114

смях

преди 5 години

Реве се като за винетките. Дори данъкът д се вдигне със 100% , колите около 100 коня на по 10 - 20 години ще плащат забележете от 30 лв на 60, от 50лв на 100 лв. Тва е смешно малко. Като се кача на магистралата, виждам такива потресаващи дизели, все едно се возя зад танк. Черен дим, грам неподдържана кола, срам. Ми нормално е държавата да натисне малко ***. А че Бойко трябва да си ходи, това е друга тема !

113

anonimen

преди 5 години

предлагам данс и кзк да мине наред не само за едно това е безобразие

112

anonimen

преди 5 години

тия не са добре това нее държава.Поредната глупост след като това вдигнаха гражданска вдигнаха кабелна вдигнаха е тия е време да си ходят заплати не вдигат работа не разкриват е аз няма да гласувам за ни един

111

Георги

преди 5 години

"Не сме народ, не сме народ, а ***, пак ще кажа и с това ще да свърша.." П. Р. Славейков, написано през 1875 г. От тогава досега никаква промяна. Управляват ***, закони се пишат от ***, учебници се пишат от ***, а народа и той глупав, и търпи и псува в къщи и по кафенета, но не протестира. Яд ме е ... и аз съм част от този народ...

110

Капациет

преди 5 години

Хората тук притежавнат невиждан умствен капацитет. Нека да преместим Парламентарния контрол тук и да пребъдем,че и да помогнем да останалите общества да пребъдат и те!

109

gio

преди 5 години

добре качихте данъка на старите автомобили, а защо няма облекчение при покупката на нови. Така се стимулира обновяване на автопарка. Монетата има две страни, не може само да гърбиш и товариш народа с още данъци.Нали обичате да давате примери с богатите западни държави, направете както направи Норвегия при покупката на електрически автомобили.

108

Анонимен

преди 5 години

Карам 4 годишна кола, а данъка ми е 1000лв. Не знам защо онзи с 24 годишна кола със същите параметри ще плаща по-малко от мен. И аз работя здраво за да имам подобни придобивки, но държавата ме скубе защото знае че от мен ще вземе. Има дискриминация към тези с по-нови коли и това няма общо със замърсяването. Равни данъци за всички, като не може да я поддържаш нямам да я имаш. Аз искам самолет ама нямам възможност за него, значи няма да си го купя!

107

Мишо

преди 5 години

Защото Георги сме в Европейския Съюз!Защото Георги беше крайно време държавата да ограничи вноса на стари бараки, които замърсяват въздуха. Аз съм за мерките да станат още по-драстични и съвсем да се забрани вноса на коли под Евро 5. Но то страна на държавата трябва да се помисли и за стимулиране на покупките на нови коли с субсидирани лизинги и разсрочки на 8-10 годи. с ниски лихви.За 100 лв на месец всеки би си купил нова кола.

106

Бойко-Шефа Ви

преди 5 години

Стига сте ревали или ще ви вдигна още данъците, таксите, тока и водата!!!!!!!

105

Iceblast88

преди 5 години

До Гражданинът ХиксАми малките населени места в Северна България които освен когато стане време за плащане на данъци не фигурират на картата? Преди няколко дни имаше статистика колко е строено и къде! Всичко в Шопландия и тук там в Южна България, а Севера? Тях кучетата ги яли, само данъци да плащат нали? Дано, да приемат промените и с наследяване на високата цена на гражданската от новия собственик и ти пожелавам някой да те блъсне и да те осакати и да изкарат МПС-то виновно, а не водача!

104

Анонимен

преди 5 години

Най -изгодно е да се купува кола на 8-10 год., между 100-150 000 км, добре поддържана. Сега съм хвърлил око на Пежо 307 cc, за 1000-1400 лири се намират в Англия много запазени , кожен салон, стерео и т.н. Тъкмо са им сменили и основните консумативи, ремък, съединител,...Ще изкара поне 6-7 години без проблеми. След това продаваш на части и си връщаш 1/3 от парите. Говоря от опит с едно старо Пежо дизел, което между другото още карам и отказва да се счупи .

103

До 113

преди 5 години

Аз не съм виждал възрастен човек да кара пежле. Само веднъж,но му загасна и го избутахме от пътя,да не пречи.

102

Анонимен

преди 5 години

Защо няма лимит на години за продажба на автомобил втора ръка ? Защо след като автомобила мине да речем примерно 10 години не се счита за опасен ? Да забранят продажбата на такива таряляски , това е решението.Все едно да вдигнат уличните данъци щото има бездомни кучета-кастрираш ги,задължаваш спобстеницте да си чипират животинките , уличните немогат да се плодят,измират без поколение , проблема е решен Данъка на каквото си искат ВИНАГИ МОГАТ да го вдигнат ,това не решава проблема.Екологичният проблем не се решава с вдигане на данъци ,а с твърдо окончателно прекъсване на порочният цикъл!

101

Мда

преди 5 години

До Софийска баницаКакто е тръгнало-столицата ще остане без държава.Ама май не се осъзнава тоя факт...

100

Iceblast88

преди 5 години

До Гражданинът ХиксЕла в Русе и ползвай градския транспорт! Метро няма, тролеите са на по 70г. и хващаш тетанус само като го погледнеш, автобусите се разпадат в движение (днес сутринта видях един на които акумулатора висеше под водача на тел хванат. Движат се с по 50 мин закъснение. Ако вдигнат над 20 км/ч и се чупят.Хайде ти ползвай подобен градски транспорт! Това,че в Шопия цялата държава ви плати транспорта за да мяза на нещо,не означава,че останата част от държавата има транспорт от 19 век

99

niki

преди 5 години

Глупости пълни. Как така една 20 годишна кола, която се кара изцяло на газ е по-голям замърсител от 2018-та модел кола? КАК?Газта е най-екологично чистото гориво, как така го сметнаха, че ще замърсявала тази кола?

98

mmm,neeeee

преди 5 години

Чисто кожодерски изменения в данъчното облагане и застраховането, прикрити под уж "благородна кауза ". Без абсолютно никакъв реален ефект върху опазването околната среда, а натоварването на автомобила с нарушенията на старият собственик ще спре евентуалното фалшиво прекупуване от баща на син, дъщеря и т.н. роднини, държавата пак ще си прибира кръвния данък, но на гърба на абсолютно невинния нов собственик. Това ако не е законен рекет, здраве да е....

97

Анонимен

преди 5 години

Моята кола е пежо 406бензин купена нова от БГ на 110 000 км е на 15 години,гаражна без катастрофи,перфектно поддържана в сервиза на Пежо,със книжка и история в срвиза за сменените и консумативи,аз съм шофьор жена от 30г със златен талон,така че и гражданската и ще е на ниски нива,такива коли си търсете!аз моята не я продавам!

96

Гражданинът Хикс 3

преди 5 години

... Да не говорим , че и тия така наречени "АВТО КЪЩИ" в 90 процента се държат от мутри и авто джамбази ... и повечето автомобили са крадени в Западна Европа !!! ....... Да Ви имам "бизнеса" и "АВТО КЪЩИТЕ" ............ МУТРЕНСКА ИСТОРИЯ !!!!!

95

Софийска баница

преди 5 години

До Анонимен 105Ей, от 140 години сън не ви хваща пpocтитe ceляндypи, че София е столица. С този ваш примитивен манталитет, винаги ще си останете на опашката на цивилизацията.