77

rai4o

преди 12 години

ami daaa sled 2-3 godini ste gi vdignete takmo golqma 4ast ot elektorata na BSP ste xvarlqt topa dotogava,a moje i da poi4akate 4ak sled sledvashtite izbori eeee gospoda ypravlqvashti dobre *** ama malko plashtate

76

Шок №1

преди 12 години

Това е нищо, тези 2000 служители са капка в океана на Дянков. Днес никой не видя какви планове има този човек, ама никой. Вълната на кризата идва - той е решил да изпрати поне 10 000 души на улицата. Ще реже стотици милиони на ОБЩИНИТЕ, ако не правят касапница - ексклузивно интервю в 7plus7. net Браво на екипа на медията, пак бяха първи...

75

до 41 и 52

преди 12 години

И като имаш стабилен доход, защо караш баба си да работи в градинката си за да си изкарва прехраната, стоейки на 136 лв пенсия,а не и купуваш нещата, а? Или щото домат от село е по - сладък от пазарския и ти идва дюшеш без пари и щото така реално баба ти те издържа, а не ти нея:))*** смешеннннннн, к"во се и фъчкаш че си имаш доходи -имай си ги, халал да са ти, ама явно си си безчовечен към близките си:)

74

до 71

преди 12 години

Съгласен съм с теб! Така е! Няма друга държава с такива минимални доходи или пенсии!!!ОБАЧЕ може ли да ми кажеш от две години ли са такива пенсиите? Не защитавам правителството просто ми се иска хората да мислят малко по - реалистично! Би било хубаво хората с еднкъв начин на мислене, щом не им харесва нещо - СЪБИРАТ СЕ, ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА и да се принуждават тея *** там да работят за НАС!

73

rumen221

преди 12 години

ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИМА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност!!! Много е просто...(лекция за политици)1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда)Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците.АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗЛЯЗАХА НА УЛИЦИТЕ, А НИЕ СПИМ! За да излезем от кризата ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...?Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите на всички българи, а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!

72

Естествен подбор

преди 12 години

Само така ще се отървем безкръвно от комунистите!

71

динко

преди 12 години

вис4ки гербери на бесилото вия сте убийци мамка ви ***

70

До 38

преди 12 години

А бе въшкав ***, какво ми хвалтутиш правителство където хората са най бедни в цяла Европа. Посочи ми една държава членка на ЕИС в която има пенсии по 68 евро и мин.заплати по 135 евро. Я влизай в шушоните, налагай калпака, вземай гегата и отивай да пасеш прасетата на оня Льольо от с. Хераково, до като той сади картофи и мляска филия със свинска, поръсена с червен пипер. Заради 1,6 млн. *** като тебе останалите 6 млн.нормални опъват каиша.

69

ВЪПРОС

преди 12 години

И ако може тея които гласуват негативно за моят коментар да се обосноват - АКО МОГАТ!

68

ВЪПРОС

преди 12 години

Защо след като левицата е толкова "ЗА" увеличението на пенсиите, не ги увеличи когато отчитаха няколко милиарда излишък?????? Защо когато е имало пари не са дали на хората по още 200 или 300 лв, а сега да говорят, че нямало за тях?!?!И ОЩЕ НЕЩО, ЗАЩО МАМКА МУ НИКОЙ НЕ ПИТА КАК ЖИВЕЕ МЛАДО СЕМЕЙСТВО С 2 ДЕЦА И КАКВИ ДОХОДИ ИМАТ, А МИСЛЯТ САМО ЗА ПЕНСИИТЕ ???

67

до 52

преди 12 години

То и един познат имаше страхотна работа, много добър доход, много над средния за страната(много), ама се разболя тежко и всичките пари спестени отидоха по операции и лечение и т.н. И изведнъж се оказва, че колкото и да си умен, работлив, упорит и богат, винаги може да се случи нещо което може да те остави на улицата, та в този ред на мисли.... не дърпай дявола за опашката - сега може всичко да ти е перфектно, но не се знае след 5, 10 или 20г. дали няма да си една развалина.

66

DeDe

преди 12 години

Скок на пенсиите найрано ,когато измрат пенсионерите. *** ,уморихте народа.

65

Мунчо

преди 12 години

"Живейте вие със 136 лева на месец, отвърнаха му от БСП" - ми ние, благодарение на БСП, в края на 1996-началото на 1997 се научихме даже и с 5 долара на месец да караме - ще отвърнем ние. :) Пък и нали, божем, водач на тройната коалиция беше тъкмо БСП? Па и криза нямаше по онова време. Що не вдигнаха тогази пенсиите до 1000 евро, та да се радва електората? :)

64

селянин

преди 12 години

Ще ми се да прочета новина пенсионер застреля Тотьо , а съдът му взе мярка за неотклонение парична гаранция от 50лв. съобразявайки се с материалното му положение и чистото му съдебно минало.

63

до 61

преди 12 години

Затова социалистите и ДПС спечелиха последните паламентарни избори и ГЕРБ не можа да дойде на власт.

62

rumen221

преди 12 години

ДЕБАТ ЗА БЪЛГАРИЯ ЛИ? НЯМА И НЯМА ДА ИМА, защото всички днешни партии (включително и БСП) имат една и съща идеология СВРЪХ-СВРЪХЛИБЕРАЛИЗЪМ(идеологията на свръх-богатите). Всички те мразят народа си, работят само за себе си и срещу българският ни НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ!1. Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни - "Социалния минимум" е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв.ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в социалните системи!!! - За още по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба, за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!- При такова ДЕМОКРАТИЧНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, което е единственото справедливо облагане, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, без сътресения за никого2. Пари за пенсионната система има и при днешното ниво на вноските, но! Гражданите дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който работещите граждани плащат КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата!!!Днес Парите за пенсии са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат задълженията по Конституция, като:1. Пенсийте се отделят от Социалните задължения на Държавата, която ги дължи по Чл.51 от К-ята2. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система3. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, годишно се крият над 1 милиард лева..., а от ниско обложените Девиденти и доходи от Наеми, се пестят още толкова...4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и получават пенсииТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!- Е, ДА, АМА НЕ!!!

61

Анонимен

преди 12 години

Масларова живее със 136 лв.........на час :)

60

Анонимен

преди 12 години

Повишение на пенсиите през 2013-2014 - това да, но само ако на изборите преди това сменим ГЕРБ, което не е много сигурно, защото ГЕРБ брои бюлетините, а който брои, избори не губи.

59

каква ирония

преди 12 години

За ниските пенсии са си виновни самите те.Защо 97 *** година позволиха да се обезценят спестяванията им? Моята баба имаше спестени 20 000 лв и се обезцениха до една пералня и един телевизор.И не искаха да чуят да ги сменят в долари.Сега пак гласува за бсп.За тези които и обезцениха парите.

58

doc. N. Kaloyanov

преди 12 години

Ролята и задачата на управляващите и политиците е да ръководят обществото и икономиката така че да се подобри живота на населението! Най-важният показател за това е повишаването на жизнения стандарт. За съжаление обаче от 2 години такава тенденция у нас липсва, напротив - наблюдава се голям и постоянен спад на жизненото равнище. Цените на всички стоки, главно на храната, и данъците достигат европейските но заплатите останаха български ! Освен това управляващите ни обещават че и догодина няма да има ръст на доходите ! Дянков много добре знае какви са заплатите в USA и в Европа, въпреки че Щатите са държавата с най-големият дълг в света ! Господин Дянков, управлението на всички български правителства след 10 ноември е фактически един геноцид срещу собствения си народ ! Недейте и вие да продължавате тази тенденция !