Снимка: pixabay.com

Макар и официално астрономическата зима да идва на 22 декември, на практика тя вече е тук. Мъгли, студ, дори и първия сняг отново са част от нашето ежедневие, а въпросът за отоплението през зимата отново излезе на дневен ред.

Още по темата
Кое отопление излиза най-евтино? И струва ли си замърсяването на въздуха за няколко лева по-малко? Екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета с въпроса: Как ще се отоплявате през зимата? В допитването ни участие взеха точно 5777 души.

Проучването сочи, че най-много наши сънародници през зимата се отопляват на ток. Цели 30% от анкетираните залагат на климатик, който да стопли домовете им. С друг отоплителен уред на ток пък ще се топлят 11% от българите.

Традиционното парно ще сгрява 27% от нашите сънародници, като прави впечатление, че то явно започва да губи битката с климатиците.

На дърва и въглища се отопляват 14% от участвалите в анкетата.

Почти всеки пети българин пък (18%) признава, че ще се отоплява само в най-студените дни, защото няма достатъчно пари, за да си позволи домът му да е топъл през цялата зима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase