112

Анонимен

преди 4 години

До 124Разбира се ,че България след комунистическото управление изпадна в неплатежоспособност!През 1990год.Андрей Карлович Луканов ,премиер на България замразява плащанията по външният дълг /10млрда$/!Това ако не е неплатежоспособност ,какво е?

111

шерлок

преди 4 години

и аз съм склонен да не се съглася с т.нар. академик. не съм фен на америка, но обективно погледнато Япония изобщо не е била готова на капитулация, а Труман и съветници постигат:1.спиране ( на практика) на ВСВ 2. отмъщават за пърл харбър 3. избягват също толкова жертви от 2 те страни при евентуална съхопътна инвазия в япония 4. показват на света кой е новият господар в началото на студената война 5. показват на света , че не е разумно да се ползва такова оръжие ..... аргументи и аргументи

110

Зоран Заев

преди 4 години

ТОЗИ НЕКАДЪРЕНН РУСКИ АГЕНТ...ГОВОРИ САМО ЛУЖИ ,ЛЪЖИ И ЛЪЖИИИИ--------1. ПОТСДАМСКАТАНКОНФЕРЕНЦИЯ Е ОТ 19 ДО 24 ЮЛИ 1945 Г.. Б ПОБЕДЕНА ГЕРМАНИЯ. !!А ДВЕТЕ БОМБИ СА ХВЪРЛЕНИ ЧАААААК СЛЕД 3 СЕДМИЦИ - НА 6 И 9 АВГУСТ !!ТОЗИ ГОРГИ МАРКОВ -- ДА СИ ЗАМИНАВА ЗА РУСИЯ НА МИГА .

109

Стамат

преди 4 години

Правилно!Бомбите паднаха, защото Япония се дърпаше на масоните (както и Германия. За това беше цялата тази патаклама 1941 - 1945).

108

Анонимен

преди 4 години

до 121 Защо говориш глупости, че България при Т. Живков е изпадала в неплатежоспобност. при бай Тошо страната се развиваше по възходяща линия, заетостта беше пьлна и даже работната ръка взе да не достига, че внесоха виетнамски работници, а по негово време вложенията в икономиката и инфраструктурата са за 150 милиарда долара. При неплатежоспособност щеше да е точно обратното - висока безработица, свиване на икономиката, липса на бензин и продукти от първа необходимост

107

бай ганю

преди 4 години

със подобно не аргументиране плямпане и налучкване на нелогични сравнения ми е трудно да повярвам че този човек е академик това говорене е по скоро на нивото на подпийнал кандидат доцент от провинциятаединсвенно за масовото убийство над цивилни японци съм напълно съгласен това е пълно варварство но в останалото се четат думи на един изфирясал мъж в напреднала възраст

106

Анонимен

преди 4 години

Комунизма и той не беше стока за мирисане но сега много от вас са сложили зелените амеро ционистки очила и вървите като сляпи кутрета където млекцето ви се дава за цоцане. Ами нека ви попитам кой уби Кенеди братята и Мартин Лутър Кинг, кой вкарва в Гуантанамо хора без съд и присъда и къде и кои са и къде свършват някой да знае. Къде е в момента Джулиан Асанж знаете ли. Колко народ и държави погубиха вашите работодатели питате ли. Та ако е само Япония то е лесно но са много други.

105

обективен

преди 4 години

Да приемем ,че това което плещи Г. Марков е вярно....Ако това е вярно, кое е невярно: Че България е с цветуща икономика сега- Б. Борисов или при. Живков- когато три пъти сме изпадали в неплатежоспособност? От такива " академици" БАН не е произвел една световна иновация, една идея за целия свят, една реализирана разработка със значение на пробив в нечия област. Само да обърна внимание че всичките ни съседи имат поне по един Нобелов лауреат , а ние имаме Г. МАРКОВ...

104

Анонимен

преди 4 години

До Ала балаТези истории за Япония и Сталин баба ти ли ги каза

103

Анонимен

преди 4 години

Георги Марков се изяви като върл комунист до мозъка на костите си!Нещо спестява истината,че японците отказват капитолация ,дори и след като боевете се пренасят на по-голямото им острови!Япония отказва капитолация ,дори и след хвърлянето на първата атомна бомба,а според някой историци Япония не е щяла да капитолира и след втората атомна бомба!!!Отказва ги съветското настъпление от север!А,за отношенията Чърчил-Сталин,Сталин-Хитлер ,Марков се е оплел ,като пиле в калчища!

102

До 114

преди 4 години

А защо е хвърлена бомбата над Нагасаки след като е било въпрос на дни Япония да капитулира?Нищо не може да промени факта че атомно оръжие е използвано срещу цивилни от ФАЩ...Хирошима и Нагасаки не са имали военна промишленост или бази.

101

Българин отново

преди 4 години

"Академикът" освен че е комунист и агент на ДС е зет на видна комунистическа терористка убиец!

100

Умник Гюро

преди 4 години

Май АК (академикът-комунист) си измисля исторически проблеми и след това ги решава според партийната линия. Заводи за елелтроника имало... а има ли представа какво излизаше от тези заводи? Първо - всичкото беше откраднати технологии и копирани продукти. Което е разбираемо - и други са го правили и продължават да го правят. Само че продукцията на нашенските заводи беше трагична откъм качество. С очите си съм го виждал.

99

Анонимен

преди 4 години

Винаги верни на Партията.Винаги верни на ГЕРБ!

98

Ала бала

преди 4 години

Ако японците бяха капитулирали по-рано щяха да си запазят част от азиатските територии на континента. Янките не са искали да правят десант на основните японски острови заради огромните жертви, които са щели да понесат. Тогава Сталин е предложел услужливо той да окупира Япония, защото жертвите не са го интересували. При тази перспектива единственият начин да свърши войната и да се ограничи завоевателният поход на грузиница са били бомбите. Това е ! Всичко друго е ала бала.

97

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 110Луканов и Виденов ги изпревариха американците и съсипаха България за 20 години напред. Съответно, изгониха над 2 млн българи от България.

96

Анонимен

преди 4 години

ЕВРЕИНА-ЦИОНИСТ ХАРИ СОЛОМОН ТРУМАН НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА ОТ СЪППЕМЕН93433ИЦИТЕ СИ И КАТО ВСЕКИ ЕВРЕИН Е МАСОВ УБИЕЦ

95

Анонимен

преди 4 години

До КашмерАз се чудя защо американската армия не си свърши работата в България през 1990 година още..

94

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДРУГАРЯ БОРИСОФ Е ПРОС КАТ ПОЖАРНИКАРСКИ МАРКУЧ.НЕ ПОЗНАВА ИСТОРИЯТА,ЗАЩОТО Е ЧЕЛ САМО ТАЯ НА БКП И НЕ ЗНАЕ ЕЗИЦИ.

93

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 105Хлебарките и плъховете оцеляват, за съжаление.