22

Анонимен

преди 5 години

Като не ви харесва се променете, но не на думи, а цялостния манталитет. А това означава да не лъжеш, да не крадеш, да имаш чувство за чест и достойнство, а не някаква измислена "ракиена" гордост.

21

Циник до 20

преди 5 години

1.2 000 000 .... " и всичките излишни "

20

8

преди 5 години

Тези неща нямат нищо общо с нас, а такива статии само показват колко невежи и необразовани са днешните "журналисти". Такива закономерности в езика не се пръкват и утвърджават ей така от днес за утре. Италианските овчари явно визират българи, но не сме ние - те си имат хилядолетна история с българите още Алцек като се е заселил там, тоест това са си техните българи, чиито потомци хич не са малко - цирата според някои историци е милиони, който се интересува по-подробно, има Гугле

19

ХА-ХА-ХА !

преди 5 години

А, в българския език думата "жабар" е олицетворение на фалша и лицемерието на Запада и по-конкретно на италианците. Също така "жабар" е човек, който идва в България лъже българските момичета, че е много богат, приспива с тях и после бяга за Италия като в някои случаи им оставя и бебе ... Всъщност това много добре е показано във филма "Оркестър без име".Също така под "жабар" ние българите разбираме смешен човек, от южен произход, с *** кожа и врякащ нещо на висок глас ...

18

Анонимен

преди 5 години

До Циникмалко си преувеличил.през 1989-та беше достигнат максимумът от 1.2 милиона членове на БКП.

17

Анонимен

преди 5 години

Ето и сега разликата в протеста на превозвачите. Запада гледа да направи бита на водача по цивилизова по чист, да посочи името си в хотела , по сигурен за живота му. Някой недоволни. Иска да спи в кабината без душ, като на воени маневри на полеви условия. Това е

16

Циник

преди 5 години

От я има ... я няма 10 000 шумкари през 44та...съветския въшлив ботуш - ги "направи" 2 000 000 членове ( в анатомичен смисъл ) на БКП само 20год. по-късно - 2 000 000 некадърници, които преди 9IX са обикаляли нивите като сезонни работници... В тази си част е прав!А иначе - присмял се хърбел на щърбел!Мафията в Италия - се различава от червената у нас - само по това, че не е толкова нагла и открита!

15

Анонимен

преди 5 години

Дайте книгата на Бойко да я прочете.

14

Мафия

преди 5 години

На всякъде по Света, като чуят мафия и всички се сещат за италианската мафия.

13

Анонимен

преди 5 години

А как звучи иначе "истината" ?В България не се злоупотребява с власт.Българина не е деспотиченБългарина няма корав характерБългария е пъстро място където хората не се обличат предимно в черно и сивоБългария не е репресивна държаваБългарина е свободен човек който не е подтиснат психически през повечето време и в обществото ни цари относителна свобода на изразяванеБългарското общество не е сиво, безжизнено място.В България не се злоупотребява с власт.

12

Анонимен

преди 5 години

Истината е , че в територията на СССР ни взимаха за големи приятели и пропагандата казваше 'братушки" и нещо друго. Другите от Соца/чехи , поляци, унгарци, румънци/ не ни обичаха по тая причина. Бяхме някакъв слугинаш на Кремъл. След разпада на СССР си ни остана лошото име като роби на болшивизма - колективизма..

11

Анонимен

преди 5 години

Емии и аз като чуя Лоренцо не се сещам за Венеция, ама кво да се прави

10

Дон Карнаж

преди 5 години

Човешкия мозък не е "остаряла методология" или "похват" той е доста по всеобхватен от науката която можеш да си я купиш ако имаш милиони и да оправдаеш каквото и да е с "учени доказаха..."

9

Дон Карнаж

преди 5 години

За разлика от науката стереотипите се правят на базата на наблюденията на милиони хора в продъжение на години, и след това отсети до степен истина. Намерете ми ЕДИН стереотип който не е верен към реалноста.

8

Анонимен

преди 5 години

Постоянно, ако крада стереотип ли ще е да ми викат крадец и кой ще ми е крив за това?

7

Анонимен

преди 5 години

"Разхождайки читателя из над хилядолетния път на България, Енрико Теста прави лингвистичен, исторически и културен анализ"А споменава ли фактът, че когато крал Владислав Варненчик и Януш Хуняди освобождават Северна България от османците, Венеция срещу тлъст подкуп прекарва многочислена османска армия на европейските брегове, с което обрича на провал кръстоносния поход и България окончателно пада под османска власт?

6

Анонимен

преди 5 години

За мен от много време насам италианско означава фалшиво или измамно... Нищо ново под слънцето ;)

5

Анонимен

преди 5 години

Това за злоупотребата с власт и измама е точно така.ГЕРБ го потвърждават ежедневно.

4

Анонимен

преди 5 години

Марката Булгари е италианска и е кръстена на българския хан Алцек. С италианците имаме общо и то доста.

3

Анонимен

преди 5 години

Всеки има право на мнение макар и да не ми харесва, не трябва да ги цензурират.