112

2+2

преди 7 години

Купуват ни с парите които крадат от нас чрез скъпи горива , газ , непоръчани от правителството реактори и пр. и пр. С наши пари взети от нас благодарение на руската агентура изкупуват България .Това е стара руска практика .Още след 1978 г с парите взети от пленените данъци в Сливен събрани от България , през 1881с парите платени от българското правителство за руската окупация -32 милиона златни лева се създада Окупационен фонд ,чиято цел е да поддържа руската агентура до крайното ни завладяване

111

Анонимен

преди 7 години

България е част от ЕС и НАТО! Въпросът е приключен! На който русофил не му харесва да отива да живее при Толстой!

110

Явол

преди 7 години

Ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи", каза премиерът Бойко Борисов.- и сама, за осем години успях да и е ба майката на тази държава, и прадължавам да и е бавам майчицата.

109

Българофил

преди 7 години

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.Русчук, 1-й Март 1886 г.З.Стоянов

108

Брат срещу Брат!

преди 7 години

Гърция и Русия - двете държави които в исторически план са предавали България толкова много колкото никоя друга държава по света ! И не ми го сравнявайте с Турция ..да Турция ни кла и беси 400-500 години , вярно е и тях ги ненавиждам , но те са мисюлмани и чужди от нас *** а когато братски народ като Руския (народ който дължи всичко на БГ!) и Гръцкия ти забие нож в гърба , боли повече и от турски ятаган ! Брат брата предава - Това е в кръвта на руската *** и гръцките пегани !

107

Българофил

преди 7 години

"Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия, задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!"(Вж. в. "Утро", 1,2 6, 11 септември 1916 г.)Генерал Иван Колев пред атаката край Добрич 1916г.След тежки боеве срещу укрепените позиции на руснаците българската 4-та дивизия пленява на 21.10 1916г. 24 руски офицери и 2 800 руски войници.

106

Зор....

преди 7 години

Тези на снимката разтройство ли имат та позата им такава?

105

Българофил

преди 7 години

3Окупационният дълг на Княжество България е окончателно погасен през 1902 година със средства от големия външен заем, емитиран чрез Банка Париба. До тази дата София издължава на Петербург общо 26 446 000 лева. Изплащането на източнорумелийската част на дълга е отлагано многократно до 1912 година. Тогава България и Русия договарят план за погасяването му, който така и не е задействан. Окупационният дълг е опростен след Първата световна война със споразумение между правителството на Стамболийски

104

Анонимен

преди 7 години

На Боко онзи ден му платиха да превърне България в афро-арабски катун, а днеска тръгнал да обяснява, че не се продавала.

103

Анонимен

преди 7 години

те поне плащат а вие политици омрази я раграбихте за без пари ..

102

Анонимен

преди 7 години

Бойко ако каже че ще купи Русия май ще му се смеят, всеки български депутат също може да каже тази бомбастична новина ама ще има много умрели от смях а *** те наще само продават не купуват забравих и взимат комисионни

101

Анонимен

преди 7 години

а еезиденцията у Банкя ...коко струва бе ид ид и от

100

Българофил

преди 7 години

2 частСлед Съединението от 1885 година Княжество България поема и задълженията на Източна Румелия към Русия, с което окупационният дълг набъбва двойно. Частта на Княжеството е обслужвана от 1883 до 1885 година. През 1890 година е направена една вноска, но редовното изплащане е подновено едва през 1896 година, след 10-годишен разрив в дипломатическите отношения между двете държави.

99

стефан

преди 7 години

Съжалявам г-н Толстой ,но Горбачов ни подари на САЩ и Турция преди повече от 25 години. Забравихте ли !?

98

Анонимен

преди 7 години

До Су 34Да не получиш удар в гърба отнякия ханъма!

97

анонимен

преди 7 години

Тоя дето си върти з*дника пред Ердоган, хич да не учи. Путин каза: "Аз искам да помогна на България" - и това казва всичко. А АЕЦ "Белене" е нужна за бъдещето на България и рано или късно ще бъде построена.

96

Българофил

преди 7 години

За "освобождението" 1Окупационният дълг на България към Русия е задължение на българската държава да компенсира руската хазна за издръжката на окупационните войски и администрацията от периода на Временното руско управление. Дългът е регламентиран от Берлинския договор (член 22) и фиксиран с финансова конвенция от юни 1883 година на 10 618 250 рубли[1] (около 28 000 000 златни лева).

95

смърт на Атака

преди 7 години

Атака се продава на Борисов както се продаде Москов ..............Призовавам всички хора да не допускат на шествията на хората срещу бежанците ислямисти Сидеров ,а ако се появи да го унищожат .Сидеров е шпионин на Борисов и Доган .

94

Solar Power

преди 7 години

До аууКак за какво директен контрол и натиск в/у босфора. Когато Русия присъедини Бургаска област към Русия ще си копне и канал към Гърция после и там може да присъедини нещо и хопа на Средиземно море са. Корабите им няма да минават босфора. Какво ги бърка как си взеха Крим. Така ще пишат,че и в Бургас има татари и си е руски град. То и без това има много фенове на Путин и Русия в България ... ще му се зарадват. То по принцип в БГ е пълно само с фенове на руснаци,американци и турци. Къде са БГ

93

Анонимен

преди 7 години

верно е Туквар ..вие сами я разграбихте р раздадохте на приятели.. и леко полеко американците я превземат за без пари..