12

Момо

преди 8 години

Единствено ставам на стар човек или на бременна жена. Изключение бих направил и за човек с видим проблем с краката(примерно гипс, шина...).Млада жена с дете не знам какво трябва да ми говори това. Детето е в количка, а ако го е носила с онези торби за пред гърдите или за гърба проблема си е неин! Да си го е сложила в количка като нормален човек."Млада жена с дете"... Е, и? Детенцето трябва да е в количка! Ако дори е по-голямо, но разстоянията са големи пак в количка! Точка!

11

Анонимен

преди 8 години

И след като написа тази статия всички хора станаха по-морални. Не е до възпитание или родолюбие да станеш на възрастен човек или майка с дете. Не е до българщина да искаме да приемаме имигранти до безкрай. Човек или е добър или не е. ИЛи е състрадателен или не е. Това не се наследява или възпитава. Това е до човека. До това какъв иска да е. Но на всички ни е вродено да мрънкаме и да се възмущаваме гласно. Прави света по-добър, оплаквайки се от него нищо няма да промениш...

10

Дедо Гого

преди 8 години

Мария, възпитанието на децата, младежите...То започва в семейството, започва с подражание на бащата и майката, нали те са най-голямия авторитет за детето. И нека никой да не се тюхка, че младежи се трепят с коли, че стават мързеливци, че не уважават старите хора, че не уважават бременни и майки ! ТЕ ПРОСТО ТАКА СА ВЪЗПИТАНИ, ТОВА СА ВИДЯЛИ - НА ТОВА ПОДРАЖАВАТ !!!

9

12

преди 8 години

Защото не е мъж, а 16-17 годишно хлапе, което прекалява с порнотo :)

8

Анонимен

преди 8 години

Наистина е грозно да не станеш на майка с дете.И това в претендиращата за най-културен град София.Срам за вас, вирнати, шопарски носове!!!Или ще кажете, че всички в метрото са само "селяни от провинцията". Че вие "кореняците" метро не ползвате.

7

Анонимен

преди 8 години

Само не ми е ясно защо му е на българския мъж да нарича "***" непозната нему българска жена, майка?

6

:)

преди 8 години

Марийче, добре започна опита за собствена статия (все пак сте журналисти, не преводачи). Показа, че имаш собствено мнение... и веднага след това се изложи с клишетата за "бежанците". Не ти пожелавам да живееш сред тези подобия на хора, за да разбереш колко си наивна, въпреки, че го заслужаваш.

5

Петър

преди 8 години

КАТО ДАВАТЕ ПРИМЕР , ЧЕ СМЕ СПАСИЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА, ЧЕ ТЕ И СЪВРЕМЕННИТЕ ИМ ПОТОМЦИ ТВЪРДЯТ , ЧЕ САМИ СА СЕ СПАСИЛИ И НИ ОБВИНЯВАТ, ЧЕ НЕ СМЕ СПАСИЛИ И ДРУГИ ЕВРЕИ ОТ ДРУГИ ТЕРИТОРИИ И СЕ ОПИТВАТ ДА ВМЕНЯТ ЧУВСТВО ЗА ВИНА НА ЦЕЛИЯ НИ НАРОД.НАПРАВИЛИ СА КАКВОТО МОГАТ НАШИТЕ ДЯДОВЦИ И БАБИ, ЗА ДА СПАСЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ И КОЙТО МОЖЕ ЩЕ ГО ОЦЕНИ. АКО НЯКОЙ СМЯТА , ЧЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДОБРИНИ ДА СТОРИ ДА ГО НАПРАВИ, А НЕ САМО ДА ГОВОРИ.

4

Трендафил Акациев

преди 8 години

Много сте права госпожо Нестерова. За съжаление в България усвояваме светкавично всичко "хубаво", което идва от западната демокрация.

3

Анонимен

преди 8 години

Всичко звучи много хубаво и логично само дето моят опит е обратен на описаното в статията. И като бременна, и като майка с количка и като майка с малко дете, почти навсякъде и от всички /най-вече от млади хора/ получавах внимателно отношение.

2

мда

преди 8 години

По време на всичките си пътувания зад граница нито веднъж не съм скрил че съм българин. Независимо дали това е повод за гордост или за срам. Националното ни самосъзнание трябва да включва както лошото така и хубавото. Дали сме много,но да преувеличаване ни вреди най-вече на нас самите... Искам когато се обърна назад да знам че сме преодолели проблемите си са наши собствени усилия и тогава гордостта ще е истинска... всичко друго е демагогия...

1

Анонимен

преди 8 години

"Какво направи българинът, наследил онези горди българи, спасили евреите си?"Няма място за сравнение. Евреите колкото и да са гадни, са много по-добре от мюслитата. Плюс това ние сме спасили български граждани от еврейски произход, а не нашественици.