62

Анонимен

преди 5 години

IT селтора взимат по 5 бона защото в България само те работят истински

61

Чичо

преди 5 години

Българското село обезлюдява от 3-4 десетилетия юнаци.Тук спорите градски деца за които представите за село са каквото е било преди 50-60 години а и по-рано.С ТКЗС то и АПК то всичко се промени и всяка година се увеличаваше бройката на обезлюдени или с по 5-6 души села.Млади сте,хал хабер си нямате,попрочетете туй-онуй за българското село през годините. Живота не започва с вашето раждане.

60

Анонимен

преди 5 години

Обезлюдената българска земя няма да я пълним с бежанци, дойче веле. Знам какво целите, от години ви следя простотиите по адрес на България. :)

59

Gogo

преди 5 години

България е една пумия в сеавнение с която и да е държава около Бългатия.....в Сърбия се живее по-добре и хората мигат да си позволят да си купят повече храна отколкото в България.....пенсионерите лекарства немигат да си купят жувеят мниги по-зле от кучета... перспектива няма айде честито

58

Митко Палаузов

преди 5 години

Младите ...искат нещо повече от дърва зимата и ракия.И добре,че е така!

57

Чалгарин дудаев

преди 5 години

ПО вече деца се раждаха защото комунистите често са спирали тока.народа не е имал интернет и на тъмно са се размножавали като зайци

56

Анонимен

преди 5 години

"Неутронна бомба" е паднала в селата. Къщи призраци. Обрасли дворове и улици. Кръчма с няколко пияници и отбор индийци вършеещи в пустите имоти. Страшно е да си помисли човек да отиде да живее там.

55

кака

преди 5 години

До Анонимени Румъния обезлюдява.....братята роми са прекалено много тампограничните села са пълна щета....

54

Румъния

преди 5 години

Не обезлюдява, защото срещу румънските суджуци и тикви скачат 100 - 200 хиляди, а *** си трае и се успокоява, че може и да е по-зле.

53

Анонимен

преди 5 години

"В селата в които можеш да се разбереш на английски или немски, не обезлюдяват ами се пълнят с млади хора ..."Брей, явно английският има чудотворни сили като на Христос приживе- от водата прави вино. Защо не ни запознаеш с фактите- имената на селата, които масово се говори английски и има бум на населението?

52

ergen4ev

преди 5 години

елате чужденци за да ви побългарим и балканизираме,ще варите ракийка,садите зеленчук,отглеждате животинки и слушате страхотна чалга,живота у нас е простичък и спокоен,можете да ходите с *** и чорлави до магазина а не пременени и сресани,можете да люпите семки по пътя и да плюете ,не ви трябват западняшки маниери и чалъми за да оцелявате а само малко пари за сметки и захар за ракийкатачакаме ви

51

Анонимен

преди 5 години

България обезлюдя но важното е че интернет работи и ит специалистите взимат по 5 бона заплата

50

Анонимен

преди 5 години

Сега некролози и Суджуци.

49

Анонимен

преди 5 години

"" Жена му Лена говорела руски, а с този език в едно българско село човек се оправял по-добре, отколкото с немски или английски. ""....................Това обяснява всичко.В селата в които можеш да се разбереш на английски или немски, не обезлюдяват ами се пълнят с млади хора ... защо ли бе другари ... сигурно пак е империалистическа провокация. Слагайте минуси да ви олекне.

48

до 40

преди 5 години

"Това обяснява всичко"Какво точно обяснява, мойто момче? На село за какво ти трябва английски или немски? Да подвикваш на козите да се прибират? Да общуваш с комшиите? Естествено, че руският ще е по-разбираем от английския, все пак е доста по-близък до българския.

47

Анонимен

преди 5 години

Вижте погребението на бай Тошо и колко маса народ са там - https://youtube/watch?v=W6554aRDHJIА сега вижте занемарения,изоставен гроб на демократа Жельо Желев,който дори няма паметна плоча - https://youtube/watch?v=GRucCLMAfcEПовече няма какво да коментираме,то се вижда народа кого обича и за кого не му пука.

46

До 28

преди 5 години

Младежи това което се случи с българското село не започна преди 10-15 години а много по-раноОще с колективизацията..Звеновода с каскета и бабите/звеното/ с мотичките и забрадките от 70те. -това беше типичната картина на село.Младите бяха в окръжния град.АПК -тата съвсем довършиха селото.След 1980 година България от износител се превърна във вносител на зърно.Бабите от звеното взеха да,,намаляват",а младите напълниха панелките в града и хич не им беше до *** и курника.А в Полша беше ЧАСТНО!!

45

Анонимен

преди 5 години

Защо Румъния не обезлюдява? Защо Гърция, Турция и Сърбия не обезлюдяват? Запитайте се, защо хората бягат само от България? Май трябва да променим политическата система и да махнем от властта всички сегашни политици, за да се подобри качеството на живот в страната.

44

Основен

преди 5 години

Аргумент на герберасткия *** - ние сме зле, но и другите преди нас бяха зле. И от такива чакате да ви оправат бъдещето!?!

43

факт

преди 5 години

Обезлюдяването на българското село е дело на комунизма , защото с т.н. индустриализация и предхождащата я колективизация започна масовата миграция към градовете предимно на младите хора . По селата останаха хора в средната възраст и нормално сега те вече да не са между живите . Колективизацията и последвалата миграция доведе пряко и до намаляване на раждаемостта , защото селското население прави по повече деца от градското , ето кой обезлюди България -безумния комунистически режим !