139

до 136

преди 7 години

А за Втората трябва ли да ви се извини ?

138

до 137

преди 7 години

Руническото писмо е на древногерманските племена. Сега за капак остава някой да напише, че българите са наследници на древните вестготи и съвсем ще я втасаме.

137

до 134

преди 7 години

Писали са на древноруски, тъй като са дошли от руските степи. Но не е бил систематизиран като език. Не е имал писменост. Само разговорен.

136

до 135

преди 7 години

И според теб сега и след всичко, което си написал БЪЛГАРСИЯТ ЕЗИК, този на който си пишем тук - славянски ли е, тракийски ли е или прабългарски.Защото пък тезата че българите не са славяни е подкрепена вече почти от всички историци.

135

Пешко

преди 7 години

До Анонимен 134,писали са на гръцки

134

Анонимен

преди 7 години

"Кажете ми преди кирилицата на какъв език са писали българите?"Писали са на пра-българско руническо писмо, както вече е обяснено в друг коментар...А това пра-българско руническо писмо е взаимствано от тюркското Орхонско руническо писмо.

133

СатаНАТО™

преди 7 години

Путин изобщо няма право да припарва до България след това изказване.И още не ни се е извинил за Първата световна война.

132

Анонимен

преди 7 години

До до 129"Цивилизацията на древните траки е загинала много преди да дойдат прабългарите."Това също не е вярно. Как така е загинала? Грип ли ги е уморил? Слънцето ли ги е стопило? Тук са идвали също и келти, имало е дори келтски царства (дори е Мала Азия е имало келтски царства), имало е и много други племена, които просто са били близки до траките, техния бит и култура. Славяни - хора, говорещи общ или близък език, разбиращи се.

131

Анонимен

преди 7 години

Кажете ми преди кирилицата на какъв език са писали българите?Защо няма никакви писмени свидетелства или защо се крият. Кому е неизгодно да се покажат? Мислите ли, че народ създал държава и империя на три морета е бил безкнижен? Каква е била писмеността на Кубрат, Аспарух, Омуртаг?Знаете ли?

130

Анонимен

преди 7 години

До ники"ние сме си просто наследници на траките, тъй че тия тъпотии, дето сме дошли от един къде си са си чиста руска пропаганда"Може би и волжките българи за теб са чисто руска пропаганда... еххх, с лека ръка отписа хора по поречието на Волга, които и до днес се борят да се наричат българи. Имало е българи и са дошли от Азия, но просто са били твърде малко. Но са били напреднали административно, били са силни и образовани и това им е помогнало. А днес българите не учат и не мислят.

129

до 129

преди 7 години

Цивилизацията на древните траки е загинала много преди да дойдат прабългарите.Чети повече и се образовай повече. Срамно няма. Срамно е да си Едникнижник или негов фен.

128

до 129

преди 7 години

Поради что се срамиш да се наречеш болгарин ?Въпросът го е задавал още Хилендарският монах Паисий.Какво наистина толкова срамно има да не искаш да признаеш произхода си.А пък това за траките е същото като за македонците че са наследници на Сандо Македонскиот.

127

Анонимен

преди 7 години

Българите са дошли от дивите степи на Средна Азия. Факт, който няма как да променят, колокото и да се правят на по-католици и от Папата.Не са имали никаква писменост, а са комуникирали помежду си с нечленоразделни звучи, подобни на тези, които издавали стадата им от овце.

126

ники

преди 7 години

До 121Според последните изследвания на италиански университет (забравих му името) няма никакви гени останали от прабългарите и ние сме си просто наследници на траките, тъй че тия тъпотии, дето сме дошли от един къде си са си чиста руска пропаганда наслагвана с годините. "братски народи" ?!?! що за глупост?!?!

125

Анонимен

преди 7 години

"С това че румънците са писали на български изби рибата и взе жълтата фанелка за днес."Истина е, че румънците са писали на български. При Крум (споменавам него, защото най-вече при него) и при много други царе, почти цялата територия на Румъния е била българска. Много от нашата аристокрация се е премествала да живее там, защото е било престижно. Дракула (известен като Влад Цепеш), казват, че също е бил българин, макар и да не е напълно доказано още.

124

niki

преди 7 години

Дори Стоичков ще е по-запознат за произхода на кирилицата от тоя ми ти шахматистин....

123

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИзвинявай,че ти цъкнах минус!Да,румънците са писали на Кирилица до 18-19 век.

122

Анонимен

преди 7 години

Племената на север от Киев са живели в землянки и са били полудиви, така че въпроса на какво са писали е безпредметен

121

Анонимен

преди 7 години

Самата дума "ГЛАГОЛЯ"(Глаголица) е старобългарска и означава "ГОВОРЯ",какво повече да спорим?!И защо да слушам някакво руско ***,което дори няма историческо образование и манипулира историята?!

120

Анонимен

преди 7 години

"""С това че румънците са писали на български изби рибата и взе жълтата фанелка за днес."""Има евтини екскурзии до румънските замъци. Пожертвай малко парици и се ограмоти,о-о-о, неразумни юруде