166

Анонимен

преди 12 години

последен напън на гоце и ДС преди големия сеир

165

Кина

преди 12 години

Самата същност на християнството е хуманна, но непрекъснато използвана от някого и срещу някого.Така е и другите религии.Затова в Скандинавия и Англия едва 10-15% са християните.Трябва ново начало, без да се губи същността на християнството. Как да се обясни на младите хора кой е по-истински християнин- католика или източно православния, като и двамата са християни? Науката има начин да е в разбирателство с религията. Но никой не иска, защото всеки трябва да е номер 1.

164

Бай 100-ян

преди 12 години

Що се плямпат глупостите,че църквата ни запазила от изчезване?На 100 села е имало една черква и един поп,а първите години и толкоз не е имало!Запазили са ни българските жени,които с млякото са пели български песни на рожбите си,които турците насила са отвеждали в харемите си,а не като сега за пари!500 години никой не научи българките да си въртят *** на кючеци,а за 20 години няма друг танц на маса!Ей това е истината!

163

Anonimen

преди 12 години

НАШАТА църква се нуждае от реформа иначе остав в страни от времето , на запад Европа тръгва напред едва след Реформацията , за съжаление нашата църква е изостанала с 1000 години назад

162

гурбетчия до 155

преди 12 години

Не се заблуждавай ,че като вярваш във Всевишния не можеш да си престъпник , а ако си атеист ,непременно си престъпник ! Престъпността не зависи от това дали вярваш или не , а от ДНК !Ако си роден с *** гени и най-големият вярващ да ди пак ще си престъпник ,ще убиваш и ще оправдаваш деянията си ,че ги вършиш в името на Всевишния!Примери милиони!Това дали хората са *** ,*** и незнам си какви също не зависи от това дали си вярващ или не !Има вярващи се чукат с други и после се изповядват

161

Анонимен

преди 12 години

Някои казват "Бог ще ги съди". Това е примиренческо мислене. Трябва да се покаже ясна позиция по въпроса - агенти ли са на ДС, да или не? Приемат ли подаръци тип скъпи лимузини? От кого? За какви услуги? Ядат ли луканка по време на пости? *** ли малки момченца? Да или не? Взимат ли безотчетни пари от наивни хорица? Да или не?

160

Ихааа!...

преди 12 години

Букет от аленочервени интелектуалци... Направо ми спря дъха...Спря защото ми се доповръща.

159

онбашията

преди 12 години

вярващите ще горят в пъкала, това е 100% сигурно :)

158

Мила

преди 12 години

Ако се християнството не бъде в крак с времето ще стане това като става в целия свят- намаляване с дни на влиянието му.Освен това християнството трябва да се извини за средновековните мъчения, вкл и тези на Борис. Както и трябва да каже, че е взело всички обичаи от други религии. И да се помогне на хората да разберат неговата хуманна същност, доброто в него, но не насилствено. Християнството трябва да се обърне към проблемите на хората в беда, на изоставените деца,на това което Христос е учел.

157

Анонимен

преди 12 години

Атеистите вярват в науката - един бог, който многократно се е издънвал, но те продължават да му вярват - те не са вярващи, те са научници - вярват в здравия разум (след бутилка карнобатска), вярват в доброто (прекалено ненаучно), вярват в себе си (ама вземат, че се подхлъзнат на леда), вярват в правителството (то пък вземе, че си подаде оставката)... Ама не забелязват, че постоянно се опитват в нещо да вярват....Господа, Бог няма заменки!

156

Жалко, но факт

преди 12 години

Православната ни църква бе с народа през Османотурското робство. През останалото време, винаги е била слуга на дявола. Основната вина, да сме на това дередже е насила насадената Византийщина от 12 хиляди Ромейски попа, доведени от "Великия" Симеон - унищожиха милиони хора, други забягнаха, обезлюдиха България. Затова сме днес свити в орехова черупка. Византийщината унищожи историята ни до Покръстването, затова днес събираме трохи, за да я възстанови. Националния въпрос има ново научно решение.

155

Хъм

преди 12 години

Няма духовност там където има пари или материални облаги, все пак много от коментиращите ще се съгласят, че човешкият разум не се нуждае от материалното, за да мисли, сънува или мечтае. Вярата човек я носи в себе си, и не е нужно да има специално място за да се моли(или в случая да прави дарения),ако се замислим реално,защо му е на Бог, моето дарение, след като Той е създал всичко и едва ли нашите хартиени пари(направени от отсечените дървета,които Той е създал) ще Го трогнат.Просто бъдете добри

154

Наблюдател

преди 12 години

Традиционно комунистическо лицемерие - доносници на ДС защитават "колеги".Православието, точно попове го предават! Предателството обаче, рано или късно на този или онзи свят се наказва. A както е писано в Евангелието -" По делата им ще ги познаете.."

153

Анонимен

преди 12 години

Отдавна няма църква в България.

152

4

преди 12 години

Аре стига с тия"ентеликтоааналци"ни занимавайте,че от тях сме на това деридже димек бездуховност,кражби,проституция,пошлост,чалга,*** ни управляват,защо досега тия"еантулци"не създадоха една партия и да се борят на избори и да докажат,че ги е еня за Българската нация,която се стопява и постепенно изчезва и на нейно място идва ***-турската и утре ще се казваме *** и българската реч ще изчезне....

151

гурбетчия

преди 12 години

Накратно ще ви опиша тъпотията и заблудата на религиозните хора ! Напр. след няколко дни ако ме блъсне камион и ме убие или осакати ,онези вярващи ,които ме познават ще кажат : ами говореше много против Аллах и видяхте ли той го наказа ,вместо да кажат ,ами случайност или небрежност от негова страна или от страна на шофьора! Но ако вярващ е блъснат от камион,ще кажат :Аллах го прибра при себе си ,понеже го обича, или ако остане жив ,ще кажат Аллах го предпази ,можеше и по-зле да бъде!

150

Анонимен

преди 12 години

Дали попът в кварталната църква е добър или лош, дали краде или не, по никакъв начин не може да повлияе на вярата в Бога, с която човек живее и която го води по житейския му път. Атеистите са само за съжаление, когато застигне лошото, се питат: защо на мене?, защото някъде по пътя си нарушил Божия закон, а не повелите на партията....Слава Богу, попът в нашата църква си е на мястото!

149

прав е140

преди 12 години

140, ти ми взе думите от устата на 100%. В твоите думи е цялата истина! ЧЕРВЕНИТЕ ТИКВИ-УЖ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ, А ВСЪЩНОСТ *** НА СЕЛСКИЯ ДИРНИК НА ПРАВЕШКИЯ ГРАЖДАНИН - ТОЧНО ТЕ НАПРАВИХА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТОВА СТАДО ЧАЛГАДЖИЙСКИ ОВЦИ.Сега ще ми се пишат ВЯРВАЩИ В БОГА,КОМУНОИДИ ***,ама нали е за да защитят бандитите с килимявки и коли по 200 000 лв.,нали е пак за да лижат задн.ици,затова пак са събрали четата комунистическа.

148

Миро

преди 12 години

Бг Православна Църква трябва да се реформира ако иска да оцелее....И тя като другите институции в дължавата е зле и пълна с хора с кофти ДС минало, кофти морал...БПЦ се самоубива сама миряните нямат никаква вина за слабият и авторитет в обществото. А колкото до т.нар. "интелектуалци" - бивши ДС агенти и комунисти, които благодарение на това са направили кариера обществото няма нужда от тяхното мнение...Превърнаха думата "интелектуалец" в Бг в *** дума...

147

Мартин Стронг

преди 12 години

Какви стада,какви пастири и за какви интелектуалци става въпрос,които оприличават сънародниците си на стадо?!Църквата е отживелица в световен мащаб,а Българската Православна Църква отдавна е разпиляна по отделите на бившата Държавна сигурност и сама се е компрометирала с алчността си,далаверите си и похотта си!Вярата е повик на сърцето,а не църковно песнопение на пиян свещенник с три кила злато по себе си?Гениалният автор на романа Време разделно би трябвало да призове Църквата да се раздели с компрометираните владици,Андрей Пантев и Любомир Левчев пък разчитат на късата ни памет,защото в едни други времена,когато една Партия беше забранила ходенето в църкви те пишеха дитирамби за същата тази Партия!?Не знаех,че за да си интелектуалец трябва и да си лицемерен!Ако Христос тръгнеше в наше време да проповядва вярата си,същите тези "божи" служители ще го забодат отново на Кръста,защото са всичко друго но не и вярващи!