25

Анонимен

преди 7 години

БГ политолозите като БГ политиците - нищо и половина.

24

Анонимен

преди 7 години

Трудно се пуска кокала

23

ognyanz

преди 7 години

Като се бетонират само ГЕРБ, БСП и ДПС в парламента даже и Слави ще разбере какъв проблем е създал. Местните бизнесмени, които могат да манипулират вота в техния си мажоритарен район като бат'Сали, Ковашки и т.н. ще влязат в парламента като независими, и ще си продават гласа, за да си върнат вложените пари. Но важното е: да експериментираме, пък бъдещето ще покаже

22

Анонимен

преди 7 години

Тая система трябва да се изживее и толкова през 2009 имахме мажоритарна система каков донесе? през 1992 - също!Нека дойде, и като не влязат партиите на Патриотите и марешки -общо 1 милион души, ещ се види каква огромна част от народа е непредставена, и ще почнем да ревем да въренм старото, ама ще е късно, защото големите партии ще са доволин от новото статукво.

21

Какво правят политол

преди 7 години

До Анонименкакво правят политолозите ли по цял ден? Известно е. Манипулират и говорят глупости, говорят глупости, за да манипулират, пудрят ги и ги глимират по тв студиата. Така мисля им протича денят. Е, ходят и до тоалетната, пият уиски и ядат суши.

20

Анонимен

преди 7 години

При наличието на толкова партий тия дпс защо изобщо ги броим краино време е на следващите избори някоя малка партия да влезе а тия да не са допускани въобще не да са втора трета и да са големи сложи една атака или вмро ще са подобре отколкото тия аман от управия помощи им дават партии правят доде не почнат данъци и сметки да плащат няма управия вижте ги на последните избори пет града шест техни затова ще пледират за граници и нам какво си нямаме нищо против м а искаме да са като нас като го видя

19

Камиларов

преди 7 години

Не знам дали греша, но аз си представям мажоритарната система така: брой избиратели / брой депутатски места. Който надскочи тази бройка влиза директрно на първи тур. Ненадскочилите тази бройка отиват на втори тур и незаетите депутатски места се попълват от първите спечелили най-много гласове. Не разбирам защо най големите партии само ще влезнат. А и ако беше така самите гоелми партии отдавна щаха да приемат тази система, а те роптаят срещу нея.

18

Анонимен

преди 7 години

То при която и да е система големи групи от българския народ не са представени или са фиктивно представени.

17

Димитър

преди 7 години

При наличието на 20 партии и партийки сега, част от които получават пари само да мътят водата в политиката, е по-добре да има няколко партии, които да си съберат разпръснатите депутати. Тези които искат да останат да се обединят и да покажат, че личният им интерес не стои на първо място. Този "политолог" да не обяснява на народа, че в момента има политика.

16

Цецо

преди 7 години

До Анонимен 13Чешат се по ...... :-)

15

Анонимен

преди 7 години

Типично по Български , не сакъм да съм добре , но на Вуте да му е зле . На др. Славчо въобще не му пука за изборите и политиката , той си прави шоу и се бъзика с простия т.н. народ . Щом като се връзваме на един селски чалгар това ще се получи .

14

PD

преди 7 години

Извода от референдума, е че народа предпочита мажоритарна система. Всички дебати каква точно да бъде, е логично да се извършат в най широкия позволен от конституцията форум- Велико народно събрание. Всичко останало е опит да се яхне вълната. Това ще доведе до ново разделение между политическия елит и народа. Което неизбежно, рано или късно ще го унищожи. И няма да е безболезнено. И ще патят, освен политици и пишман експерти глухи и слепи за процесите в обществото.

13

анонимен

преди 7 години

не разбрахте ли,че хората искът промяна от 1989год и тогава комунистите свалиха ТАТО,и сега комунистите от ГЕРП свалиха лицето от бояна,който се вживя като диктатор,поставяки ултиматам,или ще изберете цецка или ще направя ХАОС държавата.

12

Анонимен

преди 7 години

тва политолозите какво правят по цял ден ?

11

Да отгвръщат!

преди 7 години

Тази платена кукумявка Аннна Кръстева, защитница на незаконните емигранти, и шопара до нея, да млъкнат най-сетне с продажните си тъпотии! Глупости, глупости и глупости. Едно число няма показано, една вероятност няма изчислена, но кукуто и щопарът *** и крякат, за да заглушат гласът на народа, на здравия разум на народа. Е нам,, Кукувице и Шопарче. Отвръщайта!

10

gtf

преди 7 години

щом такъв вой се надава - значи е правилно.

9

Анонимен

преди 7 години

ама изберете си плешивия да ви тури ред в държавата щом опряхте до него.

8

Анонимен

преди 7 години

Не разбрахте ли че хората искат промяна.За добро или зло .Времето ще покаже.

7

До

преди 7 години

Всички политяги,измамници и далавераджии.Не ставате за нищо,за това народа гласува,за това искаме промяна,не ни интересува вашето мнение,вие гледате само себе си това вече го знаем,започваме да ви пречим да смучете от народа по всевъзможни начини,докато един ден не ви изритаме и на ваше място сложим умни и кадърни хора.Не ви искаме кое не е ясно?Щом плачете значи сме на прав път хаха.

6

Анонимен

преди 7 години

Единствения проблем, че партиите няма да разполагат с достойни кандидати. Защото който е умен и успешен, не се интересува от политика.