115

Анонимен

преди 11 години

"Изследователката" защо не посочи името си? Или така е по-удобно? Дай да разпалим огъня и сред другите гои! Чифутска му работа! Чивиджийска....

114

fan

преди 11 години

Исус е бил човек като всички, не е бил женен, но е имал спътница в живота. Нищо страшно или греховно. Мисля, че се бърка вярата и религията. Да вярваш е прекрасно, религията е инструмент а църквата просто сграда... оттам идват много различия и интерпретации, различни интереси. Това обаче не трябва да Ви бърка да вярвате в каквото си искате...това си е Ваше право...не се ограничавайте...

113

Плосък

преди 11 години

Да ви кажа честно, дали земята е плоска или Исус е бил женен, въобще не е сред приоритетите ми. Днес се чудя от къде да намеря пари, че ще ми спрат тока ....

112

Мислещ

преди 11 години

Та подобни евангелията не са в противоречие с библията, но потвърждават.Единствената Невяста е Църквата. Ето четете и още един апокрив: eklekti. c o mВ този сайт има преведени доста апокрифи и ще разберете!

111

до 114

преди 11 години

Човече, мисли ... мисли и чети. Самата църква не отрича и нещо повече - разграничава се от палежите на текстове през 4-ти век !

110

Анонимен

преди 11 години

Събудете се вече сме 21 век.Стига с тези глупости.Земята отдавна не е плоска.

109

Анонимен

преди 11 години

111, абсолютно прав си Мислещ. Исус е бил извън канона. затова фарисеите никак не са го харесвали .

108

Анонимен

преди 11 години

Ей, добре, олекна ми. Слава Богу че поне Исус е бил нормален мъж.

107

.........

преди 11 години

Това, че църквата е "преработвала" евангелията на някой събор е чиста лъжа. А една лъжа повторена N пъти става истина. Всъщност Библията възниква в Църквата, а не както смятат протестантите, че Църквата е основана върху Библията. Така, че Църквата не само е определила кои евангелия са канонични, но тези евангелия са написани от нейни членове. Проблемите идват от там, че 99% от хората си нямат на идея що е то Църква.

106

Анонимен

преди 11 години

109, знаеш ли какво пише в библията, че родените от плътта мислят и действат плътски, а роденото от Духа е Дух. не мисля че Исус мисията му е била да се ожени . той е имал много по велики неща да прави.

105

Мислещ

преди 11 години

Ето какво казват и откривателите на въпросния папирус:Does the Gospel of Jesus's Wife prove that Jesus was married?No, this fragment does not provide evidence that Jesus was married. Theparatively late date of this Coptic papyrus (a fourth century CE copy of a gospel probably written in Greek in the second half of the second century) argues against its value as evidence for the life of the historical Jesus.

104

Мислещ

преди 11 години

Kр, като се запознаеш по-добре с новия завет, а не с шлифера на леонардо, ще видиш, че Иисус не е проповядвал по религиозно право, нито е следвал юдейските закони и поради това и юдеите са го мразили и са го разпънали. По същия начин и учениците му са проповядвали, не според традицията. Дори Йоан Кръстител, Вестителя на Христос не е бил според юдейските традиции, а независимо от тях. Дори фарисеите го питат "Ти с какво прави проповядваш" Очевидно според тях не е имал право. Поздрави!

103

Липсва ми ...

преди 11 години

Липсва ми ми лудия Томас. Ако се вкючат Марио и ***, ще стане феерично :)

102

???

преди 11 години

Според християнството Исус е богочовек, да - той е Божи син, но носи човешкото у себе си. На църквата може да не и харесва, но защо Исус да не е бил женен като апостолите? Защо и той да не изживее емоцията да обича и да бъде обичан? Не е ли това най-човешката и чиста емоция? И защо именно тази емоция да му пречи да бъде Божи син?

101

ee

преди 11 години

99.99% съм сигурен, че този папирус може и да е автентичен, но надписът върху него е фалшификат.

100

Анонимен

преди 11 години

103, толкова грозно и невярно е това което казваш . абсолютни глупости пишеш

99

Що така бе,Миме ?

преди 11 години

Само си помислете какво би станало,ако тази американка беше извадила подобно писание за Мохамед...Ама и тя знае това и затова ТАМ не пипа.А християните са кротки-не са опасни.Днес.

98

Историк

преди 11 години

Днешното християнство има съвсем малко общи неща с древното, първичното. Най свирепата подмяна се е извършила 3-4 век от новата ера, на никейския събор. Тогава, 10-на свещеници са решили кои текстове да останат и кои да бъдат изгорени. Исус никога не е твърдял, че е божи син. Не е имало понятия като `ад` и `рай`. Те се появяват значително по късно. Не е имало изискване да има посредници /свещеници/ между вярващия и бог. Става дума за колосална измама за пари във времето.

97

Анонимен

преди 11 години

Исус не е бил никога женен,защото неговата невяста е цьрквата.Той не е просто учител,но е Божият Син изпратен на земята да плати греховете на всеки човек,който повярва в Него.И всеки,който не вярва е осьден,а на тези,които го приеха даде правото да станат синове и дьщери на Бога.Всичко друго е льжа.

96

Кр

преди 11 години

До МислещАко познаваш поне малко еврейските традиции и обичаи ще знаеш, че за да има право да проповядва, Исус е трябвало да бъде женен. Освен това, според най-правдоподобната теория за свещения граал = кралска кръв, то това е именно жената, носеща в утробата си детето на Исус. Дори и Леонардо, в Тайната вечеря, рисува Мария Магдалена сред учениците. Проблемът е, че това е дълбоко пазена тайна, която Църквата всячески се старае да продължи да пази в тайна, защото противоречи на каноните.