62

do 58

преди 10 години

мусаллах се пише и се изговаря мусалла точно така, а не идва от някъде си. това е на чист арабски, като както всички подобни думи - машалла, иншалла, бисмилля, естагфирулля... идват в турския език от арабския чрез корана!!!

61

Анонимен

преди 10 години

Сидеров е напълно прав в случая. Това име на най-високия връх в България е позорно!

60

roko

преди 10 години

volene,izpravi se ama mazki-protiv danco djuzdeto i drugi. hasega da te vidime-kadeste nades na 19-ti-v saraite turski ili s naroda balgarski

59

Анонимен

преди 10 години

на псевдо патриотите и разни там националисти - за турците българия е един прованс, за когото ако решат, в пределите на 15 минути ще стане настоящ, като никой няма да се притече на помощ. пак казвам - гледайте кипър и ходете си бийте по една успкоителна инжекция. почвайте да учите турски, коран и как се ползва ибрик, че ще ви е нужно. кючека вече го умеете - научихте го от чалготеките, които са преобладаващите заведения в бг.

58

Тома Неверни

преди 10 години

Едно си баба знае, оно си баба бае!Едно си *** знае - да преименува!, оно си *** прави! Откакто България се "освободи" от османското управление, десетки пъти са преименувани ***, помаци, влахи и турци. Но не му стига на *** - ще преименува и реки и езера, планини и низини, села и градове! *** наро, проЗта държава! Още по *** народ - *** катун! Най-*** народ - български бантустан!

57

ии

преди 10 години

Сидеров те това ли е най важно?Сидеров правителството на БСП-ДПС негласно се крепи на гласовете на Атака.Сидеров ако Атака реши правителството пада за 5 мин.Сидеров колко ти плати ДПС, за да го бъде това правителство?

56

Реалист

преди 10 години

Така е президента трябва да преименува всички местности с турски имена на български такива, ама няма как от турското посолство ще му се скарат, а Бойко ще го бие пак по челото!!!

55

Анонимен

преди 10 години

До прабългарскати реално си луд. ама много си болен човече. бегай се лекувай.

54

darcas

преди 10 години

Мусала идва от Мус Аллах - мястото на Аллах. Моите уважения към исляма и мюсюлманите, но просто няма как в една православна страна, националните природни и исторически обекти да носят не-християнски имена, наложени насилствено от Османската империя, която вече не съществува.

53

прабългарска

преди 10 години

Мусала не е турска дума, а прабългарска. Прабългарският език е от иранската езикова група и много думи, които масово се използват в Близкия изток погрешно се счетат за турски, арабски и т.н.. Те са наложени от персите, които са от същата група като прабългарите и които са владели тези земи в продължение на много столетия, вкл. и турските земи. Мусала означава голям, велик. Използва се за хора, оръжия, и т.в. Балкан означава висок, на високо място, също прабългарска дума.

52

Гакя

преди 10 години

До Владимир а ти защо не се преименуваш на ИдЕот и всичко ще си дойде по местата, мисля, че повече ще ти приляга. Ако толкова харесваш турски имена, що не идеш да живееш в Турция. Волен Сидеров има много добро предложение.

51

Анонимен

преди 10 години

И после продължете с прекръстването:Имам баялдъ,Мусака,каварма,кебап(че),айрян,дюнер,и още и още...А бе еййй луди ли сте бе,Мутри?Или ви плащат олигарсите,за да отвличате вниманието на хората от големите зули и кражби,а?Тикви непоръбени.

50

Анонимен

преди 10 години

и всички фамилии завършващи на джов, джев, джиев и подобни да се сменят немедленно!

49

redordead

преди 10 години

железен (от гръцкото sidero - желязо). - ами да си смени и той името на Желязков...

48

Владимир

преди 10 години

Преименувайте Атака на Юруш - Един българин до Сидер АГА !

47

Анонимен

преди 10 години

Първо да се преименува Мусала. Веднага след това - Бузлуджа, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Индже, Сирма, Албена, Хасково, Харманли, Хисаря, Бургас и хиляди знайни и незнайни личности и места.

46

до Етимолог 44

преди 10 години

Такива като теб са тумор в обществото.

45

Анонимен

преди 10 години

Прекръстете Мусала на връх Сидераст.

44

Анонимен

преди 10 години

Щом не го разбираме - значи е турско. С това се изчерпва цялостното "творчество" на Сидеров.

43

Анонимен

преди 10 години

Абе Желязков,ИЗВИНИ СЕ БЕ !