96

Анонимен

преди 5 години

В панелен апартамент (необитаем, с изключени радиатори) плащах сметки по 40-60 лева месечно и имам за доплащане 60 лева, а в обитаемия апартамент с хоризонтална инсталация имах месечни сметки по 60-100 лева и 2.50 за доплащане!

95

До 107

преди 5 години

Никой не е толкова глупав, че да се топли с климатик, когато има парно.

94

Анонимен

преди 5 години

Проблемът идва от днешната господстваща култура - да се направи далавера, да се краде, да не се плаща. Защо направиха тези фирми за топлинно счетоводство и тези сложни схеми за плащане? За да може дни мафиоти да ни крадат допълнително, както и съседите тарикати на дребно. Плащане според отопляемата кубатура елиминира всички крадци по веригата и плащаме по-малко, а е топло навсякъде.

93

asd

преди 5 години

С жена си може да се разведеш, с Топлофикация - не. Нещо като рекетьорите едно време - предоставят ти услуга, ама ако не щеш - бой! Ама топлели ме тръбите - да ги изнасят, да ги изолират. Това данък Софийско гражданство ли е или услуга? На мен плащат ли ми като съм си махнал радиаторите и топля съседите с моя климатик? И за ток пак плащам по-малко, отколкото за сградна инсталация? Плащат ли ми лятото като охлаждам с климатика? Ама ако зимата живея в друг град пак ли ползвам топлото им?

92

Анонимен

преди 5 години

Аз като се топля с климатик, някой плаща ли ми енергията, която се разпределя в сградата? Все едно другите отоплителни уреди не топлят съседите, а само парното.

91

Факт

преди 5 години

До 103Точно заради лъжливите твърдения на номер 100 го написах. Представи си един много елементарен случай - има отчетено потребление от общия топломер, което си е напълно реално, но няма отчетено потребление от индивидуалните измерители. Кой според теб плаща? Примерно има помпа за циркулация на топлата вода, заради която има потребление на енергия, но в този период, никой не е използвал топлата вода и водомерите не показват потребление. Кой плаща? Мога да ти дам подобен пример за парното.

90

Iceblast88

преди 5 години

До о времена о нравиО шопе, о селянине - най вероятно мозъка ти не е толкова напреднал, но представи си, че има ТЕЦ-ове и топлофикация и в други ГРАДОВЕ освен Шопия! Не стига, че от 130 години ви храним и направихме калното ви село-град, а накрая и се правиш на важен. Прованса ти направи града, затова кварталите ви са овча могила, красната поляна където мустакатата ти баба и гологлавия ти дядо са правили родителите ти на тревата! Селянина вика селяни на гражданите. Егати смеха

89

Факт

преди 5 години

Няма "такса сградна инсталация", няма и "такса мощност" против която някои тук протестират. Има потребление от сградната инсталация, за което съсобствениците на сградната инсталация трябва да си платят, но някои не искат да си платят за потреблението.

88

Факт

преди 5 години

Най-справедливото и логичното решение е разликата между потребената енергия в апартаментите и обия топломер да се разпредели пропорционално на отопляемата кубатура на всяко едно жилище. Това просто нещо обаче трудно се схваща от 80-те процента, които искат да се топлят и да не плащат.

87

Анонимен

преди 5 години

Имал съм три празни апаратмента, в които парно не съм пускал от години, но когато и да отидех в тях през зимата, температурата не беше под 19 градуса. Как ли става тази работа? Ползвам ли или не ползвам парно? Защо преди да пуснат парното там е 15 градуса, а като го пуснат става 19 градуса, а навън е по-студено?

86

Анонимен

преди 5 години

Отговора на задачата за която изписахме кво ли не ! - те не искат сметките Ви и начина на тяхното изчисление да бъдат нормални и разбираеми.ЗАЩО ? - ами защото никой не си убива кокошката която носи Златни яйца.

85

Анонимен

преди 5 години

Голмяит проблем при парното не е плащането за потреблението на сградната инсталация, а плащането заради съседите, които си манипулират уредите за измерване на потребеното парно и на топлата вода. Така тяхното потребление на практика става част от потребената от сградната инсталация енергия и се заплаща от всички живеещи в сградата. В няколкота места където съм живял, тези дето крадат парно бяха между 15% и 30% от общия брой жилища в сградата. При 30% крадци парното се оскъпява най-малко тройно.

84

Анонимен

преди 5 години

Ако у нас имахме управление - некорумпирано, работещо в полза на хората, щеше да е много лесно да се стопира този пладнешки обир и това щеше да е сторено отдавна. С тия управляващи, които само си хранят джобовете и сметките, е нормално не само "това трудно да се каже", ами и никога да не се приложи принципът на справедливостта. А според него не плащаш това, което не ползваш. Но нали управляващите са в монополите - те нямат изгода от справедливост и законност.

83

!

преди 5 години

Има ли централно парно ще има и крадене, реално сега никой не знае какво отчита общия топломер и дали отчита правилно, а в крайна сметка това плащат обитателите, собственото си потребление + разликата.

82

само БКП

преди 5 години

Гласувайте за ***.нелия и БСП.Градския транспорт ще стане по 6ст, парното по 1.20лв на месец.И светлия социализъм ще дойде.

81

+++

преди 5 години

В абонатната станация се измерва точно колко е доставеното топло от Топлофикация и това топло следва да се заплати. Има два начина - или се разпределя цялото това измерено топло по някаква методика към всички имоти в сградата или се удвоява цената на парното и който е потребил за 1000 лева парно, да започне да плаща 2000 лева. При този втори случай никой копче не може да каже на никого - има цена, има действително потребление, плащай! Ама то било скъпо ....

80

+++

преди 5 години

Новите хоризонтални инсталации не спасяват съседите от съседите-крадци на парно, които са голямия проблем. Живея в такъв блок и знам как е. И в двтаа случая има хора, които крадат за сметка на съседите си. Реалността е, че за да ни е по-топло и да плащаме по-малко за парно, трябва да се върнем към предишния начин на плащане - според отопляемата кубатура на жилището.

79

баш шопа на шопите

преди 5 години

До МенАми те ти ги разправят тези работи, щото знаят, че се впрягаш и се бъзикат с тебе.Щом твърдиш, че не си по-глу.пав от тях, трябва да се сещаш кога са те взели за канарче.

78

Анонимен

преди 5 години

Ако не ви харесва Топлофикация, отнесете се към г-жа Фандъкова.Столична община е собственик на Топлофикация, а г-жа Фандъкова в качеството си на Кмет е нейн шеф.Нали вие си я избирате. Сега срещу кого квичите.Срещу Орешарски може би ?

77

+++

преди 5 години

Всеки, който има имот в сграда с парно, иска услугата парно. Ако не я иска или не се натиска да притежава имот в тази сграда или като съсобственик на сградата, убеждава останалите съсобственици да се откажат от преди това поисканата услуга парно. Просто е, но така няма как да се краде "топло" за което съседите да плащат.