55

Анонимен

преди 11 години

Само видни полит- разбирачи има в този форум! Въобще, някой може ли да даде пример за комунизъм и приложен ли е някъде изобщо? Дотук сме виждали единствено диктатури и нищо повече. И всички тези "комунистически" режими четат Маркс, както дявола чете евангелието! А сигурно 99% от хората не знаят, че той е бил философ... Така че, стига сте правили аналогии, защото комунизмът не съществува на практика и е все едно да сравняваш портокали с банани!

54

Анонимен

преди 11 години

Трябва да се изчете цялата статия, за да се разбере накрая от последните редове, че написаното по-горе не е вярно.

53

Сложният българин

преди 11 години

Айде пак СССР оживява в параноята на репресирания висшист :) Съветският Съюз никога не е бил силен подръжник на корейчетата 50-те. Китай е главният им благодетел, и пак са им трън в ***, защото заради Пхенян в момента около китайските граници е пълно с американски военни. Това е държава с мутирал до неузнаваемост национализъм от азиатски тип. Иначе саудитците може и да не гладуват, но ежедневно им режат ръцете с благословията на Вашингтон. Не е работа и на американците да си съюзник.

52

Анонимен

преди 11 години

до 52Не се ядосвай!В САЩ и Западна Европа никой не крие, че има безработни и спящи по улицата. Това обаче са предимно емигранти, някои от Факултето, други от Максуда, трети от Столипиново и т.нт. В любимият ти Китай има райони, в които живеят напълно откъснати от цивилизацията хора, които неистово напират към Пекин и Шанхай. Затова в тези градове,жилищните блокове за оградени със зидове, на върховете на които има бодлива тел или залепени натрошени стъкла. По други огради тече ток. Равенство!

51

до 37

преди 11 години

Какво значи едните живеят горе долу добре. Горе на небето или долу на земята вземи да се изясниш, защото не ми се чете дебелата книга на Маркс Капитала за да си изясня. По времето на презрелия социализъм в България бях перманентно изгонен от Народна Банка защото нямах никакъв влог. Дебелите пачки които получавах от комунистите ги затварях в 3-литрови буркани и ги складирах в мазето.

50

Анонимен

преди 11 години

Има безброй доказателства в историята, че комунизма е варварство. Това просто е поредното. Нека мислим разумно и да държим далеч от властта комунисти и турци. Това може да стане само с много висока избирателна активност.

49

1

преди 11 години

eiii samo specialisti po si4ko temi v tia foromi pa posle ne moje si namerite rabota axxxaax. politici fodbolisti awe talantliv narod.Vi pusnat da pojiete tam s razbiraneto na tia hora deto sa jiveli v kutia cel jivot she vi pitam po dobre kloshar i svobode ot kolkoto tam

48

Анонимен

преди 11 години

Сложният българин седнал да ни обяснява. Северна Корея е тоталитарна, просъветска държава, подкрепяна от държавата продължител на делото на СССР. Дадените от теб за пример държави нямат нищо общо нито с Русия, нито с СССР. Само по тази причина там никой не гладува.

47

Анонимен

преди 11 години

С китайци е пълно по целия свят, защото в Китай е много хубаво. Същото е и с руснаците. Ако отворят границите на Северна Корея, в тази държава ще останат само тези на снимката.Когато все пак се предадат, техните деца ще отидат да учат в САЩ и Англия.

46

До 39

преди 11 години

Казах, престанете да се излагате. Махнали портретите и имало една партия, значи било комунизъм. По същата логика Тайван също е комунистически, защото и там имаха портрети и една партия допреди 10-ина години. Сигурно и Саудитска Арабия са скрити комунисти. Нали са с планова икономика и портрети и те ? :)) Прости българи.

45

Оказа се

преди 11 години

Грешка в Превода на световните агенции: inter-view.info/2013/03/severna-korea-voina.html

44

до 37

преди 11 години

"Разликата между комунизъм и капитализъм е огромна - едните живеят горе долу добре а при другите има масови бедняци гонени от банки"Това някаква нова дефинижия за комунизъм и каитализъм ли е? Трябва да е вкарат в учебниците по политология.

43

Анонимен

преди 11 години

Нека на всички е ясно едно - в случая Северна Корея е АГРЕСОР.Те започват войната, така че всявкакви твърдения, че се били "защитавали" са несъстоятелни.

42

Анонимен

преди 11 години

В неделя ще се женя, ама тя още не знае - горе долу това е което казва Пхенян. И крайно време е южнокорейците да вземат да научат севернокорейски език за да преодолеят "трудностите в превода" - това пък казва РИА Новости.

41

Анонимен

преди 11 години

Наистина си "Селянин"

40

Анонимен

преди 11 години

Добре де,защо УСА-то не оставят северокорейците да си живеят както искат ами са струпали войска и самолети околко тях.За мен те са провокаторите и искащи да поставят и тях в своята,,демо-крадция,,

39

Бай Иван

преди 11 години

до 38а пък в Китай няма бедниВ САЩ бедните и просяците са престъпници, наркомани, хора които са фалирали и дължат на банките много пари. Средно статистическия американец може да си позволи да си вземе апартамент и кола на изплащане още на 18г. и да му остават пари да живее.В Китай въпреки големият им икономически напредък има региони в които населението живее в землянки, и става въпрос не за няколко хиляди човека, а население 2-3 пъти по-голямо от това на България.Китай не е хонконг и пекин

38

Селянин

преди 11 години

Всичко е една американска манипулация. САЩ са против обединена Корея и правят всичко възможно да ги противопоставят. Те са на принципа разделяй и владей.

37

Анонимен

преди 11 години

Ф.С.В, ти знаеш ли какви заплати взимат хората в САЩ и какви в Китай? То е лесно да изкъртваш от работа невръстни деца за купичка ориз, а после да парадираш, че си най-развиващата се страна в света. Моята представа за Китай е свързана с това, което видях. Неща, нямащи нищо общо с представата ти за комунистически Китай - например спящи хора на улицата, пенсионери, които събират пластмасови бутилки от кофите . Същевременно е пълно със скъпи коли, за които правилата на пътя не важат

36

do Ф.С.В

преди 11 години

OOOoooo ... gorkia ... Ф.С.В ... :)Za6to o6te si tuka ?Haide - KIM TE 4AKA ... 6te te pravi polit-komisar !