258

Социлно слаб депутат

преди 6 години

Аз пък пестих от закуски и си купих вила в Бояна! А вие мързеливци бачкайте за 1000 лева и ще видите жилище в София през крив макарон. Нещастници!

257

Анонимен

преди 6 години

256 в инфлационна икономика е лоша идея да спестваш за да купиш. Докато ги спестиш - цената ще е станала поне двойна. Това днешното е кредитна икономика. Взимаш и плащаш после. Е, верно че с лихвите ще платиш двойно, но все пак ако нямаш кинти настрана - единствения честен изход е кредита.

256

Анонимен

преди 6 години

Ей , гледам успяха да ви скарат дърляте се тук на софиянци,бедни,богати,реститути,провинциалистии - А така -това е целта -Разделяй и Владей ! щото ако се обедините и отидете Дружно да ги изметете ще им стане страшно !ама ко казал поета - *** народ не народ а м......................

255

Бачкатор

преди 6 години

До 247. Не знам точно какво и колко имате и не ми пука, но ще ми обясните ли как един обикновен бачкатор висшист в мое лице със сравнително добра заплата за София може да си позволи да си купи два апартамента в Надежда или Люлин примерно по 200 000 лева парчето, защото искам да осигуря и детето си ? Изчислил съм, че ако спестявам по 500 лева на месец ще ми трябват още близо 70 години, за да спестя за въпросните два апартамента. Сега съм на 30, значи като стана на 100 ще съм екстра а ?

254

Анонимен

преди 6 години

"Така че наема не е просто някакъв огромен, чист, нетрудов и редовен доход! Често като удариш чертата идва дявол на магаре."Леле мале! Живи да ги ожалиш хазяите. Нали и аз плащам същите данъци и знам в какви размери са и знам колко давам всеки месец за наем. Направо не знам с какви очи лъжете тука?

253

M8

преди 6 години

Веднага ти казавам как се спестява- родителите ми изгладуваха образованието ми. За 6 години си купих 2 малки имота в центъра на София като пестих от глезотии. Плащам си за имотите, но ми е крайно обидно, че отново трябва да ограбим богатите за сметка на бедните и мързеливите.

252

до 244

преди 6 години

Герберугата си ти,защото заради такива страхливи мишлета като теб Бочко и Цецу царуват 10 години.Приберете се да им направим един двумилионен митинг,да блокираме страната и да ги бутнем по затворите.Стойте в странство и чакате на някой да направи нещо.София никога няма да въстане,а провинцията е обезлюдена.Чакайте още,дано стане чудо.

251

Ехоооо

преди 6 години

Какво е това 1.5?Данъкът върху наема е 9%. Не ги интересува дали даваш апартамента празен, дали е обзаведен и колко е луксозен.

250

Анонимен

преди 6 години

Има Господ и той ще разпредели благата поравно между праведните!

249

Анонимен

преди 6 години

Зад прихода от наем, стоят два данъка и една такса. Данък сгради, данък общ доход, и такса смет! Това без да броим подръжката, ремонта и неплатените от наемателите сметки. Така че наема не е просто някакъв огромен, чист, нетрудов и редовен доход! Често като удариш чертата идва дявол на магаре.

248

Анонимен

преди 6 години

"Ми ние как имаме? Бачкай и си купи бе!"За колко години се спестяват 120 000 лева, при положение че средната заплата в София е 1200лв? 20 години? За какво да стоя в България, като в чужбина за 2 години ще съм ги спестил тези пари със същата работа, но с европейска заплата.

247

do 240

преди 6 години

така ли стана, нямаш пари да си купиш, ми как при лошия соц родителите ти купуваха за тях си, че и за всяко от децата си апартаменти и вила на село, те как можеха а вие младите сте некадърни така ли, или май е до управление, или май е до капитализъм и демокрация, а ручайте жабетата сега, а не имотните от соца да са ви виновни та да гледате сега как без пари да им вземете жилищата.

246

Анонимен

преди 6 години

Наши близки преди много години се бяха заселили в Западна Европа, като невъзвръщенци. От тях знам, че в държавата, в която живееха, законите били такива, че ако даваш жилище под наем, плащаш такъв данък, че да нямаш сметка от всичко това. Целта на този закон била да принуди хората да продадат тези жилища и да вложат парите си в индустрията. Но било напълно приемливо да държиш жилището празно, ако имаш някакви бъдещи планове за него.Нашите умници явно имат някакви други цели.

245

Анонимен

преди 6 години

като на 3-месечие плащам 1.5 данък на общината?Какво е 1.5? Данъците не си мислете че ще ги направят космически високи, ще са най- много в рамките на наем и половина за цяла година данък. Освен това не си длъжен да даваш под наем обзаведен апартамент с електроуредите.

244

Дедо

преди 6 години

Съжалявам.Не ми изписа нищо и за това.

243

Дедо

преди 6 години

Те тия още малко искат да ни задължат и какви възрастови групи,класа,пол и занятие да пускаме да живеят...Е ми няма да стане!Ще го държа заключен за внуците и това е!

242

Анонимен

преди 6 години

дедо, разбрахме. Стига си го писал :)

241

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 238Нещо не те разбрах.Ако новите правителствени начинания принудят хората да продадат апартаментите, които не са им основно жилище, ти какво ще спечелиш? Като продаде, или ще си държи парите в банка, или ще си ги харчи, или ще вложи в нещо друго. Но ти какво ще спечелиш от това?Или наистина очакваш държавата да задължи хората, които са с по няколко жилищни имота, да пуснат в тях нуждаещи се и да взимат нормиран наем? Тоест, да възстановим социализма в този аспект?

240

Дедо

преди 6 години

В Търново за обзаведен 2-стаен повече от 300 -350 лв. никой не дава.С тия заплати това е максимума.Искат някъде по 400-500 лв.,ама стоят незаети.Как да му правя козметични ремонти през 5 г.,като на 3-месечие плащам 1.5 данък на общината?А кога се развали бойлер,печка,пералня - кой да ги плаща?Излиза,че ако не го давам и си стои затворен и чист - съм по-добре.

239

M8

преди 6 години

Ми ние как имаме? Бачкай и си купи бе! Ама не, трябва да си клатиш краката, да си купуваш последен модел техника, а после с цялата си наглост да ни заплашваш, че ще си тръгнеш! Чао бе, пич, лузъри не си трябват! Кадърните хора се оправяме тук, просто ни писнА да плащаме по-високи данъци заради *** и загубеняци! Пък и завиждат бе!