198

новозавършила

преди 4 години

Който гледа лесното заминава за чужбина, който може да бачка по 14ч без да поеме дъх, да търпи унизителен тон от лекари и пациенти работи в БеГе болница.Аз оставам ТУК, но няма да работя по специалността си. Не си струва да си дадеш здравето, за да се грижиш за здравето на други хора за 700лв.

197

Анонимен

преди 4 години

Абе хора защо никой не гледа разходите??! ДА заплатата на някои специалисти и на ниско квалифицираните може да е 2-6 пъти по голяма , НО разходите , ако живееш като човек, а не скот са 3 до 10 пъти повече! А ако само работиш по 16ч., спиш и ядеш евтинджоси...то .. тия кървави пари ще ги направиш навсякъде ?!? В България поне ще имаш приятели около тебе.

196

Анонимен

преди 4 години

От Германия ни атакуват и ни източват кадрите! Затова е крайно време е да затворим границите. Ако не го направим след 15г няма да има никакви качествени специалисти в България. Държавата ще се разпадне.

195

Мияч на чинии

преди 4 години

Един обикновен германец измисля "дюбела" (носещ неговото име), патентова, прави предприятие, произвежда го, търгува го и се замогва.Та въпроса ми е: Какво е произвел например един Андрешко, Бенчо Бенчев, Банев и еБаневица, Митьо Очите и други подобни, за да тънат в охолство и декаденц !?

194

Чужденец

преди 4 години

За сестра се учи 2100 часа в класна стая и още 2500 часа практическо обуче ние в болница и хопис. Общио 4600 часа. Това прави 4 години учене. Почват с 2500 евро.Една бира в ресторант е 8 евро, срещу 1 евро в София. Подстригване: 18 Евро срещу 4 евро в София. И т.н.

193

Анонимен

преди 4 години

Взимам 2300 евро чисто/бруто двойно/: 880 наем - /самостоятелна кутийка в центъра.....Хм, условието за даване на жилище под наем в Германия е нетен доход, надвишаващ наема най-малко три пъти. За наем от 880 минимум 2650-2700 нето. От брутна заплата 4600 евро нетото е около 2700-2800, в никой случай 2300. И двете сметки нещо не излизат.

192

Анонимен

преди 4 години

ТУКА НАЙ-РЕДОВНО СЕ ХВАЛИ ГЕРБ, ЧЕ Е ВДИГНАЛ ЗА 12 ГОДИНИ ДОХОДИТЕ С 93 ПРОЦЕНТА, НО СЕ ПРОПУСКА, ЧЕ НЕРАВЕНСТВОТО СЕ УВЕЛИЧАВА А ИНФЛАЦИЯТА ЗА ПЕРИОДА Е 87 ПРОЦЕНТА. Демек доходите са вдигнати с 6 процента реално и това е """успеха"""" на ГРБ - фафла от 39 стотинки на един лев е обичайна инфлация

191

Анонимен

преди 4 години

Трудно се живее в Германия с доход под 5 000 евро.Казвам ви го от опит.

190

Анонимен

преди 4 години

Най-редовно се дискутират доходите на западняците, а се пропускат разходите !Е то тука да не е друго? 1200 лева заплата, ама квартирата ти 600 :)

189

Мен

преди 4 години

До АнонименБългарите сами си го правим бе пич. Не се уважаваме един друг, *** ме се сами себе си, и на хората им писва.

188

Мияч от Мюнхен

преди 4 години

По цел ден мия чинии за 20 еврака.Добре че хората оставят по нещо в чиниите, иначе ще умра от глад.

187

Анонимен

преди 4 години

До 183, Те децата от 7 клас след матурите се ориентираха към испанския език, най много желаещи има за такива езикови училища по край брекзит. :)

186

Анонимен

преди 4 години

Създадената от немските спец служби и фондации партия ГЕРБ явно добре си изпълнява задачата да осигурява медицински сестри за германската икономика, а тяхното образование е зъдължение на бедна България. ИЗРИТАЙ ГЕРБ ОТ ВЛАСТТА СПАСИ БЪЛГАРИЯ

185

Мен

преди 4 години

В Хохенгрункенсдат,

184

хаха

преди 4 години

До МенЕ стига де .. защо се гъбаркаш... А къде си живял в DE?

183

Анонимен

преди 4 години

Средната заплата е имиджова измислица. В някои държавни болници в Германия медицинските сестри направо са изравнени по статус с гледачите на стари хора. Сега проверих и реалните заплати. Обявената е най-високата изобщо, започват от 1900 бруто (една болница в Берлин), което е малко над 1500 нето. С такава заплата в Берлин в момента много трудно се намира едностаен пад наем от най-евтините, да не говорим с дете. На нощна смяна се печели повече. Но все пак и така е по-добре от България.

182

Мен

преди 4 години

В Радомир

181

Анонимен

преди 4 години

Съгласен, Германия(поне от моя опит) си експлоатира работниците...Може и да са доволни някои, но личното ми мнение, недейте! Има и други страни от ЕС!В Германия са много скъпи квартирите, така че се насочете към южните страни, бих препоръчал Испания(приемат ни добре там)

180

хаха

преди 4 години

До Мияч на чинииТи виж само нашите пенсионери колко пари метнаха през прозорците... направо се чудя от къде имат толкова ... :)

179

Мияч на чинии

преди 4 години

Най-редовно се дискутират доходите на западняците, а се пропускат разходите !Ето например в България често ще срещнеш хора, включително и пенсионери с по два, три имота че и автомобил, но се оплакват, че не могат да си платят парното.В Германия половината от населението се ражда под наем (и какъв ?), работи, купува си автомобил (най-често за да ходи на работа с него) и умира под наем.Е как да му обясни човек на един от тези германци, че българинът, респективно, българският пенсионер е беден ?