по Родопите. Питали сте само софиянци и затова анкетата ви е фалшива.

54

999999

преди 4 години

До Анонимен 35 Почти целия ноември на +20 го изкарахме , типично за нашите ширини . А като гледам прогнозата за десетдневката - няма да падат под 10 , дори до 15 градуса ще има . Отново характерно за нашите ширини .

53

Картофчо

преди 4 години

До Анонимен (47)Верно стана голям смях!!!Знаеш ли какво се нарича термопомпа? Това е когато се пренася топлината от едно място на друго. Дали ще е от земята във водата или от едно пространство с въздух към друго пространство с въздух, принципът все си е на термопомпа! Не се мнася допълнително топлина с нагревател а само се пренася чрез компресиране и разширяване на фреона! Егати и образованието, налага се да обяснявам елементарни неща от физиката за 7-ми клас!!!!

52

Анонимен

преди 4 години

до 51Качествен климатик, също има коефициент много близо до 5-6.

51

Дядо Соци

преди 4 години

До Анонимен 42 Никъде не е казано ,че всяко семейство трябва да има климатик за 1 800 лв.Не може да се откажете от соц. мислене. За всички еднакви заплати и еднакви климатици.На всеки му според способностите.

50

Анонимен

преди 4 години

Климатикът от инженерна гледна точка е термопомпа която извлича топлина от атмосферата. Термопомпите са много добър начин за опопление. Ефективни са, чисти са и излизат сравнително евтино. Затова и най доброто отопление е термопомпа със дълбок сондаж в земята. Това също е вид климатик който работи чрез извличане топлина от земята. Ефективността му е много висока и зависи от дълбочината на сондажа. Стандартните системи имат коефициент 5-6. за сравнение обикновен климатик е между 1.7 и 2.5

49

Топло

преди 4 години

Климатици се ползват в най-развитите технологично страни,така че нищо ново под слънцето.Лесно,чисто и топло!

48

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен (38)Това в каква среда ще отдава топлината термопомпата, е само въпрос на вкус!Термопомпа се нарича принципът на работа. Разбира се че може да я включиш да ти топли вместо директно въздуха, течността в радиаторите.

47

баба мара

преди 4 години

панелните блокове са строени за парно на климатиците къде се оттича водатапо балконите на долните етажи и така настават съседски воини

46

Анонимен

преди 4 години

До КартофчоОтворко, климатика не може да е термопомпа земя-вода !

45

Анонимен

преди 4 години

Кой слага минус на коментар#42, да се обоснове.

44

Баба Ванга

преди 4 години

Ще дойде време ние да гледаме маслини и портокали ,а гръците ке ручат каманье

43

Картофчо

преди 4 години

Я умникът който е писал, че иска да му кажат какъв е дела на термопомпите, да обясни какво е термопомпа, какво е климатик и каква е разликата между тях, че да се повеселим малко преди тръгване от работа!

42

Анонимен

преди 4 години

Климатик за 1800 лв. требе да купиш, за да даваш по 50-60 лв. ток. Колко българи могат да си го позволят...

41

Анонимен

преди 4 години

Векове наред хората се топлят с дърва, сега изведнъж излезе, че това е смъртоносно - очевидно нашите предци са измирали масово докато хвърлят дърва в печката.

40

Ваньо Контев

преди 4 години

Тука па некви скъсани тръгнали да ми обясняват, как топлината от парно била по- хубава от тая на климатик. Мишоци, гледайте пара да изкарвате, колко плащате за топло трябва да ви е най малкия дерт ве ей. С по 20 лв. тролене на ден няма да успеете да живеете на топло.

39

Анонимен

преди 4 години

Печките с дърва трябва да ги забранят ей сега след 18 часа на вънка е някакъв ужас почти не се диша ние вече една година сме с пилети и сме доволни

38

Анонимен

преди 4 години

До КартофчоСъгласен, но чух, че термопомпите можело да се включат към радиатори, от парно напр.