99

Майка

преди 5 години

Законът си е закон, какво ме интересува, че временно назначеният на моето място ще остане на улицата като се върна - това си е негов проблем, не е мой, такъв е животът. Законите трябва да се спазват!

98

Анонимен

преди 5 години

До 118Защото такъв е законъъъът, да ви липсват хромозоми, господине, каква е тая омраза към родилите жени, вас прасе ли ви е родило?

97

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНа 53 човек би трябвало да е наясно с термина 'временен договор'. Такъв е животът. Защо тогава майките искат да привилегии да им се пазят местата. Като ще ражда би трябвало да е наясно и да си прави сметката.

96

Анонимен

преди 5 години

До 113Ахахаха, аз също замествах жена по майчинство, когато тя се върна ми предложиха да остана, защото си вършех добре работата и аз приех. Вашата фирма е евтина и безпарична, което си е лично ваш проблем. :)

95

Анонимен

преди 5 години

До 113Такъв е живота.На 53 човек би трябвало да е наясно с термина 'временен договор'.

94

До 110

преди 5 години

Знаеш ли ще ти платя еднопосочен билет по избор до Пхенян, Каракас или Хавана, за да си поживееш в комунистически рай. А аз ще си остана в гнилия капитализъм, да се мъча тук. Не мога да повярвам колко повредени типове има на този свят.

93

Анонимен

преди 5 години

Поредния нагледен пример, който ни показва че в българия най-лошото, което можеш да направиш е, да си чиста проба българин и да искаш да имаш българско дете. Да живеят етносите, от утре ставам и аз. По-на далаваера е.

92

Анонимен

преди 5 години

До Работеща майкаАми в нашата се случи. Всъщност дори сме по-малко от 20 служителя. Когато аз бях в отпуск за отглеждане на дете, на моето място беше нает друг служител. Сега работим заедно.Ами в нашата не се случи. На мястото на майката назначиха временно друга жена на 52г, по възрастна, много способна, вършеше си прекрасно работата и всички бяха доволни, а когато майката си дойде от работа нея я уволниха и тя плачеше, защото на тази възраст почти никъде нямаше да я вземат.

91

Анонимен

преди 5 години

Тоест да разбирам че нарочно се опитват да демотивират работещите семейни жени да ходят на работа, вместо да впрегнат хилядите системно безработни и на помощи майки да ходят на бачкат. Типично по български. :)

90

Гробокопач

преди 5 години

До АнонименДртугарю, ама вие мислите, че развивате общество ли? Това е некво ваше наркоманско видение! Вие разбихте Българската държава и общество, с алчността си да притежавате имущество, пари и власт! Това са трите неща,заради, които експлоатирате труда на другите и трупате капитала! Хайде моля ви се, в България все още има, интелектуален не, а духовен елит. И той ще ви постави на мястото. НИЕ НЕ РАБОТИМ, НЕ ЗАЩОТО СМЕ МЪРЗЕЛИВИ, А ЗАЩОТО ВИ САБОТИРАМЕ! А, това, откъде ядем, не ви брига.

89

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДрОгарю, а като сега всеки работи за да прави капиталиста печалби защо България е първа по смъртност в света, защо пенсионерите роват в кофите за огризки от храна, защо по всички класации е наред бедстващите африкански страни, защо намаля наполовина? Това което предлагаш дрОгарю е - работете като животни иначе ще ви изхвърлим на улицата и ще почнете да се ядете.

88

Анонимен

преди 5 години

До ГробокопачИ като никой не работи, какво ще ядеш другарю? Ще го ударите на канибализъм с вашата простотия. Не работи, не те карам да работиш, въпроса е там, че ти смяташ, че аз трябва да работя, а ти да харчиш изкараните от мен пари или иначе казано да крадеш от мен. Хем не желае да допринася с нищо за развитието на обществото, хем иска да се възползва на макс от неговите достижения - за такива като теб е необходимо една превъзпитателна тояга.

87

Анонимен

преди 5 години

До До 98А на мен са ни смешни хората, коИто не знаят кога да употребяват 'и' и кога 'й'. Обратно в трети клас и после ще даваме мнения, ок?

86

До 103

преди 5 години

Виж сега, аз не те карам да работиш, не те карам да се загробваш, като искаш да имаш свободно време, напускаш работа и толкова. Но да висиш на гърба на работодателя ти, на колегите си, на обществото, това е голям проблем и това не само не трябва да се стимулира, а да има наказания. Никой не е длъжен, да ти плаща за да мързелуваш!

85

Анонимен

преди 5 години

"По думите ѝ ролята на държавата е да осигурява детски градини и ясли за децата."Да, ама държавата сме ние - нашите данъци! А господата алчници, които и за будители минават и се номинират, щото дават хляб на народеца, гледат да плащат колкото се може по-ниски заплати и данъци, че и оШфорки ползват, та - без хич да минат...И тези нещастни нискочели и нарочени работодатели - робовладелци и месата си ще изядат. Срам!

84

Гробокопач

преди 5 години

До До 98Не, просто ти казах финно да си затваряш плювалника. Хората не са длъжни да ви работят. КАЗВАЛ СЪМ ГО 1000-ДИ пъти. не са ви длъжни! Ако не ви върви бизнеса, ФАЛИРАЙТЕ! Никой няма да плаче за вас, разберете го! Но никой не ви е длъжен да ви работи! Гледай го ти, ще държи сметка на хората дали искат да работят или да мързелуват. Ще мързелуват колкото си искат. при тази система, ще мързелуват, докато тя падне! ТОВА Е САБОТАЖ! Никой не ви е длъжен! Имате вече достатъчно пари!

83

Анонимен

преди 5 години

До Работеща майкаТвоя случай е изключение от правилото - това е неприложим модел в икономиката. Не може механично да се раздува щата в една фирма - това не почива на никаква логика и здрав разум. Пак ще повторя, на работа се ходи, за да се работи, не да си запълваш свободното време.

82

До 98

преди 5 години

На мен са ми смешни хора който защиват мързела и са горди, че са мързели и готованци. Не е важно кой го е казал, важно е каква е символиката, важно е такива кухи *** като теб, да го осмислят и да си извадят поука, но ти очевидно не желаеш да направиш това, защото не е в твой интерес - типичен лицемерен егоизъм.

81

Работеща майка

преди 5 години

До АнонименАми в нашата се случи. Всъщност дори сме по-малко от 20 служителя. Когато аз бях в отпуск за отглеждане на дете, на моето място беше нает друг служител. Сега работим заедно. Разбира се е инвестирано в другия служител да достигне до капацитет, който да носи пари за фирмата, но в момента двама души го правят отлично. Натрупаната отпуска, която имам я използвам за да гледам детето си докато е болно като в същото време работя дистанционно от нас.

80

Анонимен

преди 5 години

Айде, и БСК се присъедини към жалкият вой на АИКБ. Ако исканите промени влязат в сила, след 5-10 години хленченето, че няма кадри ще бъде още по-силно, не само защото раждаемостта ще падне още по-ниско, но и защото още повече хора ще се изнесат от България.Българският "бизнес" иска само да получава, но не да дава. Затова не са съгласни и с плащането на първите три дни от болничния, увеличението на минималната работна заплата и т.н. Като бизнесмени би следвало да знаят, че получаваш, ако плащаш.